Janna Hurmerinta
Janna Hurmerinta on jo pitkään ollut mukana kehitysyhteistyöjärjestö World Visionin toiminnassa.
Julkkikset

Janna Hurmerinta viihtyy kotona 2-vuotiaan Noah-pojan kanssa: ”Ei ole helppoa, kun perheessä puhutaan monia kieliä, mutta se on myös suuri rikkaus”

Janna Hurmerinta kertoo äitiyden tuoneen elämään uutta rentoutta ja perspektiiviä. "En ole itse se päätähti enää", 2-vuotiaan Noah-pojan äiti sanoo.
Teksti: Linda Martikainen Kuvat: Tiia Ahjotuli

Laulaja Janna Hurmerinta on viihtynyt viime vuodet kotona pienen Noah-poikansa kanssa, joka täytti elokuussa kaksi vuotta.

– Olen nauttinut hirveästi siitä, että olen saanut olla kotona pienen lapsen kanssa. Nyt alan pikkuhiljaa palailla töihin. Syksyllä on jonkin verran telkkarijuttuja, mutta muuten teen myös seuraavaa albumia ihan rauhassa, Janna kertoi World Vision: Ilta lapsille -tv-show’n -pressitilaisuudessa Helsingin Korjaamolla.

Jannan uran kannalta esikoispojan syntymä sattui hyvään aikaan kesällä 2019, kun seuraavana keväänä Suomi pysähtyi pandemian vuoksi. Kotona oleminen on ollut Jannalle helppoa, vaikka keikoille onkin ollut jo kaipuuta.

– Tosi kova ikävä on tietysti ollut sitä vuorovaikutusta yleisön kanssa.

Monikielistä perhearkea

Ranskalaisen puolisonsa vuoksi Janna on opetellut ranskaa, ja nyt hän kokee, että kieli alkaa häneltä viimein taittua.

– Tosin Suomessa luulen aina osaavani ranskaa paremmin kuin osaankaan. Kun he Pariisissa alkavat puhua omaa slangiaan­, siinä menee kyllä suu solmuun, Janna naurahti.

Lapsi on kolmikielinen.

– Ei ole helppoa, kun perheessä puhutaan monia kieliä, mutta onhan se myös suuri rikkaus.

Äitiys on tuonut rentoutta

Perfektionistiksi itseään luonnehtinut Janna on oppinut äitiyden myötä ottamaan joissain asioissa vähän rennommin ja luottamaan ympärillä oleviin ihmisiin.

– Lapsen myötä olen oppinut näkemään asiat vähän eri perspektiivistä. En ole itse se päätähti enää, Janna hymyili onnellisena.

Noah-poika syntyi Pariisissa heinäkuussa 2019 reilusti etuajassa.

Lue myös: Janna Hurmerinnan lomamatka sai yllätyskäänteen – vauva syntyi etuajassa Pariisissa: ”Ollaan niin rakastuneita häneen”

X