– Esiintyessäni uskon itseeni kuin vuoreen, vaikka etukäteen pelkään aina pahinta ja jännitän hirvittävästi, sanoo Jarkko Valtee.
– Esiintyessäni uskon itseeni kuin vuoreen, vaikka etukäteen pelkään aina pahinta ja jännitän hirvittävästi, sanoo Jarkko Valtee.
Julkkikset

Jarkko Valtee: ”En ole koskaan varsinaisesti seurustellut kenenkään kanssa”

Radiojuontaja ja drag queen Jarkko Valtee, 52, on asunut koko aikuisikänsä yksin. – Ihmisten kanssa oleminen on mukavampaa, kun se on määräaikaista, hän sanoo.
Teksti: Sanna Wirtavuori Kuvat: Anton Reenpää

Kannettu vesi ei pysy kaivossa, uskoo Jarkko Valtee. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että hän ei halua olla tekopositiivinen.

– Tunnen muutamia aidosti positiivisia ihmisiä, sellaisia, jotka luovat päivänpaistetta ympärilleen, ja arvostan heitä vilpittömästi, mutta itse en jaksa aina olla varsinainen päivänsäde.

Jarkko kertoo, että teininä hän oli välillä jopa ilmapiirin pilaaja, mitä ei hymyilevästä ja ystävällisestä miehestä uskoisi.

– Jotain olen iän ja viihdetyön ansiosta oppinut. En ole kielteinen, mutta olen pessimisti, pelkään usein pahinta, hän sanoo hiukan virnistäen.

Jarkko vakuuttaa, että korona-aika ei ole vaikuttanut hänen asenteeseensa eikä ole juuri muuttanut hänen arkeaan.

– Olen ollut aina hyvä välttelemään ihmisiä ja viihdyn yksin kotona. Töissä olen pakkososiaalinen, mutta muuten minulla on tosi pieni läheisten ystävien piiri. Viime aikoina olen tavannut vain vanhempiani ja siskoni perhettä, enpä juuri muita. Työ Radio Aallossa jatkuu, mutta tanssikoulun ja show-puolen tilanne tietysti huolestuttaa.

Jarkko Valtee: ”Olen aina asunut yksin”

”Lapsuuskodin jälkeen olen asunut aina yksin. Muuttaminen yhteen toisen ihmisen kanssa olisi järjetön elämänmuutos. Nautin siitä, että vapaa-ajallani minun ei tarvitse ottaa kenenkään toiveita huomioon eikä kukaan vaikuta siihen, mitä minä teen.

Minulla on vain muutamia tosi hyviä ystäviä, joille voin purkaa huoliani sekä tietysti kavereita, joita on silloin tällöin kiva nähdä. Ystävissä arvostan eniten luotettavuutta. Jos joku pettää minut, olen lapsellisen huono antamaan anteeksi.

Kun kierrän Oskun kanssa show-keikoilla, autossa on hyvä jutella syvällisiä. Sanotaan, että suomalaiset miehet avautuvat usein juuri autossa ja saunassa, kun istutaan vierekkäin eikä toista tarvitse katsoa silmiin.

Kerran puhuin Oskulle omasta sinkkuudestani, ja hän kysyi, voisinko kuvitella, että asuisin jonkun kanssa yhdessä. En osannut sanoa siihen mitään, ja hänkin hiljeni. En ole koskaan varsinaisesti seurustellut kenenkään kanssa. Enkä kerro yleisesti mieltymyksistäni tai suhteistani. En myöskään tuloistani enkä sitä, ketä äänestän.”

Luit juuri lyhennelmän Annan jutusta, jonka on kirjoittanut Sanna Wirtavuori. Jutussa Jarkko Valtee kertoo muun muassa siitä, miksei hän haaveile omasta perheestä. Lue koko juttu Annasta 20/2020 tai digilehdestä. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X