Julkkikset

Huomasitko? Virpi Kätkän Selviytyjät-bikineissä on yksityiskohta, jonka vuoden 1994 Euroviisut muistavat bongaavat oitis!

Muistatko vielä CatCat-yhtyeen Euroviisut-esityksen? Selviytyjät Suomi -kisaan osallistunut Virpi Kätkä toi saarelle muiston menneisyydestä. Se näkyy hänen turkooseissa bikineissään.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Nelonen, Kari Santala

CatCat-yhtyeestä tuttu Virpi Kätkä osallistuu Selviytyjät Suomi -kisaan.

Muistatko vielä CatCat-yhtyeen Euroviisut-esityksen? Selviytyjät Suomi -kisaan osallistunut Virpi Kätkä toi saarelle muiston menneisyydestä. Se näkyy hänen turkooseissa bikineissään.

Vuosi oli 1994. Mummolan vanhalla videonauhurilla pyöri VHS-kasetille nauhoitetut Euroviisut. Yksi ja sama kappale piti kuunnella aina uudestaan ja uudestaan. Samalla tanssittiin yhdessä pikkusiskon kanssa olohuoneen pöydällä simppeliä tanssikuviota matkien ja hiusharjaan eli ”kotikutoiseen mikkiin” laulaen.

Kun silmiis sinisiin katsoin luulin niin onnen susta löytyneen. Sua rakastin, muut unohdin, sinut tahdoin omaksein…

Tuolloin CatCat edusti Suomea Eurovision-laulukilpailussa kappaleella Bye Bye Baby. Vaikka kisasta on kulunut liki 25 vuotta, joitain asioita ei vain unohda – esimerkiksi kyseisen kappaleen sanoja. Tai sitä, mitä CatCat-duon sisaruksilla Katja ja Virpi Kätkällä oli tuolloin yllään.

Niinpä oli aivan pakko kysyä Selviytyjät Suomi -kisaaja Virpi Kätkältä seuraava kysymys: Muistuttavatko nuo ensimmäisessä Selviytyjät-jaksossa Virpin yllä nähtävät turkoosit bikinit tarkoituksella niitä korsettiasuja, jotka CatCatilla oli Euroviisuissa?

Virpin, 49, ilme kirkastuu oitis ja silmät alkavat tuikkia:

– Sinä huomasit!

 

Virpi kertoo, että hän bongasi sattumalta kyseiset bikinit. Yhdennäköisyys oli niin lyömätön, että ne oli aivan pakko saada.

– Ostimme nämä bikinit Katjan kanssa Thaimaasta juuri ennen kuin lähdin Filippiineille Selviytyjät-kisaan. Katjalla on nyt sellaiset aniliininpunaiset ja minulla tällaiset vihreät! Virpi hehkuttaa.

CatCat-yhtyeestä tuttu Virpi Kätkä osallistuu Selviytyjät Suomi -kisaan
Virpi Kätkän bikinit muistuttavat tarkoituksella vuoden 1994 Euroviisuissa nähtyjä asuja.

– Meillä vaan vähentyy vaatteet. Nyt ei ole korsetit enää, vaan pelkät bikinit, Virpi vitsailee.

CatCat-siskokset joutuvat vuokraamaan vanhat Euroviisu-asunsa

Virpi Kätkä paljastaa, etteivät he omista pikkusiskonsa Katjan kanssa vanhoja Euroviisut-asujaan. Ne ovat YLEn omaisuutta.

CatCat edusti Suomea vuonna 1994.
CatCat edusti Suomea vuonna 1994. Katjalla oli vaaleanpunainen, Virpillä turkoosi korsetti.

– Olemme vuokranneet vanhoja euroviisuasujamme vähän väliä. Olemme myös yrittäneet ostaa niitä itsellemme, mutta eivät ne niitä myy: ne halutaan pitää muistona tai sitten he keräävät kaikkien euroviisuartistien asut talteen.

– Niinpä me vuokraamme niitä, ja sitten jännitetään, että kinnaako, Virpi Kätkä virnistää.

CatCat on edelleen aktiivinen ja siskokset keikkailevat ahkerasti.

Lue myös: Tuuli Matinsalo joutui Selviytyjät-kisan jälkeen lonkkaleikkaukseen: ”Ihanaa, että nyt pystyn jo kävelemään metsässä”

X