Julkkikset

Jaana Pelkonen Linnan juhliin rohkeassa puvussa: läpikuultavaa pitsiä, kultaa, satiinia ja suuri rusetti

Helmikuussa esikoisensa saanut kansanedustaja Jaana Pelkonen pääsi pitkästä aikaa miehensä kanssa kahdestaan ulos.
6.12.2017 Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Niclas Mäkelä

Kansanedustaja Jaana Pelkonen asteli Presidentinlinnaan kullan- ja vihreänsävyissä hehkuvassa näyttävässä puvussa, joka yhdistelee pitsiä ja satiinia. Puku on tuttuun tapaan muotisuunnittelija Teemu Muurimäen käsialaa.

Teemu suunnitteli puvun toukokuussa järjestettyihin Taitaja2017 -ammattitaidon SM-kilpailuihin, joissa Suomen parhaat ompelijaopiskelijat saivat toteuttaa siitä omat versionsa. Jaana valitsi voittajaksi suosikkipukunsa, joka on ompelijaopiskelija Melissa Dahlmanin tekemä.

– Tuen pukuvalinnallani erittäin mielelläni nuorta ompelijaopiskelijaa. Lisäksi haluan kunnioittaa puvullani 100-vuotiasta Suomea, Jaana kertoi.

Kokonaisuuden viimeistelee Kalevala-korun 80-vuotispäivää juhlistava uniikki kultasormus, jossa vihertävän jalokiven ympärille on upotettu kuusi timanttia. Pohjoinen valo -sarjaan kuuluva sormus on Pekka Kulmalan suunnittelema, kuten myös Jaanan yllä nähtävät korvakorut.

Harvinaista parisuhdeaikaa

Vaikka Jaana on tottunut Linnan juhlien kävijä, Suomi 100 -juhlavuosi antaa hänen mielestään oman lisäarvonsa ja säväyksensä juhlille. Vajaan vuoden vanhan tyttövauvan äiti saapui Linnaan yhdessä puolisonsa ja lapsensa isän, hävittäjälentäjä Niko Ahon kanssa.

– On suuri kunnia päästä juhlistamaan 100-vuotiasta Suomea. Odotan etenkin mielenkiintoisia keskusteluja ja uusia tuttavuuksia. Emme ole ehtineet mieheni kanssa viime kuukausina yhdessä ulos, joten ilta on siinäkin mielessä erityislaatuinen.

Kokoomuksen kansanedustajana ja Helsingin kaupunginvaltuutettuna työskentelevä Jaana palasi syyskuussa äitiyslomalta takaisin eduskuntaan.

– Elämäni kuluu pitkälti töiden ja vauva-arjen parissa. Kävin jo äitiyslomallakin viikoittain kokouksissa, ja viimeiset kuukaudet ovat olleet kieltämättä melkoista haipakkaa. Teen usein töitä yhdessä juniorin kanssa, joten olemme jo tuttu näky eduskunnan käytävillä, Jaana kertoi.

Kommentit (1)

Uutisessa pieni virhe, koska kyseinen puku ei voittanut kisoja vaan tuli toiseksi taitajissa. Pitäisikö tarkistaa faktat ennen kirjoittamista.

Uutisessa pieni virhe, koska kyseinen puku ei voittanut kisoja vaan tuli toiseksi taitajissa. Pitäisikö tarkistaa faktat ennen kirjoittamista.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme