Ujuni Ahmed
Tyttöjen oikeuksien puolustaja Ujuni Ahmed uskoo ikuiseen rakkauteen.
Julkkikset

Ihmisoikeusvaikuttaja Ujuni Ahmed sai mysteeripuolisonsa Nikah-seremoniassa – ”Sanoimme toisillemme tahdon”

Ujuni Ahmed meni viikonloppuna naimisiin. Hääjuhlan upeasta pukuloistosta erottuu kimaltavan morsiamen lisäksi Maria Veitola.
Teksti: Tiia Kailaheimo Kuvat: Liisa Valonen

– Meidän Nikah-päivä. Sanoimme toisillemme tahdon, tyttöjen oikeuksien puolustaja Ujuni Ahmed kirjoittaa Instagram-päivityksessään.

Nikah tarkoittaa islamilaista avioliittoseremoniaa. Tätä rakkauden juhlaa pari vietti romanttisesti ystävänpäivän kynnyksellä.

Ujuni toimii ihmisoikeusjärjestö Fenix Helsingin toiminnanjohtajana. Työssään hän on puhunut etenkin tyttöjen silpomista vastaan ja saanut Suomen PEN:n sananvapauspalkinnon. Ujuni työstää myös omaelämäkerrallista esikoisteostaan, ja hänet valittiin Kansallisteatterin kotikirjailijaksi.

Ujunin puoliso ei ole julkisuudessa. Ujuni on piilottanut puolison kasvot sosiaalisen median kuvistaan.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön U J U N I Ahmed (@ujuniahmed) jakama julkaisu

Juhlinnassa oli läsnä parin perheenjäseniä ja ystäviä. Juhlavieraiden joukossa olivat muun muassa toimittaja Maria Veitola ja laulaja Janna, jotka molemmat onnittelivat paria myös omilla sosiaalisen median kanavillaan.

Kuvasarjan kuvissa Ujuni on rakkaidensa ympäröimänä.

– Olen onnekas ja onnellinen, että saimme jatkaa rakkauden täytteistä päivää niin monen perheenjäsenen ja rakkaiden ystävien kanssa. Kaikki eivät ole näissä kuvissa, mutta rakastan teistä jokaista, jonka kanssa saan kulkea tätä monisävytteistä elämänpolkua.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Maria Veitola (@mariaveitola) jakama julkaisu

Paineita yhteisön normeista

Viime syyskuussa Ujuni kertoi Annalle yhteisöstään kumpuavista odotuksista nuorena avioitumiselle.

– Kun olin parikymppinen, keskustelu pyöri jatkuvasti siinä, milloin menen naimisiin ja perustan perheen. Olin ”viimeinen jäljelle jäänyt”. Kun olin 25-vuotias, kysymys kuului, haluaako kukaan enää edes mennä kanssani naimisiin.

Pitkään Ujuni ajatteli, että hänessä on jotain vikaa. Sitten hän kuitenkin oivalsi, että rakkaus ei voi olla pakotettua.

– Uskon ikuiseen rakkauteen ja siihen, että kun löydän sen oikean, olemme aina yhdessä. Uskon myös avioliittoon. Se merkitsee sitoutumista. Näissä asioissa olen vanhoillinen. Mielestäni tasa-arvo toteutuu parisuhteessa parhaiten silloin, kun kummallakin on yhtäläiset mahdollisuudet toteuttaa unelmiaan ja olla vapaita.

Seura.fi: Veronica Verho ja Juhani Koskinen rakensivat parisuhteen ystävyyden päälle – ”Kosinta tuli minulle yllätyksenä”

X