Julkkikset

Jenni Vartiainen palasi vihdoin kotiin – vuosi New Yorkissa oli hurja: ”Tuntuu niin ihanalta olla Suomessa”

Laulaja Jenni Vartiaisen vuosi yhdessä koronapandemian polttopisteessä New Yorkissa oli kuormittava. – New York oli välillä tosi pelottava paikka, Jenni sanoo nyt.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Laulaja Jenni Vartiainen.

Laulaja Jenni Vartiaisen vuosi yhdessä koronapandemian polttopisteessä New Yorkissa oli kuormittava. – New York oli välillä tosi pelottava paikka, Jenni sanoo nyt.

Laulaja Jenni Vartiainen huokaisi helpotuksesta päästyään palaamaan yli vuoden tauon jälkeen Suomeen New Yorkista, jossa hän on viime vuodet asunut puolisonsa ja lapsensa kanssa.

– Tuntuu niin ihanalta olla Suomessa. Hartiani laskeutuivat alas, kun kone saapui Helsinki-Vantaalle, jossa vanhempani olivat vastassa. Tuntui, että kaikki on taas hyvin. Koko tämän ajan olen pitänyt perheeseeni ja ystäviini yhteyttä vain videopuheluiden välityksellä, Jenni kertoo Messukeskuksessa järjestetyn Emma-gaalan punaisella matolla.

Vuosi pandemian kurittamassa kaupungissa oli Jennin mukaan hurja. Pahimpina aikoina hän ei voinut poistua moneen päivään kotoaan pilvenpiirtäjän 52. kerroksesta.

– New York oli välillä tosi pelottava paikka, ja kävin varmasti kaikki mahdolliset tunteet läpi. Monesti mietin, miten pääsisin Suomeen, ja onko täällä kaikki hyvin.

– Alkuvaiheessa pesin saippualla jokaisen kaupasta ostamani ruokapaketin. Hississäkin pidätin hengitystä matkalla 52. kerroksesta alas. Kaikkialla oli tosi pelokasta ja vainoharhaista, ja koko kaupungin tunnelma muuttui tosi paljon. Vähitellen se on alkanut taas palautua ennalleen.

Luovuudelle taas tilaa

Suomessa Jenni viipyy kesäkuun alkuun asti. Osan ajastaan hän käyttää studiolla työskentelyyn.

– Olen kirjoittanut viime aikoina paljon musiikkia, ja niitä juttuja olen täällä nyt työstämässä. Tuntuu niin hyvältä olla taas takaisin studiossa! Jenni fiilistelee.

Laulaja huomasi poikkeusvuonna olevansa pienen luovan tauon tarpeessa.

– Joillekin koronavuosi antoi uutta energiaa, mutta oma luovuuteni kärsi. Aivan kuin kaiken yllä olisi ollut musta pilvi. Nyt tuntuu, että tulppa on taas auki! Jenni iloitsee.

X