Jenni Vartiainen
Jenni Vartiainen esiintyi Radio Suomipopin Helsinki-päivän konsertissa.
Julkkikset

Jenni Vartiainen palautuu parhaiten luonnossa: ”Siellä ihmisten energiat ja kiireet eivät ole läsnä”

Jenni Vartiainen keikkailee tiiviisti koko kesän. Parhaiten kiireinen laulaja rentoutuu luonnossa. – Luonnossa mitään ei ole pakotettu mihinkään muotoon vaan asiat saavat olla niin kuin ne ovat. Se on superkaunista, Jenni sanoo.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Tiia Ahjotuli

Laulaja Jenni Vartiainen, 35, tajusi 19-vuotiaana, miten tärkeää osaa luonto hänen elämässään näyttelee. Jenni muutti tuolloin Gimmel-yhtyeen takia Helsingin Töölöön ja huomasi, millaista on asua paikassa, jota luonto ei ympäröi. Ennen Töölöön muuttamista Jenni oli asunut Kuopion lähiössä, jossa luonto oli lähellä ja rannalle pääsi hetkessä.

– Olin tottunut viettämään tosi paljon aikaa luonnossa. Mietin, missä on metsäni, Jenni muistelee.

Jennin silloisen asunnon vieressä sijaitsi kuitenkin Hietaniemen uimaranta eli Hietsu, joka auttoi Jennia laskeutumaan kaupunkielämään.

”Kaipaan tiettyä tyhjyyttä”

Jenni sanoo tarvitsevansa hetkiä, joina hän suuntaa luontoon samoilemaan. Hän on ymmärtänyt palautuvansa paremmin hiljaisuudessa ja rauhassa kuin mölyssä ja kiireen keskellä.

– Kaipaan tiettyä tyhjyyttä ja orgaanisuutta. Luonnossa mitään ei ole pakotettu mihinkään muotoon vaan asiat saavat olla niin kuin ne ovat. Se on superkaunista. Luonnossa ihmisten energiat ja kiireet eivät ole läsnä. Siellä voi vain olla. Se on lempeä paikka olla ja käyskennellä.

Jennillä on erilaisia tapoja palautua luonnon helmassa. Aina ei tarvitse lähteä mökille tai maalle.

– Saatan hoitaa puutarhaa, poimia marjoja, mennä uimaan tai pitkälle kävelyllä tai piknikille yksin, kaksin tai kolmin. Riippuu ihan fiiliksestä, Jenni sanoo.

Usein pieni pysähtyminen luonnon läheisyydessä tulee silloin, kun Jenni ulkoilee koiriensa Urho Kepposen eli Tuutun ja Paavo Lepposen eli Paavon kanssa.

– Enemmän minusta tuntuu, että koirat vievät minua ulos kuin minä heitä, Jenni kuvailee.

Mahdollisimman vähän suunnitelmia vapaapäiviksi

Kesäisin Jennin keikkaelämä on niin hektistä ja sosiaalisten tilanteiden värittämää, että hän viettää mielellään yksin aikaa silloin, kun se vain on mahdollista.

Jenni yrittää pitää viikossa ainakin yhden päivän, jolloin hänellä on kunnolla omaa aikaa.

– Kalenterini on ihan täynnä töitä. Minulla ei ole monta vapaapäivää. Niille en aio tehdä liikaa suunnitelmia, Jenni sanoo.

X