Iina Kuustonen säkenöi ensi-illassa.
Julkkikset

Iina Kuustonen ei ole juhlinut vuosiin: ”Lapset ovat nyt pieniä, nyt ei ole juhlimisen aika”

Näyttelijä Iina Kuustonen suuntaa ensi-illoista mieluiten mökille tai luontoon.
Teksti: Emilia Saloranta Kuvat: Tiia Ahjotuli

Iina Kuustonen tähdittää tänä syksynä kolmen elokuvan pääroolia, mutta siviilielämässä näyttelijä on ollut puoli vuotta kuvaustauolla.

– Yksi tuotanto siirtyi, ja tauko tuli kyllä hyvään paikkaan. Ohjelmassa on ollut lasten kanssa oleilua ja mökkeilyä, Iina kertoo.

– Luonnossa olo on minulle tärkeää. Ensi-illat ovat ihania, mutta ei mene kuin muutama tunti, niin olen villasukat jalassa kotona tai kumppareissa jossain metsässä.

Lapset ovat nyt 6- ja 3-vuotiaat.

– En kaipaa yhtään juhlimista, enkä ole juhlinut moneen vuoteen. Ennemmin kaipaan lepoa ja latautumista luonnossa. Ennen kaikkea tämä on elämänvaiheeseen liittyvä juttu, Iina totesi Punttikomedia-elokuvan ensi-illassa.

– Lapset ovat nyt pieniä, nyt ei ole juhlimisen aika.

Korkkareista terveyslenkkareihin

Juhlimista, saati alkoholia tai edes sokeria Iina ei itselleen sallinut, kun hän valmistautui rooliinsa. Fitness-kilpailevasta kirjastonhoitajasta kertova Punttikomedia murtaa lajiin liittyviä stereotypioita.

Iinalle oli yllätys, miten terveellisesti hänen dieettinsä toteutettiin.

– Treenaaminen isommilla painoilla oli tosi terveellistä. Voimatasoja nostettiin tasaisesti, jaksoin nostaa vähitellen isompia painoja ja vetää enemmän leukoja. Jäi paljon tieto-taitoa, mutta koko ajan oli tiedossa, että palaan omaan elämääni ja arkeeni kuvausten jälkeen.

Kuvaustauon aikana Iina paranteli myös murtunutta jalkaansa. Ensi-illassa näyttelijällä oli ensimmäistä kertaa jalassa korkokengät.

– Muut ensi-illat olen vetänyt terveyslenkkareilla, jotka olen piilottanut pitkän mekon alle. Nytkin ne ovat tuolla kassissa valmiina.

X