Alina Tomnikov: "Olen onnekas, kun vanhempani ovat sanoneet minun olevan hyvä juuri sellaisena kuin olen"
– Olen ruoan suhteen hurahtelija, Alina Tomnikov paljastaa.
Julkkikset

Isän kehut vahvistivat Putous-tähti Alina Tomnikovin itsetuntoa: ”Koen, että olen kaunis sellaisena kuin olen”

Vaikka Putous-näyttelijä Alina Tomnikov on harrastanut kilpa-aerobicia ja on työnsä vuoksi jatkuvasti esillä, hän ei ole koskaan kokenut suuria ulkonäköpaineita. Hän kiittää siitä etenkin isäänsä.
Teksti: Johanna Jantunen

Näyttelijä Alina Tomnikovilla, 29, on selkeä tavoite Putous-ohjelmassa: nauttia, pitää hauskaa ja luottaa itseensä.

– Kun itselleni asettamat paineet meinaavat vallata mielen, muistutan itseäni tästä päämäärästä. On rauhoittavaa ymmärtää, että on vain hyvä, ettei voi olla samanlainen kuin kukaan muu eikä kukaan muu voi olla samanlainen kuin minä, Alina sanoo.

Venäjällä mainetta niittänyt Alina on yksi Putouksen 9. kauden uusista kasvoista. Hän uskoo, että omaan intuitioonsa ja omiin ratkaisuunsa luottaminen tulee olemaan sketsiohjelmassa olennaista.

– Jos teen jotain, mikä on omasta mielestäni hauskaa, se voi olla jonkun muunkin mielestä hauskaa.

Laulaminen tuo perhosia vatsaan

Alina sanoo, että punastelusta huolimatta hän ei koe häpeää tehdessään jotain sellaista, mille joku muu nauraa.

Putouksessa Alina toivoo pääsevänsä laulamaan – siitäkin huolimatta, että laulaminen on aina ollut hänen epämukavuusaluettaan.

– Minulla on sellainen ”haluan ottaa sinua niskasta kiinni” -suhde laulamiseen. Kun aloitin Teatterikorkeakoulussa, koko ensimmäisen vuoden itkin laulaessani. On muuten aika haastavaa itkeä ja laulaa samaan aikaan. Nykyisin rakastan laulamista, mutta se tuo perhosia vatsaan.

Alina paljastaa Vartaloni tarina -juttusarjassamme, että hän reagoi ylipäätään tunteisiin vahvasti kehollaan.

Mikä kehossasi on parasta? Mistä olet ylpeä ja itsevarma?

– Tykkään silmistäni. Muutenkin ihmisissä huomioni kohdistuu aina silmiin. Tykkään myös solisluistani. Vaikka olen ollut minkä painoinen hyvänsä, solisluuni ovat aina olleet sellaiset koholla olevat.

Entä oletko jostain epävarma?

– Polvistani, jotka ovat jykevät molluskat. Oikeassa polvessani on lisäksi kestomustelma, jonka syytä en tiedä ja joka ei lähde pois.

Olen aina halunnut sirot, ohuet ja hoikat polvet. Etenkin nuorempana ajattelin, että kumpa saisin sellaiset. Mutta nyt olen hyväksynyt polveni: ne ovat juuri minun polveni.

Onko suhtautuminen omaan kehoosi muuttunut iän myötä?

– Olen tullut armeliaammaksi, kun en ole moneen vuoteen harrastanut kilpaurheilua. Aloitin kilpa-aerobicin 15-vuotiaana ja kilpailin seitsemän vuotta SM-tasolla, kunnes lopetin harrastuksen Teatterikorkeakoulun toisena vuotena.

Opettelen koko ajan armeliasta suhtautumista itseäni, omia tunteitani ja myös kehoani kohtaan. Se on varmaan polku, joka jatkuu koko elämäni, mutta olen hyvällä tiellä. Haastavaa siitä tekee tietyllä tavalla se, että koen tunteet tosi vahvasti kehossani. Esimerkiksi vatsani reagoi vahvasti tunteisiin.

Onko liikunta sinulle tärkeää?

– Se on tärkeää. Niitä hyviä fiiliksiä, joita saa liikunnasta, ei kyllä saa mistään muualta. En ole ikinä liikkunut niin vähän kuin nykyään. Kun rutiini liikuntaan katkeaa, minun on todella vaikeaa aloittaa sitä uudestaan. Kesäisin kävelen paljon, mutta nyt en ole tehnyt sitäkään. Työni on tietysti hyvin aktiivista, se pitää minut virkeänä.

Millainen suhde sinulla on syömiseen ja ruokaan?

– Olen nautiskelija ja kaikki makeat herkut, kuten karkit, pullat, jäätelöt ja kakut, ovat minun juttuni.

Olen myös ruoan suhteen hurahtelija. Nyt olen hurahtanut bageleihin, tortilloihin ja burgereihin. Aiemmin olen hurahtanut esimerkiksi punajuurisalaattin, karjalanpiirakoihin ja pinaattikeittoon.

Oletko kokenut ulkonäköpaineita?

– Mietin tätä juuri yhtenä päivänä. Minulla ei ole koskaan ollut jäätäviä ulkonäkökriisejä. Koen, että olen kaunis sellaisena kuin olen. Olen ollut niin onnekas, että vanhempani, varsinkin isäni, ovat yltiöpäisesti kehuneet minua ja sanoneet, että olen hyvä sellaisena kuin olen.

Putous MTV3-kanavalla lauantaisin 20.1. alkaen klo 19.30

X