Jannika B
Jannika B haluaisi luopua turhasta stressaamisesta.
Julkkikset

Jannika B haluaisi olla yhdessä asiassa kuin miehensä Toni Wirtanen: ”Osaisinpa itsekin luopua yliajattelusta”

Jannika B kadehtii puolisoaan, joka ei stressaa turhista pölypalloista ja muistaa ottaa aamuvitamiinit.
Teksti: Elisa Hurtig Kuvat: OM-arkisto

Jannika B, taipaleesi Tanssii tähtien kanssa -kisassa jatkuu aina vaan. Kolottaako varpaita?

Kolottaa! Rakkolaastareita menee pakettikaupalla. Sain maanantaina uudet kengät, kun edelliset menivät puhki. Nyt minun pitäisi ajaa ne sisään. Edellisten kenkien kanssa kolme ensimmäistä viikkoa tuntui siltä, että jalkani irtoaisivat kenkien puristuksessa.

Yritän pitää jalkoja mahdollisimman paljon ylhäällä tai liottaa niitä kuumassa vedessä.

Tämän vuoden ensimmäinen kymppirivi osui sinun kohdallesi. Olitko kympin tyttö myös koulussa?

Myönnän: olin kiltti kympin tyttö. Olen tosin tehnyt aina hurjasti töitä kymppien eteen. Vaadin itseltäni liikaa, mutta onneksi olen iän myötä oppinut armollisemmaksi.

Käytät Instagramissa usein hästägiä #enluovusustakoskaan. Olisiko elämässäsi jotain, josta olisit valmis luopumaan?

Yliajattelusta ja stressaamisesta. Kadehdin niitä, jotka sen taidon osaavat.

Meidänkin taloudessamme on yksi, joka voi jättää huomioimatta ovella vastaan pyörivät pölypallot ja ajatella niiden olevan toissijaisia. Ja sitähän ne ovat.

Jannika B, mistä saat mielenrauhaa?

Palasin 17 vuoden tauon jälkeen aikuisbaletin pariin. Balettia tanssiessani unohdan kaikki muut asiat, ja harjoitusten jälkeen oloni on seesteinen.

Tunnilla voin keskittyä musiikkiin ja liikkeeseen eikä minun tarvitse ajatella, mitä muut ajattelevat tai millaisia pisteitä saan.

Olen pitänyt kiinni keskiviikkoisista harjoituksista, sillä silloin meillä on vapaapäivä Tanssii tähtien kanssa -treeneistä.

Jouduitko tekemään kompromisseja vasta valmistuneeseen taloonne?

Olisin halunnut korkista tai rottingista valmistetut vaatekaapinovet, jotta ne eivät olisi aivan tavalliset. Sellaisia ei kuitenkaan ollut saatavilla, joten valitsimme tummanruskeat ovet, jotka ovat samaa sävyä keittiön kaappien kanssa.

Ne olivat lopulta yllättävän hyvät, vaikka ensin mietinkin, tottuuko silmä näihin.

Mille nauroit viimeksi?

Saimme tanssitreeneissä studion vuokraisännältä mangojuustokakun kolmen kympin kunniaksi. Kakussa luki ”Onnea Jannika ja Aleksi”.

Leikkasimme kakkua, ja minun oli pakko polkaista. Sanoin, että saan jatkossa päättää kaikki musiikit ja koreografiat. Nauroin sille makeasti.

Miten vietätte isänpäivää?

Lapseni isä saa aamupalan sänkyyn, ja Martta-tyttäremme, 4, on varmaan piirtänyt hänelle jonkin kortin.

Vietämme vain isänpäiväaamua, sillä minun on lähdettävä ajoissa studiolle suoraa lähetystä varten.

Mitä syöt aamupalalla, Jannika B?

Syön rahkasta, mustikoista, banaanista ja lakritsiuutteesta valmistetun smoothien ja kauraleipää tai kaurapuuron. Vaihtelen niitä vuoroaamuina.

Niiden lisäksi juon kahvin ja monivitamiiniporetabletin. Sen tosin otan vain, jos mieheni (muusikko Toni Wirtanen) laittaa sen minulle valmiiksi. Jos hän nukkuu tai on lähtenyt ennen minua, en muista ottaa sitä.

Jannika B, 34, kilpailee voitosta tanssiparinsa Aleksi Seppäsen kanssa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa MTV3-kanavalla.

X