Huomenta Suomi -ohjelman juontaja Joanna Kuvaja.
Juontaja Jonna Kuvaja asuu aviomiehensä Kalle Kuvajan ja pariskunnan poikien Romeon, 6, ja Casperin, 3, kanssa Espoossa. Joanna on Miss Suomen 2007 toinen perintöprinsessa.
Julkkikset

Huomenta Suomen juontaja Joanna Kuvaja: ”Omaiseni huolestuivat, miten raskaasti otin Heidi Sohlbergin syöpätaistelun”

Huomenta Suomi -ohjelman juontaja Joanna Kuvaja, 32, tietää, miten rankkaa on itsellekin, kun rakas ystävä sairastuu.
Teksti: Virpi Valtonen Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Joanna Kuvaja, mitä uusi työsi Huomenta Suomessa on tuonut tullessaan?

– Rutiinien opettelua. Opettelen järkevämpää ajankäyttöä ja aikaisempaa nukkumaanmenoa. Olen yökukkuja ja tottunut kuuden tunnin yöuniin.

Vielä en ole oppinut arvostamaan yöunia. Olen karsinut niistä jo 30 vuoden ajan, sillä tykkään enemmän valveillaolosta. Teen kaikkea paljon ja luulen olevani nopeampi liikkeissäni kuin olenkaan. Olen aikamoinen tättähäärä.

Millaisia uudet aamurutiinisi ovat?

– Herättyäni pesen hampaat ja yritän olla herättämättä muita perheenjäseniä. Ajaessani töihin nukkuvan Helsingin läpi huudatan autossa täysillä voimabiisejäni.

Millaista arkesi kahden pienen pojan äitinä on?

– Lapsemme näkevät minut telkkarista heti herättyään, mutta äiti ei heitä kiinnosta. Toinen pojistamme on jo eskarissa. Arkeen kuuluu tarhaan ja jalistreeneihin viemistä ja sieltä hakemista. Olen joutunut tekemään kompromisseja ja valintoja ja pakottanut itseni miettimään oman ajan merkitystä ja tarvetta. Elämä ei saa olla pelkkää työntekoa.

Mistä saat energiaa, jos sitä ei joskus ole?

– Ajattelen elämää myönteisyyden kautta. Pienistäkin asioista voi ammentaa positiivisuutta. Olen on–off-ihminen ja osaan olla paitsi todella pirteä myös todella surullinen. Ystäväni Heidi Sohlbergin rintasyöpätaistelun aikaan läheiseni huolestuivat, kun otin Heidin tilanteen raskaasti.

Oletko kärsinyt missitaustastasi?

– On positiivista, että moni ei muista minua missikisoista, mutta jos minua vielä 10 vuoden ja kahden lapsen jälkeen tituleerataan missikaunottareksi, asiani ovat paremmin kuin hyvin. En olisi kuunaan ajatellut, että vielä jonain päivänä juonnan Huomenta Suomea. Tiedän olevani räiskyvä, hassu ja höpsö, mutta uskottava olen halunnut olla aina. Se yhdistelmä on kantanut.

Lue myös:

Rankoissa rintasyöpähoidoissa käyvä Heidi Sohlberg: ”Puhuminen on minun tapani selviytyä”

Oletko myötätuntoisempi muita kuin itseäsi kohtaan? Tämän takia se ei kannata

X