Janne Saarinen
Janne Saarinen näyttelee Syke-sarjassa ensihoitaja Niklas ”Nikke” Uotilaa.
Julkkikset

Syke-sarjasta tutun Janne Saarisen näyttelijänura alkoi silkasta uteliaisuudesta – 5 kiinnostavaa faktaa monilahjakkuudesta

Janne Saarinen, 25, tunnetaan parhaiten huippusuositusta Syke-sarjasta. Mutta millainen on Jannen perhetausta tai mikä ajoi monilahjakkuuden juuri näyttelijäntöiden pariin? Listasimme nuoresta lupauksesta 5 kiinnostavaa faktaa.
Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: Nelonen Media, OM-arkisto

Kuka on Syke-sarjasta tuttu Janne Saarinen? Otimme selvää.

1. Janne Saarinen on sielultaan maalaispoika

Janne asuu Helsingissä, mutta on kotoisin Vesilahdelta, Pirkanmaalta. Jannen perheellä on Vesilahdella maatila, jonka pihapiirissä Jannen mummokin asuu.

Janne arvostaa suuresti vanhempiaan, jotka ovat edelleen onnellisesti yhdessä. He ovat tukeneet Jannea kaikissa tämän elämän käänteissä ja jaksaneet aina antaa positiivista palautetta.

– Olen saanut rakkautta ihan täydeltä syliltä. Helpoksi ovat porukat tehneet elämäni. Kaikilla ei ole samanlaista tarinaa kerrottavana, Janne sanoo.

Janne Saarinen

Janne Saarinen on aina voinut luottaa perheensä tukeen.

2. Näyttelijänura alkoi kiinnostuksesta tietää, mitä koe-esiintymisessä tapahtuu

Janne on utelias kaikkea uutta kohtaan. Uteliaisuus ajoi Jannen myös näyttelijäntöiden pariin. Hänellä ei ole alan koulutusta, vaan takana on ainoastaan lukio-opinnot ja asepalvelus.

– Halusin käydä katsomassa, mitä koe-esiintymisessä oikeasti tapahtuu niin teatterin kuin televisionkin puolella. Sitten se maailma vain vei mukanaan, Janne kertoo.

Jannen ensimmäiset isot roolit olivat Salatut Elämät -sarjan huumekoukkuun ajautuneen Anton Heleniuksen rooli vuosina 2015 –2017 ja Valkeakosken kaupunginteatterin Grease-musikaalin päärooli vuonna 2016.

– Minulla on aina ollut hirveä tarve ilmaista itseäni, mutta mietin, onko oma juttuni laulaminen, tanssiminen vai mikä.

3. Janne Saarinen ei halua identifioitua pelkästään näyttelijäksi

Janne on tullut sittemmin koko kansalle tutuksi Syke-sarjan ensihoitaja Niklas ”Nikke” Uotilana. Hän aloitti sarjassa näyttelemisen vuonna 2018, sarjan 5. tuotantokaudella.

Silti Janne ei halua identifioitua pelkästään näyttelijäksi. Hän on myös Iskelmältä ja Radio Suomipopilta tuttu radiojuontaja, ja aina valmis uusiin haasteisiin.

– Minusta pelkällä naamalla ja äänellä ilmaiseminen on aika tylsää. Toisaalta on mielenkiintoista, että rakastan radiossa juontamista ja äänijuttuja. Vaikka käytössä on vain yksi aisti, sillä voi saada paljon aikaan. Ei ole sellaista juttua, jota en haluaisi kokeilla.

Lue myös: Syke-sarjasta tuttu Amelie Blauberg on tehnyt näyttelijän töiden lisäksi podcastia – korona-aika innosti opintojen pariin

4. Janne Saarinen on muokannut kehoaan runsaasti rooleja varten

Janne muokkaa mielellään kroppaansa vastaamaan roolihahmoaan. Joskus kyse voi olla painon muuttamisesta suuntaan tai toiseen, joskus hiusten tai parran kasvattamisesta.

Esimerkiksi Salkkarit-rooliaan varten Janne laihdutti 20 kiloa. Samaan aikaan hän näytteli Grease-musikaalissa.

Nea-Maria Aulanko ja Janne Saarinen

Nea-Maria Aulanko ja Janne Saarinen vuonna 2015.

Nykyisin liikunnallinen Janne painaa 30 kiloa enemmän kuin painonpudotuksensa jälkeen.

Mikä on tärkein asia, jonka Janne on oppinut painonhallinnasta?

– Mielestäni tärkeintä on, että mitä ikinä teetkin, sinulla on ammattilaiset siinä mukana. Voi äkkiä olla aika vaarallista, jos mukana eivät ole ammattilaiset. On hyvä tiedostaa, että oli kyseessä ihan mikä tahansa treenaaminen tai painonhallinta, on hyvä ottaa mukaan joku, joka tietää asioista enemmän kuin itse.

5. Salilla käymisen sijaan Janne Saarisen sydäntä lähinnä on e-urheilu

Vaikka Janne kertookin viihtyvänsä salilla, on hänen sydäntään lähinnä kuitenkin e-urheilu.

– Minä sen lasken urheiluksi. Treenataan sitä joka päivä. Perustimme kavereiden e-urheiluorganisaation, ja nyt pelaamme joka päivä aamulla ja illalla. Aina joku on pelaamassa. Sitten kun pääsemme johonkin maailmanmestaruuskisoihin, voin sanoa, että olen e-urheilija. Mutta muuten en halua lokeroida itseäni.

X