Julkkikset

Jaana Pelkonen juhlii Linnassa nettilöydössä – edes TTK-kisan murtumavammat eivät pidä häntä poissa tanssiparketilta

Kansanedustaja Jaana Pelkonen ei arastele Linnan juhlissa tanssilattiaa, vaikka Tanssii tähtien kanssa -kilpailusta saadut kolhut eivät ole vieläkään parantuneet.
6.12.2018 Teksti: Sari Hannikainen Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Kansanedustaja Jaana Pelkonen, 41, nähdään Linnan juhlissa ranskalaisen huippusuunnittelijan Roland Mouret’n iltapuvussa. Se oli todellinen löytö, sillä Jaana hankki pukunsa netistä.

– Kun sain puvun ja laitoin sen päälleni, niin se oli minun kokoiseni ja näköiseni. Mihinkään ei tarvinnut koskea, hän sanoo.

Jaana tilasi puvun alun perin ystävänsä juhlia varten sillä ajatuksella, että hän käyttää sitä vielä monta kertaa uudestaankin. Klassisen, keltaisen puvun materiaali on Jaanan mukaan villaa.

– On sääli, jos iltapuvut ovat kertakäyttöpukuja. Omassa vaatekaapissani ei kertakäyttövaatteita juuri ole. Oma äitinikin opetti aikoinaan, että kannattaa panostaa vaatteisiin, joille löytyy käyttöä myöhemminkin. Tämä iltapuku on sellainen.

Roland Mouret tunnetaan veistoksellisista, selkeälinjaisista ja klassisistaan iltapuvuistaan. Jaana ei halua kertoa pukunsa hintaa, mutta Mouret’n iltapukujen hinnat ovat yleensä 2000–3000 euroa.

Pukunsa Jaana on asustanut Päivi Keski-Pompun suunnittelemilla koruilla.

Jaana Pelkonen

Tanssikisan murtumat eivät ole parantuneet

Jaana nähdään Linnassa puolisonsa Niko Ahon kanssa. Itsenäisyyden ohella he juhlivat 6. päivä joulukuuta myös tapaamispäiväänsä ja kihlajaispäiväänsä. Pari tapasi ensimmäisen kerran Linnan juhlissa 11 vuotta sitten, jolloin juhlissa kadettina ollut mies tanssitti tulevaa puolisoaan. Kihloihin pari meni itsenäisyyspäivänä 2012. Perheeseen kuuluu nykyisin myös tytär, joka täyttää helmikuussa kaksi vuotta.

– Isoäiti on tullut Rovaniemeltä hoitamaan tytärtämme, joten kun tytär on erittäin hyvissä käsissä, meillä olisi mahdollisuus juhlia tänään hieman pitemmän kaavan mukaan. Teemme jatkosuunnitelmat illan mittaan fiiliksen mukaan.

Tanssilattialla pari nähdään todennäköisesti tälläkin kertaa, vaikka Jaanalla on edelleen kivuliaita muistoja syksyn Tanssii tähtien kanssa -kilpailusta.

– Sain muun muassa nostojen vuoksi rasitusmurtumia, ja selässäni on edelleen pari murtumapattia. Eivät ne sillä lailla vaivaa enää, ettenkö voisi Linnassa tanssia. Lääkärin mukaan murtumapattien pitäisi kadota vielä joskus. Ne kertovat siitä, että tanssiminen ei todellakaan ole helppo laji. Nostan hattua kaikille ammattilaisille.

– Itselleni tanssiminen toi valtavasti valoa ja energiaa pimeään syksyyn.

Jaana Pelkonen itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Jaana Pelkonen nähdään Linnassa puolisonsa Niko Ahon kanssa itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

”Uutta boolia on maistettava”

Linnan juhlien teemaksi ovat tänä vuonna valikoituneet ympäristöteot. Teema näkyy tarjoilussa, jossa suositaan mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavia raaka-aineita.

– On hienoa, että presidenttipari haluaa omalla esimerkillään ottaa viisaasti kantaa.  Se on todellista arvojohtamista. Nostan suuresti hattua myös rouva Jenni Haukiolle ja hänen pukuvalinnalleen, Jaana sanoo ja viittaa rouva Haukion pukuun, jonka materiaalina on 100-prosenttisesti koivusta tehty Ioncell-kangas.

– Omia ympäristötekojani ovat lihansyönnin vähentäminen ja kierrätys. Saan tuttaviltani paljon tyttärelleni vaatteita ja vastaavasti annan itse vaatteita taas eteenpäin.

Jaana ei ole yleensä booli-ihmisiä, mutta tänään hänetkin ehkä nähdään poikkeuksellisesti boolikulhon luona.

– Kai sitä on sitten maistettava, kun on kerran uusittu reseptikin.

Lue myös

Suosittelemme