Julkkikset

Itsenäisyyspäivänä syntynyt Antti Holma: ”Itsenäisyys ei tarkoita sitä, että olisimme vain keskenämme nurkassa”

Näyttelijä, käsikirjoittaja ja kirjailija sekä huippusuosituista podcasteistaan tunnettu Antti Holma, 37, on syntynyt vuoden 1982 itsenäisyyspäivänä eli 6. joulukuuta. – Kaipaan Eurooppaa tosi paljon, New Yorkissa aviopuolisonsa kanssa asuva Antti sanoo.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Mirva Kakko

Antti Holma kaipaa Eurooppaa.

Näyttelijä, käsikirjoittaja ja kirjailija sekä huippusuosituista podcasteistaan tunnettu Antti Holma, 37, on syntynyt vuoden 1982 itsenäisyyspäivänä eli 6. joulukuuta. – Kaipaan Eurooppaa tosi paljon, New Yorkissa aviopuolisonsa kanssa asuva Antti sanoo.

Maailmalla jo hyvän tovin asunut Antti Holma on ulkomailla asuessaan oppinut arvostamaan Suomen suoraviivaisuutta.

– Suomi on helppo maa kuluttajalle ja ihmiselle. Jos lasin kyljessä lukee, että tämä maksaa kuusi euroa, niin kun menet kassalle, se maksaa kuusi euroa. Kun asiat on sovittu, ne on sovittu, Antti sanoo.

Eurooppalaisuudesta on tullut Antille sydämen asia.

– Itsenäisyys ei tarkoita sitä, että olisimme Suomessa vain keskenämme nurkassa, vaan sitä, että voimme olla osana myös Eurooppaa. Se tuntuu minusta enemmän ja enemmän tärkeältä. Kaipaan Eurooppaa tosi paljon, Antti sanoo.

Antti Holma
Eurooppalaisuus on Antille tärkeä asia.

Tällä hetkellä Antti asuu Yhdysvalloissa yhdessä aviopuolisonsa, maailmankuulun harpisti Emmanuel Ceyssonin eli tuttavallisemmin Manun kanssa. Amerikkalaisten silmissä Antti ja Manu identifioituvat juurikin eurooppalaisiksi.

– Kun kerromme, että Manu on Ranskasta ja minä Suomesta, niin joku sanoo, että minä olen käynyt kerran siellä Norjassa, Antti kertoo.

Suunnitelmissa muutto takaisin Eurooppaan

Vaikka Antti ja Manu asuvat tällä hetkellä Amerikassa, heillä ei ole aikomusta jäädä sinne lopullisesti.

– Pidemmän tähtäimen suunnitelmamme on, että muutamme joskus Eurooppaan takaisin, Antti sanoo.

Antti haluaisi muuttaa puolisonsa synnyinmaahan.

– Haluaisin asua Ranskassa. Minusta se on ihana maa. Jos Suomi on idän ja lännen välissä, niin Ranska on mielestäni hienosti pohjoisen ja etelän välissä, Antti pohtii.

Antti kertoi haastattelussa myös, millaisistä töistä hän haaveilee ja siitä, kuinka päätyi itselleen yllätykseksi naimisiin.

Lue myös:

Vuoden naimisissa ollut Antti Holma: ”Kaikki pääsi tapahtumaan sen takia, että olin lomalla, kun tapasimme”

Auta Antti! Onko suosikkipodcastista tulossa 3. kautta? Antti Holma vastaa monia mietityttäneeseen kysymykseen ja paljastaa, millaista työtä haluaisi tehdä

Ihosyöpä laittoi Antti Holman elämänarvot uusiksi: ”Haluan elää hieman holtittomammin”

X