Kari Aihinen pitää grillimakkarasta.
– Makkara on makkara, muistuttaa huippukokki Kari Aihinen ja välttää hienostelua.
Julkkikset

Huippukokki Kari Aihisen grillivinkit: Tällainen liha ja grillimakkara on parasta!

Kokki Kari Aihinen paljastaa, millaista makkaraa hän itse grillaa kesäisin ja antaa vinkit parhaan grillilihan valintaan.
Teksti: Virpi Valtonen Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Televisiostakin tutun huippukokki Kari ”Kape” Aihisen, 45, parhaat reseptit julkaistaan syksyllä Kape 24 h -kirjassa, mutta kesän parhaita reseptejä kokeillaan näillä näppäimillä kesälomien käynnistyessä.

– Kesällä oma ruoanlaittoni perustuu aivot narikkaan -hommaan. Joudun 11 kuukautta vuodessa analysoimaan työssäni ruokaa, joten kesällä en jaksa. Lyön makkaran grilliin, saunan kuumaksi ja oluen jääkaappiin. Kesägrillaus on huippukeittiöpäällikölle Out of the box -terapiaa, Kari sanoo.

Pyysimme Karilta parhaat vinkit lihan ja makkaran grillaamiseen:

1. Osta laatua

– Tänä päivänä tarjolla on vaikka ja mitä, mutta kesälläkin kannattaa ostaa laatua, ei määrää. Uskon punaisen lihan ja pihvin voimaan. Entrecôte grilliin, hyvä salaatti viereen ja that’s it. Osta marmorisoitua ulkofilettä ja black angusta. Unohda marinoidut lihat. Ne tehdään jotta liha säilyisi kauemmin ja kauppias saisi paremman kilohinnan.

Kari vinkkaa tarjoilemaan pihvin kanssa punaviininin hieman viileänä, ei lämpimänä.

– Satsaa ruokailuhetkeen, hän muistuttaa.

2. Makkara on makkara

– Grillatun makkaran tuoksu on mahtava. Jos joku väittää muuta, niin puhuu paskaa. Se tulee äidinmaidossa ja kuuluu kesään. Grillaa makkara vähän ylipaahdetuksi niin, että kuori napsahtelee suussa.

Kari sanoo, että hänelle parhaiten toimii rehellinen perusmakkara.

– En jaksa mennä itsetehtyyn makkaraan tai täyslihamakkaraan. Makkara on makkara, eikä sitä tuunata missään nimessä. Vähän makea kotisinappi riittää kyytipojaksi.

Lue myös:

Huippukokki Kari Aihinen: Tämä ruokailutapa ehkäisee lihomista ja flunssaa

Grillaus: huippukokki paljastaa parhaat vinkit ja pahimmat mokat

Näin tunnistat hyvän parsan: huippukokkien vinkit

X