Julkkikset

Huono äiti -bloggaaja Sari Helin Linnan juhliin smaragdinvihreässä, leopardikuvioidussa mekossa – prinsessa Sofialla samanlainen: ”Sain minikriisin”

Sari Helin toivoo, että ihmiset ottaisivat Linnan juhlissa vähemmän selfieitä.

Teksti:
Tanja Kröger
Kuvat:
Mirva Kakko

Huono äiti -blogiyhteisön vetäjä ja yrittäjä Sari Helin pukeutui Linnan juhlissa ruotsalaisen By Malinan smaragdinvihreään, leopardikuvioiseen mekkoon.

Sari Helin toivoo, että ihmiset ottaisivat Linnan juhlissa vähemmän selfieitä.

Huono äiti -blogiyhteisön vetäjä ja yrittäjä Sari Helin, 50, saapui Linnan juhliin ruotsalaisen By Malinan smaragdinvihreässä ja leopardikuvioidussa samettimekossa. Sari kertoo, että mekko oli edullinen näyttämättä silti halpamuodilta.

Tästä huolimatta Sari kuitenkin mietti, voiko hän sittenkään laittaa kyseistä mekkoa Linnan juhliin.

– Ruotsin prinsessa Sofia piti samaa mekkoa vähän aikaa sitten. Aloin miettiä vaihtoehtoa C, koska hän näytti mekossa niin hyvältä. Sain minikriisin, mutta tulin siihen johtopäätökseen, että laitan sen silti.

Sari halusi myös, että mekko sopii yhteen hänen hopeanvärisen Ikaros-sormuksensa kanssa, jonka on suunnitellut Björn Weckström.

– Sormuksessa nousee tuhkasta ukkeli. Se kuvastaa Huono äiti -yritystäni, joka on kasvanut pienestä isoksi.

Sarille oli muutenkin selvää, että tänä vuona hän aikoo juhlia Linnassa joko vanhalla mekolla, ostaa mekon käytettynä tai muuten valmiina. Toisin oli vuonna 2012, kun Sari pääsi ensimmäistä kertaa presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle.

– Ehkä tähän juttuun on tullut suhteellisuudentajua.

– Suomen itsenäisyyden merkitys tulee siitä, että minulla on henkilökohtaisia muistoja mummosta ja vaarista. Mummoni lähti kannakselta kahteen kertaan. Vaari Taata haavoittui niin pahasti, että oman kylän kaverit raahasivat hänet pois rintamalta, Sari Helin sanoo.
– Suomen itsenäisyyden merkitys tulee siitä, että minulla on henkilökohtaisia muistoja mummosta ja vaarista. Mummoni lähti Kannakselta kahteen kertaan. Vaari haavoittui niin pahasti, että oman kylän kaverit raahasivat hänet pois rintamalta, Sari Helin sanoo.

Selfieiden ottajat ärsyttävät

Illalta Sari odottaa juhlallisuutta. Hän toivookin, että ihmiset ottaisivat Linnassa vähemmän selfieitä älypuhelintensa kanssa.

– Tämä on pistänyt silmään, koska mielestäni itsenäisyyspäivän merkitys ja Linnan juhlat unohtuvat silloin helposti. Tosin otin minäkin Robinin kanssa jatkoilla yhden selfien, Sari kuitenkin myöntää.

Tänä vuonna Linnan juhlien teemana on tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu. Tätä Sari kokee toteuttaneensa oman työnsä, Huono äiti -yhteisön kautta.

– Erityislasten vanhemmilta tulee kiitosta siitä, että blogiyhteisössä arkipäiväistetään tietoa ja otetaan pois syyllisyyttä, jota vanhemmat tuntevat itseään kohtaan.

Sari kertoo saavansa päivittäin palautetta hyvin erilaisilta vanhemmilta.

– Viestejä tulee huumeita käyttävältä äidiltä, erityislapsen äidiltä, lapsensa omaishoitajalta ja aistiyliherkän lapsen isältä. Ihmiset kirjoittavat anopeistaan ja väsymyksestä. He sanovat, että yhteisö on päivien pelastus ja mieletön vertaistuki. He kertovat saavansa siitä lohtua.

Lue kaikki vuoden 2019 Linnan juhlista täältä!

Lue myös: 

Mitä naiset todella haluavat? Näin vastasivat julkisuudesta tutut voimanaiset

Huono äiti -bloggaaja Sari Helinin goottihenkisen Linnan juhlat -asun valitsi perheen teinipoika Sisu: ”Ettei äiti vaan näytä pitsimummolta”

X