Julkkikset

Ira Hammermannilla on yksi ihonhoitorutiini, josta hän ei jousta: ”Sen suhteen olen ehdoton”

Toimittaja Ira Hammermann on aina viihtynyt pitkissä hiuksissa. Tukan värikään ei ole muuttunut vuosien varrella.

Teksti:
Oili Urmas
Kuvat:
Sampo Korhonen, Ira Hammermannin Kotialbumi

Ira Hammermann juontaa viikonloppuisin Huomenta Suomi -ohjelmaa. – Todella mielelläni palasin televisioon töihin.

Toimittaja Ira Hammermann on aina viihtynyt pitkissä hiuksissa. Tukan värikään ei ole muuttunut vuosien varrella.

Ira Hammermann, 55, aloitti Huomenta Suomi -ohjelman juontajana vuoden alussa.

– Paluu televisioon tuntuu kivalta.

Ira muistetaan muun muassa Svenska Ylen Toivomus-ohjelman toimittajana, ja hän oli aikoinaan myös aloittamassa MTV:n uutistoimintaa vuonna 1993. Ikä ja kokemus ovat tuoneet Iralle varmuutta sekä esiintymiseen että suhtautumiseen omaan ulkonäköön.

– Olen 55-vuotias ja ymmärrän, ettei minun tarvitse näyttää kolmekymppiseltä. Tässä iässä ei enää ole samanlaisia ulkonäköpaineita kuin nuorempana. Mutta pidän edelleen huolta ulkonäöstäni. Haluan olla huoliteltu, ja sen vuoksi hoidan niin ihoani kuin hiuksianikin.

Lue myös: Seura.fi: Kun isä kuoli, juontaja Ira Hammermann sairastui jo lapsena reippauteen: ”Otin liian varhain paljon vastuuta, sillä halusin helpottaa äitini taakkaa”

Millainen on ihonhoitorutiinisi?

”En koskaan mene nukkumaan ennen kuin olen poistanut meikin. Sen asian suhteen olen ehdoton. Kun olen puhdistanut kasvoni huolellisesti, levitän silmänympärysvoiteen sekä yövoiteen. Aamuni alkaa suihkulla, jonka jälkeen laitan kasvoilleni kosteusvoiteen ennen meikin tekoa. Kuorin kasvoni pari kertaa kuussa, ja valvomisen jälkeen käytän toisinaan virkistäviä naamioita. Kosmetologilla käyn pari kertaa vuodessa.”

Lue myös: Jätätkö iltaisin ihonpuhdistuksen väliin, jos et ole meikannut? Farmaseutti kertoo, miksi myös meikitön iho pitää puhdistaa

Vuonna 1994 Ira kaipasi vaihtelua ja leikkautti hiuksensa. Hänen hiuksensa ovat aina olleet hyvin tummat.
Vuonna 1994 Ira kaipasi vaihtelua ja leikkautti hiuksensa. Hänen hiuksensa ovat aina olleet hyvin tummat.

Miten meikkaat?

”Meikkaan yleensä aina, jos olen menossa ”ihmisten ilmoille”. Perusmeikkiini kuuluvat ripsiväri, silmien rajaus, kevyt luomiväri, poskipuna sekä huulipuna tai -kiilto. Arkisin käytän hyvin ohutta meikkivoidetta. Kotona tai veneellä voin hyvin olla ilman meikkiä. Kesällä kasvoni ovat ruskettuneet, joten meikkaan aika kevyel­lä kädellä. Silloin meikkivoiteen korvaa pelkkä sipaisu aurinkopuuteria.”

”En koskaan mene nukkumaan ennen kuin olen poistanut meikin.”

Miten hiustyylisi on vaihdellut vuosien varrella?

”Lapsena hiukseni olivat sähköiset ja kurittomat, ja äitini tuskaili niiden kanssa. Aikuisena minulla on ollut pitkät hiukset lukuun ottamatta muutamaa kokeilua. Parikymppisenä kutrini ulottuivat parhaimmillaan alaselkään asti, mutta nykyään suosin puolipitkää, olkapäiden yli ulottuvaa leikkausta.

Koska luonnollinen hiusvärini on hyvin tumma, en ole koskaan rohjennut kokeilla hiusten vaalentamista. Aurinko polttaa etuhiuksiini aina kesäisin vaaleita raitoja, joten niitäkään minun ei tarvitse teetättää kampaajalla. Punaisen sävyä olen testannut, mutta sekin on tuntunut vieraalta.”

– Lapsena hiukseni olivat sähköiset ja kurittomat, ja äitini tuskaili niiden kanssa. Ira poninhännässä isoveljen lakkiaisissa vuonna 1975.
– Lapsena hiukseni olivat sähköiset ja kurittomat, ja äitini tuskaili niiden kanssa. Ira Hammermann poninhännässä isoveljen lakkiaisissa vuonna 1975.

Ira Hammermann, mitkä ovat ulkoisen ja sisäisen hyvinvointisi kulmakivet?

”Psyykkinen ja fyysinen hyvinvointi kulkevat vahvasti käsi kädessä. Olen herkkäuninen, ja toisinaan huonosti nukuttu yö näkyy kasvoilla tummina silmänalusina ja yleisenä harmautena. Kesällä vietän paljon aikaa ulkona ja veneellä, silloin nautin raikkaasta meri-ilmasta ja nukun myös paremmin.

Yritän syödä järkevästi ja terveellisesti, vaikka olenkin aina ollut herkkusuu. Rakastan marjoja, hedelmiä ja kasviksia. Pyrin syömään niitä runsaasti päivittäin ympäri vuoden. Vettä minun pitäisi tosin juoda enemmän, sen unohdan helposti.

Pitkät kävelylenkit ovat minulle mieluisa tapa liikkua.”

– Olen pikkutytöstä lähtien rakastanut huulipunia, ja niitä onkin kylpyhuoneen laatikossa valtava määrä. Kirkkaanpunaisista huulista ja kynsistä olen iän myötä luopunut ja siirtynyt hillitympiin sävyihin.
– Olen pikkutytöstä lähtien rakastanut huulipunia, ja niitä onkin kylpyhuoneen laatikossa valtava määrä. Kirkkaanpunaisista huulista ja kynsistä olen iän myötä luopunut ja siirtynyt hillitympiin sävyihin.

Kenen tyyliä ihailet?

Nyt jo edesmennyt isoäitini eli satavuotiaaksi ja oli uskomaton tyyliniekka loppumetreille asti. Hän piti aina huolta ulkonäöstään ja halusi pukeutua kauniisti. Vielä joitakin kuukausia ennen poismenoaan hän kävi kampaajalla, lakkasi kyntensä ja punasi huulensakin.

X