Julkkikset

Ikäkriisistä selvinnyt Mikko Leppilampi: ”Se oli elämäni suurin koettelemus”

Näyttelijä ja juontaja Mikko Leppilampi on mukana Atlantin yli -ohjelmassa, jossa hän ylittää valtameren kuuden muun julkkiksen kanssa. Vaikka purjehdus rankoissa oloissa oli melkoinen seikkailu, suurimpana koettelemuksenaan Mikko pitää ikäkriisiä, joka sai hänet kyseenalaistamaan itsensä.
8.9.2017 Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Näyttelijä ja juontaja Mikko Leppilampi, 38, ylittää Atlantin yli -ohjelmassa valtameren rankoissa olosuhteissa yhdessä kansanedustaja ja liikemies Harry ”Hjallis” Harkimon, Hjalliksen pojan Joel Harkimon, laulaja Arja Korisevan, jääkiekkolegenda Kimmo Timosen, juontaja Viivi Pumpasen ja huippukokki Jyrki Sukulan kanssa. Julkkismiehistön lisäksi mukana matkalla olivat myös veneen omistaja Jyrki Mäki, ensiapu- ja pelastusvastaava Ville Hytönen sekä kuvausryhmä.

Vaikka ohjelmassa nähtävä reissu oli vaativa, ei se ole Mikon elämän suurin selviytymistarina.

– Elämäni suurin koettelemus on ollut orastava kolmenkympin kriisi ja siitä selviytyminen. Hain sitä, kuka olen ja mitä haluan isona olla, Mikko kertoo.

Tällä hetkellä Mikko tuntee olonsa hyväksi omissa nahoissaan. Ikääntyminen ei enää ahdista.

– Tällä hetkellä minulla on hyvä usko sekä nykyhetkeen että tulevaan. Olen innoissani kypsymisestä. Täytän vuoden päästä neljäkymmentä. Olen onnellinen, että olen juuri tämän ikäinen.

Keskittyminen tärkeisiin asioihin haastaa

Mikko kertoo, että juuri nyt häntä haastaa keskittyminen elämässä oikeasti tärkeisiin asioihin. Samalla se tarkoittaa hänelle vähemmän tärkeistä asioista luopumista.

– Ei ole mahdollista tehdä kaikkea ja olla kaikkialla kaikkien kanssa. Rakennan itseni ympärille sen elämän, mikä tekee minut onnelliseksi, riippumatta siitä, mitä muut tekevät ja mitä muualla tapahtuu.

Vahvuutena toimeliaisuus

Atlanttia ylittäessä tuli usein hetkiä, joina veneellä ei päästy eteenpäin. Nämä hetket olivat vaikeita aktiiviselle Mikolle.

– Purjehtiessa täytyy tuulen avulla päästä paikasta A paikkaan B. Ja jos ei tuule tai tuulee koko ajan vastaan, ei päästä eteenpäin. Saatetaan mennä jopa taaksepäin. Silloin asialle ei voi tehdä mitään. Silloin täytyy tappaa aikaa muilla tavoin, kuten lukemalla tai treenaamalla. Tällaisissa tilanteissa oli ikään kuin pakko ottaa iisisti, Mikko kuvailee.

Toisaalta Mikon toimeliaisuus on myös etu – niin vesillä kuin elämässä yleensä. Hän kertoo pitävänsä haasteista ja tarttuvansa hanakasti tehtäviin, jos niitä vain on.

– Jos minua osaa ohjata tai minulta osaa pyytää, minusta saa paljon irti. Olen hyvä duunari, Mikko kiteyttää.

Atlantin yli TV5:llä sunnuntaisin klo 21.00.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *