Julkkikset

Jenny Lehtinen toivoo kehorauhaa #äläkommentoi-haasteella – pystytkö sinä olemaan kommentoimatta kenenkään ulkonäköä viikkoon?

”Ulkonäkö on käyntikortti, jonka perusteella ihmistä arvioidaan”, sanoo toimittaja Jenny Lehtinen uusimmassa Jenny+ -jaksossa. Samalla hän haastaa kaikki olemaan kommentoimatta muiden ihmisten ulkonäköä viikkoon.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Kuva, Anne Hämäläinen / Yle Kuvapalvelu

Jenny Lehtinen haastaa kehopositiivisuuteen. Kuva: Anne Hämäläinen / Yle Kuvapalvelu

"Ulkonäkö on käyntikortti, jonka perusteella ihmistä arvioidaan", sanoo toimittaja Jenny Lehtinen uusimmassa Jenny+ -jaksossa. Samalla hän haastaa kaikki olemaan kommentoimatta muiden ihmisten ulkonäköä viikkoon.

”Koetko somen takia ulkonäköpaineita? Onko ulkonäkösi estänyt sinua etenemästä urallasi?”, Vaakakapina-projektista ja Jenny+ -sarjasta tuttu toimittaja Jenny Lehtinen, 40, kysyy Instagramissa yhdessä meikkitaiteilija Saara Sarvaksen kanssa.

”Olen miettinyt, pitäisikö ulkonäöstä puhuminen lopettaa kokonaan. Mitä siitä seuraisi, jos ulkonäköä ei enää yksinkertaisesti kommentoitaisi,” Jenny pohtii uudesssa  Jenny+ -jaksossa Kukaan ei ole riittävän kaunis.

Radiotoimittaja ja mediapersoona Jenny Lehtinen haastaa ihmiset olemaan viikon ajan  kommentoimatta kenenkään ulkonäköä lehdissä, kuvissa tai kasvotusten. Tarkoituksena on antaa kehorauha, eikä kommentoida negativiisesti tai positiivisesti toisen ulkonäköä. Kehut voi kohdentaa ulkonäön sijaan esimerkiksi toisen taitoihin, luonteenpiirteisiin tai ominaisuuksiin.

Haasteeseen voi osallistua hashtageilla #kehorauha #äläkommentoi. 

Vaikuttaako ulkonäkö töiden saamiseen?

Uusimmassa Jenny+ -jaksossa Kukaan ei ole riittävän kaunis Lehtinen pohtii, voiko ulkonäöstä olla haittaa työelämässä.

”On poliittisesti täysin epäkorrekti teko olla lihava nainen, joka on tyytyväinen ulkonäköönsä, eikä välttämättä yritä muuttaa sitä sen kummemmin. Olisi ihanaa, jos mun työtä voisi tehdä sillä tavalla, että mun ei tarvitsisi miettiä ollenkaan ulkonäköasioita. Että ne ei vaikuttaisi. Mutta se on aivan naurettava ajatus – kyllä ne vaikuttaa, ne vaikuttaa koko ajan.”

”Kyllä mä olen miettinyt, että kuinkahan monta työtilaisuutta multa on mennyt ohi, esimerkiksi koska mä en ole vähemmän fätti ja enemmän nätti,” Jenny pohtii jaksossa.

Lue myös: Vaakakapinan Jenny Lehtinen: ”Itseinhosta ei pääse eroon yhdessä yössä”

Lähteet: Yle, Suomen Mielenterveyden keskusliitto

X