Julkkikset

Jare Brandista piti tulla diplomi-insinööri, mutta opinnot jäivät kesken musiikin takia: ”Tuskin enää palaan koulun penkille”

Räppäri Jare Brand osasi viihdyttää ihmisiä jo nuorena soittamalla ilmakitaraa patongilla, mutta esiintyvän taiteilijan sijasta hänestä piti tulla diplomi-insinööri.

Teksti:
Anneli Juutilainen
Kuvat:
Mtv3

Rap-muusikko Jare Brand, 33, on kilpaillut syksyn ajan MTV3-kanavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa tanssiparinaan Saana Akiola.

Räppäri Jare Brand osasi viihdyttää ihmisiä jo nuorena soittamalla ilmakitaraa patongilla, mutta esiintyvän taiteilijan sijasta hänestä piti tulla diplomi-insinööri.

Jare Brand, mitä työtä tekisit, jos et olisi rap-muusikko?

Ennen musiikkiuraani opiskelin kiinteistötaloutta Aalto-yliopistossa. Suvussani on paljon diplomi-insinöörejä, ja sellainen minustakin piti tulla. Olen aina ollut hyvä matematiikassa ja fysiikassa. Tuskin enää palaan koulun penkille, mutta kiinteistösijoittajaksi saatan vielä ryhtyä.

Millainen oppija olet?

Omaksun uusia juttuja aika helposti. Minulla on tapana visualisoida asiat mielessäni ja opetella ne sitä kautta. Usein analysoin juttuja vähän liikaa ja ärsyynnyn, jos en opi uutta mielestäni tarpeeksi nopeasti.

Oletko aina ollut kova tanssimaan?

Olen aina liikkunut mielelläni ja harjoitellut nuorempanakin erilaisia kikkoja ja liikkeitä, kuten moonwalkia. Joskus junnuna bravuurini oli soittaa ilmakitaraa patongilla.

Lue lisää: TTK-suosikkiopettaja Kia Lehmuskoski haluaa asettua aloilleen tulevaisuudessa – tällä hetkellä fokus on urassa: ”Vaatii ymmärrystä lähimmäisiltä”

Sinulla on näyttävä tyyli. Miten pukeudut kotioloissa?

Sortseihin tai verkkareihin ja t-paitaan. Kotivaatteiden merkillä ei ole väliä, mutta vuosien varrella vaatekaappeihini on kertynyt paljon Adidaksen kamaa. Tärkeintä on, että vaatteissa on mukava löhötä sohvalla.

Räppärit ovat yleisesti tunnettuja kalliiden autojen ja vaatteiden ystävinä. Millaisella autolla ajaa Jare Brand?

Minulla ja VilleGallella on samanlaiset CLA 220 -malliset sporttiset Mercedes-Benzit. Haaveilin omasta Mersusta jo pienenä, koska vaarini ajoi aikoinaan taksia ja oli mersumiehiä. Siksi se on aina ollut suosikkiautomerkkini. Minulla on yhä käytössäni vaarin vanhoja Mersu-riipuksia ja vöitä.

Lue lisää: Tyylituomari Sami Sykkö: VilleGalle voi esiintyä frakissa, havajipaidassa tai potkupuvussa

Paljonko sinulla on käteistä taskussasi?

Tanssihousuissani ei yhtään, mutta lompakossa noin 200 euroa. Nykyään kannan mukanani käteistä vähemmän kuin ennen, koska erityisesti korona-aikana juuri missään ei oteta seteleitä vastaan.

JVG-yhtyeestä julkaistaan ensi vuonna pitkä dokumenttielokuva. Paljasta itsestäsi jokin asia, jota suuri yleisö ei vielä tiedä?

Monelle tulee ehkä yllätyksenä keikkaelämän rankkuus ja raakuus. Dokumentissa nähdään paljon rehellistä kamaa. Vaikka ulospäin elämämme näyttää pelkältä hauskanpidolta ja gaaloilta, välillä väsyttää tosi paljon. Olemme joutuneet luopumaan duunin vuoksi paljosta. Meidän täytyy usein töiden vuoksi jättää väliin perhejuhlat, kuten äitienpäivät, isänpäivät, frendien häät ja synttärit.

Kuka on sinun elämäsi koutsi?

Ystävät. Samat kaverit ovat kulkeneet rinnallani nuoruudestani asti, ja he ovat auttaneet minua jaksamaan kaikissa elämänvaiheissa. Frendit ovat henkireikäni.

Vaikutat energiseltä tyypiltä. Miten kaamoksesta voi selviytyä?

Nukkumalla paljon. Olen siinä itse tosi hyvä. Yritän nukkua ainakin kahdeksan tuntia yössä, ja unta riittäisi helposti kellon ympärikin. Pystyn ottamaan tunnin päikkärit missä tahansa: autossa, lentokoneessa tai studion sohvalla. Monet kadehtivat tätä taitoani.

Ketä halasit viimeksi, Jare Brand?

Tyttöystävääni eli avovaimoani aamulla. Minulla on tapana tehdä niin melkein aina lähtiessäni jonnekin.

X