Julkkikset

Jesse Kaikuranta kiusaamisen ja eron jälkeen: ”Nyt minun on helppo hengittää”

Voice of Finland -ohjelmasta julkisuuteen ponnahtanut laulaja Jesse Kaikuranta sanoo, että vaikeudet ovat tehneet hänestä vahvemman ihmisen. – Uskon, että vaikeudet kuuluvat kasvamiseen ja niitä pitääkin käydä läpi.
13.10.2016 Teksti: Virpi Valtonen Kuvat: Pekka Mustonen/Otavamedia

Laulaja Jesse Kaikuranta sanoo joutuneensa pitkään taistelemaan joukkoon kuulumisen tunteiden ja erilaisuuden kanssa.

– Olin koulukiusattu. Kävin pitkän tien siihen, että saan olla just se, mikä tällä hetkellä olen. Siksi arvostan vielä enemmän sitä, että ihmiset tekevät juuri sitä, mitä he haluavat tehdä. Se ei ole aina helppoa, Surusilmä-sinkun kuukausi sitten julkaissut Jesse sanoo.

Jessen mielestä julkisuudella voi vaikuttaa moniin asioihin. Mutta kaikkein mieluiten hän on kuulijoilleen ja faneilleen esimerkki siitä, miten kiusatun roolista voi kasvaa pois.

– Toisaalta uskon, että vaikeudet myös kuuluvat kasvamiseen ja niitä pitääkin käydä läpi. Joillekin sitä vaikeaa siunaantuu valitettavan paljon, mutta esimerkiksi minun kohdallani vaikeudet ovat tehneet minusta vahvemman ihmisen kuin ehkä olisin ilman niitä.

Jesse Kaikurannan uusi levy ja musikaalirooli

Laulajan marraskuussa julkaistava, kolmas albumi on nimeltään Jesse Kaikuranta.

– Tuntuu, että on kovin trendikästä sanoa, että levy on henkilökohtainen. Mutta minun tapauksessani tuleva levy on todellakin urani henkilökohtaisin. Omakohtainen erolevy kertoo parisuhteeni päättymisestä kolme vuotta sitten. Olin silloin julkaissut toisen levyni, ja päälle tuli sitten vielä parisuhteen päättyminen. Levyllä on myös biisejä, jotka on tehty jo silloin kolme vuotta sitten, Jesse paljastaa.

Eron puiminen musiikin avulla on ollut Jesselle myös jonkinlaista terapiaa.

– Olen ensin käynyt eroasiat läpi ilman musiikkia ja sitten vielä musiikin kanssa. Nyt minulla on sellainen olo, että iso paino on nostettu päältäni pois. On helppo hengittää ja tuntuu, että nyt olen voimissani, Jesse sanoo.

Ensi keväänä Jesse tullaan näkemään pääroolissa Valkeakosken Kaupunginteatterin uutuusmusikaalissa Sven Tuuva. Musikaalin ensi-ilta on 16.2.2017.

– Siinä hommassa ei riitäkään vain se että laulan. Pitää myös näytellä, Jesse kertoo innoissaan.

Sven Tuuva -musikaali on osa Valkeakosken Kaupunginteatterin Suomi 100 vuotta -juhlavuoden juhlintaa.

– Paitsi että suomalaisuus merkitsee itselleni tietenkin itsenäisyyttä, niin yhä enenevässä määrin myös vapautta olla sellainen kuin olet. Toki sillä saralla on vielä paljon tekemistä, mutta koko ajan ollaan menossa parempaan suuntaan, Jesse pohtii.

Lue myös:

X Factor -kilpailussa menestynyt Saara Aalto: ”Luulin, ettei koulukiusaaminen jättänyt jälkiä”

Armi Toivanen: ”Koulukiusaaminen vaikuttaa vieläkin itsetuntooni”

Ex-missi Marja Kinnunen tyttärensä koulukiusaamisesta: ”En osannut tarttua Fian pahaan oloon”