Julkkikset

Jannika B löysi uudelleen onnen arkeensa: ”Huomasin, että riitän tällaisena kuin olen”

Viime vuoden uupumus ja syksyn menestys Tähdet, tähdet -ohjelmassa opettivat muusikko Jannika B:n kääntämään heikkoutensa vahvuuksiksi. – Perusminäni oli kadonnut kokonaan. Syksy oli minulle itseni löytämistä uudelleen.

Teksti:
Riina-Maria Metso
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Jannika B haluaisi luopua turhasta stressaamisesta.

Viime vuoden uupumus ja syksyn menestys Tähdet, tähdet -ohjelmassa opettivat muusikko Jannika B:n kääntämään heikkoutensa vahvuuksiksi. – Perusminäni oli kadonnut kokonaan. Syksy oli minulle itseni löytämistä uudelleen.

Kun Jannika B:tä pyydettiin syksyllä mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmaan, hän oli juuri käynyt läpi vaikean ajanjakson: hän oli julkisesti kertonut uupumuksestaan ja masennuksestaan ja saanut siitä paljon palautetta.

– Kun minua pyydettiin edellisen kerran ohjelmaan, ajattelin, että ei minusta ole siihen. En minä osaa, enkä halua mennä nolaamaan itseäni. Nyt minulla ei ollut voimia eikä haluakaan pitää sitä normaalia haarniskaa yllä. Kun ei ole mitään menetettävää, on helpompaa uskaltaa repäistä, Jannika sanoo nyt.

Syksyn kestäneestä ohjelmasta tuli kuitenkin Jannikalle kasvutarina, jollaista hän itsekään ei osannut odottaa.

– Oli liikuttavaa ja koskettavaa huomata, että voitin ihmisiä puolelleni, vaikka en mielestäni ollut parhaimmillani. Huomasin, että riitän tällaisena kuin olen. Viime vuosien aikana perusminäni oli kadonnut kokonaan. Syksy oli minulle itseni löytämistä uudelleen.

Silloin pitää itkeä, kun itkettää

Yleisö sai seurata Jannikan menestystä jakso toisensa perään aina finaaliin asti.

– Ohjelmassa syntyi monia ahaa-elämyksiä. Yksi oli se, että opin vihdoin sanomaan asioita ääneen.

Toinen oivallus oli, että kun itkettää, silloin itketään.

Kaiken kokemansa jälkeen Jannika tavoittelee onnellisuutta arjessaan käytännön valinnoilla.

– Yritän rakentaa kaiken muun sen ympärille, mikä oikeasti tekee minut onnelliseksi. Mikään ei tee minua onnellisemmaksi kuin esimerkiksi se, että pitkän työpäivän jälkeen ehdin nukuttaa lapseni.

– Omat kokemukseni ovat tehneet minustakin paremman ihmisen. Ennen suljin tietynlaisia ihmisiä pois, koska en halunnut itselleni heidän negatiivista energiaansa. Nyt tiedän, ettei kukaan voi arvata, mitä toisen elämässä on meneillään. Nyt olen itse voinut olla se ihminen, joka kysyy läheiseltä, että onko kaikki hyvin tai onko tahtisi vähän liian kova.

Luit lyhennelmän Annan jutusta, jossa Jannika kertoo toipumisestaan ja elämänsä uusista oivalluksista. Mistä Jannikan menestys Tähdet, tähdet -ohjelmassa kumpusi? Miltä Toni-puolison tuki on Jannikasta tuntunut? Mistä Jannika saa voimaa, mistä iloa? Miten Jannika on muuttanut ajatteluaan? Lue juttu Annasta 2/2018. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X