Julkkikset 13.9.2017

Idols-tuomari Erin Anttila: ”Olen kerännyt sen verran kokemusta, että minulla on jo sanottavaakin”

Teksti: Anu Räsänen Kuvat: Rami Marjamäki/Otavamedia
Uusi Idols-tuomari Erin haluaa puhua laulajakokelaille kannustavasti mutta suoraan. Täytettyään 40 Erin kokee saaneensa uutta varmuutta.

Kun Idolsin koelaulut alkoivat toukokuussa, myös tuomaripöydän takana jännitettiin. Tai ainakin Erin Anttila jännitti.

– Kyseessä oli minulle aivan uusi tilanne. Olen tottunut pohtimaan asioita rauhassa, mutta Idols-tuomarina pitää saada nopeasti aikaan kiteytetty mielipide, Erin sanoo.

Ikä on tuonut Erinille uutta varmuutta

Erin jännitti etukäteen myös sitä, jaksaako varmasti keskittyä jokaiseen laulajaan yhtä intensiivisesti ja ottaa jokaisen tosissaan. Koelauluihin jonotti yli 300 kilpailijaa, ja he kaikki ansaitsevat tuomariston täyden huomion ja asiallisen palautteen.

Juuri tämä asia on mietityttänyt Eriniä joka kerta, kun häntä on pyydetty tv-laulukilpailujen tuomaristoihin.

– En ole aiemmin ollut valmis lähtemään mukaan. Olen vain keskittynyt omaan työhöni ja miettinyt, että mikä minä olen arvostelemaan muita. Nyt olen täyttänyt 40 ja ajattelen keränneeni sen verran kokemusta, että minulla on jo jotain sanottavaakin.

Suoraan puhuminen on toisen arvostamista

Erin haluaa sanoa sanottavansa Idolsissa loukkaamatta laulajia.

– Sitäkin mietin ennen koelauluja, osaanko lausua perusteltuja mielipiteitä vai keksinkö vain paniikissa jotain sanottavaa. Mutta hyvin se meni! Kiva tiimi auttoi tietysti paljon.

Myös kriittisen palautteen antaminen sujui lopulta luontevasti. Koska Erin on itsekin esiintyvä taiteilija, hän osaa asettua nuorten laulajakokelaiden asemaan. Hän uskoo, että puhumalla suoraan tuomarit osoittavat laulajalle suurinta arvostusta.

– Jees-miehiä tällä alalla kyllä riittää. Jos laulaja oikeasti haluaa kehittyä, kyllä hän on kiinnostunut kuuntelemaan kokeneemman ammattilaisen palautetta, vaikkei olisikaan sillä hetkellä samaa mieltä.

Idols, KE–TO 20.00, Nelonen

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi