Julkkikset

Jenni Vartiainen voi viettää uudessa asuinmaassaan aivan toisenlaista elämää: ”Vaikka herättäisin huomiota, ketään ei kiinnosta”

Yhdessä Vesalan, Kaija Koon ja Ellinooran kanssa lavoille noussut Jenni Vartiainen teki Mestarit-kiertueella tärkeän huomion naisten välisestä yhteistyöstä.
Teksti: Christina Boman Kuvat: Tiia Ahjotuli

Laulaja Jenni Vartiainen nousi pitkän tauon jälkeen konserttilavoille, kun Kaija Koon, Ellinooran ja Vesalan kanssa yhteistuumin toteutettu Mestarit-kiertue valloitti kaupungit ympäri Suomen.

Jennin koti on New Yorkissa, missä hän voi viettää aivan toisennäköistä kahden lapsen perhe-elämää kuin Suomessa olisi mahdollista julkisuuden valokiilassa. Jennin esikoinen on nyt 3-vuotias ja kuopus 10-kuinen.

– Arjessa voi tehdä asioita rennommin. Vaikka päättäisin tehdä mitä tahansa huomiota herättävää New Yorkissa, se ei kiinnosta siellä ketään, Jenni kertoo.

Jennin nykyisessä asuinmaassa koetaan samankaltaista inflaation hintahulinaa kuin Suomessakin. Sykkivässä suurkaupungissa sillä on oma erityispiirteensä, Jenni on huomannut:

– New York on aina ollut huomattavan kallis kaupunki, varmaan maailman kalleimpia. Kallistumista ei koe siellä ainakaan radikaalina, kun hintataso on jo monessa suhteessa valmiiksi ihan pois käsistä ja hetkittäin järjetöntä.

”Luovan työn äärellä ei ehdi pelkäämään.”

Mestarit-kiertue päättyi isänpäivänä Helsinkiin. Jo seuraavalla viikolla Jenni nähtiin toisen itselleen tärkeän asian lanseeraustilaisuudessa, kun yhteistyö Aarikan kanssa sai jatkoa kahden malliston muodossa.

Mallistoissa Mandartania ja Kokonainen on kunnioitettu Aarikan merkittävää perintöä hopeakorujen suunnittelijana ja valmistajana.

– Halusin suunnittelutyössäni kunnioittaa Aarikan pitkää perinnettä ja etenkin Kaija Aarikan vanhoja hopeakorumallistoja, Jenni kertoo.

Korut ovat Jennille tärkeä itseilmaisun keino. Omat rakkaat korut ovat usein muistoja merkittävästä matkasta.

– En osta erityisiä matkamuistoja tai tilpehööriä reissuilta. Sen sijaan yritän löytää paikalliselta korusuunnittelijan korun, josta jää ikuinen muisto matkasta. Viimeksi ostin korun Italian lomaltani Montepulcianosta, Jenni kertoo.

Korusuunnittelua ja musiikkia yhdistää Jennin luovuus.

– Luovan työn hienous piilee minulle siinä, että sen innostus ajaa kaiken ohi. Siinä ei ehdi pelkäämään tai varomaan, vaikka olisikin uuden äärellä.

Jenni Vartiainen Mestarit-kiertueesta: ”Siellä oli niin paljon rakkautta”

Luovuutta ja intoa nähtiin myös Mestarit-kiertueella. Erityisen tyytyväinen Jenni onkin tunnelmasta, joka kiertueella vallitsi.

– Moni on kysellyt matkan varrella, syntyykö neljän artistin välille lavaa jakaessa kilpailua. Meillä oli kuitenkin mimmien kesken upea ilmapiiri, jossa tuettiin ja täydennettiin toisiamme. Oli arvokasta päästä nauttimaan ja ammentamaan toistemme osaamisesta, Jenni sanoo.

Samaa Jenni pohti kiertueen summaavassa Instagram-päivityksessään: Se ikiaikainen kuvitelma jostain harhasista kilpailuasetelmista nyt toivottavasti todistetusti väistyi ja näitte ihan omin silmin että ajatella, naisetkin voi tuoda voimansa yhteen ja levittää yhdessä tekemisen ilosanomaa ilman monimutkaisuuksia.

Vaikka konsertteja ei ollut monta, ne olivat Jennin mukaan ikimuistoisia.

– Siellä oli niin paljon rakkautta. Tässä on ollut kaikilla viime vuosien aikana niin paljon kaikenlaista harmia ja sontaa, että halusimme tarjota ihmisille illan, jonka aikana käydä yhdessä läpi koko tunteiden kirjo – ja yksinkertaisesti nauttia. Siinä me myös onnistuimme.

Jennin tunnelmat kiertueen jälkeen ovat levolliset mutta haikeat.

– Onneksi ollaan treffaamassa tyttöjen kanssa taas ihan pian.

X