Jenni Kokander kuvailee tulevaa syksyä ihmeelliseksi.
Julkkikset

Näyttelijä Jenni Kokander nauttii kirjan kirjoittamisesta muiden katseilta piilossa: ”Se on todella parantavaa ja korjaavaa”

Suurimmalle osalle julkkiksista naamion taakse piiloutuminen Masked Singer Suomi -ohjelmassa on ollut kokemuksena vapauttava. Ohjelman panelistina toimiva näyttelijä Jenni Kokander pystyy samaistumaan tunteeseen.
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: OM-arkisto

Näyttelijä Jenni Kokanderilla on luvassa jännittävä kevät.

Jenni nähdään muun muassa maaliskuussa MTV3:lla alkavassa Masked Singer Suomi -ohjelmassa, jossa hän toimii panelistina yhdessä Maria Veitolan ja Janne Katajan kanssa. Ohjelman juontaa Ile Uusivuori

Jenni kertoo olevansa mukana uudessa ohjelmaformaatissa innostunein mielin.

– Tämä on varmaan ensimmäinen iso viihdeohjelma, missä olen samassa asemassa kuin katsoja – eli pihalla kuin lumiukko, Jenni naurahtaa.

Puvut paljastavat uusia puolia ihmisistä

Masked Singer Suomi -ohjelmassa esiintyy 12 julkisuudesta tunnettua henkilöä. Ohjelman juju piilee siinä, että kukaan ei tiedä, keitä julkimot ovat. Esiintyjät astelevat lavalle päästä varpaisiin naamioituneina.

Panelistien tehtävänä on arvata, kuka on piiloutunut naamion taakse. Jenni kertoo olleensa aluksi hyvinkin varma siitä, että osaisi arvata kaikki hahmot oikein. Toisin kuitenkin kävi.

– Asu tekee sen, että ihmiset puvun sisällä uskaltavat näyttää itsestään uusia puolia. Asu voi viedä myös ihan vääriin assosiaatioihin. Arvaaminen oli yllättävän vaikeaa.

Parantavaa ja korjaavaa kirjoittamista

Suurimmalle osalle julkkiksista naamion taakse piiloutuminen on ollut kokemuksena vapauttava. Näyttelijänä Jenni Kokander pystyy samaistumaan tunteeseen.

– Työssäni näyttämö on minulle se peloton tila. Siellä voin olla kuka tahansa, kun rooli on suojana. Voin olla vapaa.

Tv-työn ohella Jennin kevättalvi on kulunut esimerkiksi ohjatessa Tikkurilan kesäteatteriin näytelmää vantaalaisista rikoksista.

Sen lisäksi Jenni on työstänyt syyskuussa julkaistavaa kirjaansa. Jennille kirjoittamisprosessi on ollut mukavaa vaihtelua näyttelijän työhön.

– Työssäni olen normaalisti katseiden alaisena. Kirjoittaessani olen sen sijaan voinut katsoa itse itseäni. Se on ollut minulle todella parantavaa ja korjaavaa.

Lue myös: Masked Singer Suomi -ohjelmaa juontava Ile Uusivuori: ”Toivon välillä, että itsellä olisi jokin spesifi ammatti” – näitä töitä hän haluaisi kokeilla

X