Julkkikset

Jennifer Aniston, 50, raivasi tiensä tähtiin kiusaamisesta ja epäilyistä huolimatta – näin Frendit-tähdestä kasvoi yksi Hollywoodin upeimmista voimanaisista

Näyttelijä Jennifer Aniston juhlisti vastikään 50-vuotissyntymäpäiväänsä. Sen kunniaksi päätimme virkistää muistiamme siitä, miten hänestä kasvoi yksi Hollywoodin kirkkaimmista tähdistä.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Om-Arkisto

Näyttelijä Jennifer Aniston on upea viisikymppinen!

Näyttelijä Jennifer Aniston juhlisti vastikään 50-vuotissyntymäpäiväänsä. Sen kunniaksi päätimme virkistää muistiamme siitä, miten hänestä kasvoi yksi Hollywoodin kirkkaimmista tähdistä.

Olisitko uskonut? Hollywoodin naapurintytöksi tituleerattu elokuvatähti Jennifer Aniston täytti 11. helmikuuta 50 vuotta.

Jennifer on taitavana näyttelijänä valloittanut useampaan otteeseen niin television kuin valkokankaankin. Parhaiten Jennifer tunnetaan kuitenkin televisiokomediasta Frendit. 

Merkkipäivän kunniaksi päätimme koota yhteen Jenniferin elämän käännekohdat – iloineen ja suruineen.

Näin näyttelijä Kate Hudson päivitti Instagramiaan ystävänsä 50-vuotisjuhlilta.

Koulukiusaamisen kohde

Jennifer Aniston syntyi 11. helmikuuta 1969 näyttelijävanhemmilleen John Anistonille ja Nancy Dowille.  E!News’n mukaan perhe päätti asettua New Yorkiin, jonne se muutti Kreikassa vietetyn vuoden jälkeen. Perhe ei kuitenkaan asunnut yhdessä koko Jenniferin lapsuutta, sillä vanhemmat erosivat Jenniferin ollessa 9-vuotias.

IMDb mukaan Jennifer itse tutustui näyttelemiseen 11-vuotiaana steinerkoulunsa näytelmäkerhossa. Vuoden 2018 Instylen haastattelussa Jennifer paljastaa kohdanneensa lapsena myös kiusaamista.

”Olin niitä lapsia, jotka joutuivat kiusaamisen kohteiksi, enkä tiedä miksi”, Jennifer kertoo Instylelle.

Lukion Jennifer kävi tunnetussa New Yorkin ”Fame”-koulussa, jossa hän aloitti varsinaiset näyttelijäopintonsa. Valmistuttuaan vuonna 1987 Jennifer työskenteli erilaisissa Off Broadway -tuotannoissa ja elätti itsensä samanaikaisesti puhelinmyyjänä sekä tarjoilijana.

Jennifer Aniston tahdottiin ensin Monican rooliin

Vuonna 1990 Jennifer sai ensimmäisen televisioroolinsa sarjassa Molloy. Muutaman muun epäonnistuneen roolisuorituksen jälkeen Jenniferin kerrotaan jopa harkinneen lopettavansa näyttelijän uransa.

Onneksi Jennifer ei toteuttanut suunnitelmiaan, sillä hän päätyi lopuilta 1994 tv-ensiesityksensä saaneeseen Frendit-sarjaan, josta muodostui yksi kansainvälisen televisiohistorian tunnetuimmista ohjelmista. Tiesitkö muuten, että alunperin Jennifer haluttiin Monican rooliin, mutta hän päätyi lopulta esittämään Rachelia.

Frendit-sarja on tuonut Jenniferille muun muassa Emmy-palkinnon sekä maininnan vuoden 2005 Guinnessin ennätyskirjaan yhtenä televisiohistorian korkeimmin palkattuna naisnäyttelijänä.

Menestyksekkään tv-uransa lisäksi Jennifer on tähdittänyt lukuisia elokuvia, kuten Bruce – Taivaanlahja (2003), The Break-Up (2006), Marley & Me (2008) ja Just Go With It (2011).

Jennifer on ohjannut myös oman lyhytelokuvan Room 10, joka julkaistiin vuonna 2006. Vuonna 2014 tähti asetettiin ehdolle myös Golden Globe -palkintoon parhaasta naispääosasta.

Jennifer Aniston
Televisiouran ohella Jennifer on tähdittänyt useita elokuvia. Tämä kuva on peräisin vuoden 1997 elokuvasta Täydellinen sulhanen.

Epäonnea rakkaudessa

Jennifer Aniston ja näyttelijä Brad Pitt olivat vuosia Hollywoodin unelmapari. Pari tapasi vuonna 1998 ja meni naimisiin vuonna 2000.

Vuonna 2005 viihdemaailma järkyttyi, kun näyttelijät kertoivat julkisuuteen erostaan. Huhuttiin, että Brad olisi pettänyt Jenniferiä Mr & Mrs. Smith -elokuvan kanssanäyttelijänsä Angelina Jolien kanssa, jonka kanssa Brad myöhemmin menikin naimisiin ja perusti perheen.

Juorut levisivät jopa siihen pisteeseen, että ihmiset teettivät tiimipaitoja Jenniferille ja Angelinalle. Myöhemmin Jennifer on todennut muun muassa The Hollywood Reporterille, ettei kukaan ollut syypää hänen ja Bradin eroon.

Vuonna 2015 Jennifer nai näyttelijä Justin Therouxin, mutta pari erosi vuonna 2018.

Jennifer Aniston
Jennifer ja Justin alkoivat seurustelemaan vuonna 2011.

Itsevarma, upea viisikymppinen

Aina upea Jennifer totesi viime vuoden joulukuussa Ellen Degeneressille antamassaan haastattelussa tuntevansa olonsa nyt viisikymppisensä paremmaksi kuin koskaan ennen. Ja asia on helppo uskoa; vastikään julkisuudessa esiintynyt Jennifer säkenöi iän tuomaa varmuutta.

Julkisuudessa Jenniferiä on ylistetty näyttelijäntaitojen lisäksi myös tyylitajusta. Muun muassa Frendien suosion ollessa huipulla ysärin trendikkäin kampaus nimettiin Jenniferin roolihahmon mukaan The Racheliksi.

Jennifer Aniston
Jennifer yhdessä ex-aviomiehensä kanssa vuoden 2014 Oscar-gaalan punaisella matolla.

Lähteet: E!News, IMDb, Instyle, The Hollywood Reporter, Golden Globe Awards, Television Academy, BBC News, New York Times, The Ellen Show, Guinessin ennätystenkirja

Lue myös:

Rakkaudentäyteisiä häitä ja katkeria eronkyyneleitä! Vuosi 2018 oli monelle julkkikselle tunteita täynnä – katso kuvat

He ovat uuden ajan voimanaiset – kuka heistä sopii parhaiten mentoriksesi?

X