Hjallis ja Joel Harkimo
Hjallis ja Joel pitävät jatkuvasti yhteyttä toisiinsa.
Julkkikset

Joel ja Hjallis Harkimo läheisistä väleistään: ”Aina voi soittaa, jos on joku huoli”

Keskusteluohjelma Harkimot on Hjallis ja Joel Harkimon uusin yhteisprojekti. Kysyimme tiiviiltä kaksikolta, mitä he suhteessaan ja toisissaan arvostavat. Tiedustelimme myös, mikä toisessa ärsyttää.
Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kansanedustaja ja liikemies Hjallis Harkimo, 63, on poikansa, yrittäjä ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Joel Harkimon, 27, kanssa tiuhaan tv-ruudussa. Viimeksi kaksikko oli mukana Atlantin yli -tv-sarjassa. Seuraavaksi he alkavat luotsata yhteistä keskusteluohjelmaa Harkimot.

Millainen isä-poikasuhteenne on?

JOEL: Meillä on todella läheinen suhde. Suhteemme on niin läheinen, että se on aika arkinen. Teemme paljon duunia yhdessä. Isä on mukana tapahtumafirmassa, jota vedän. Hän käy tenttaamassa minulta aina välillä, miten hommat sujuvat. Suhteemme on paljon arkista olemista ja juttelemista duuniasioista. Olemme niin paljon tekemisissä, että syvällisiä keskusteluja ei käydä kauhean usein.

HJALLIS: Puhumme joka päivä puhelimessa. Olemme kauhean paljon tekemisissä. Lisäksi olemme samassa bisneksessä vielä mukana. Kyllä suhteemme on todella lämmin. Atlantin yli -ohjelman purjehduksen aikana suhteemme läheni, sillä siellä meillä oli aikaa jutella kaikesta. Olimme samassa hytissä.

Millainen isä Hjallis on ollut?

J: Tosi hyvä isä. En ole aina saanut, mitä olen halunnut, mutta olen aina saanut, mitä olen tarvinnut. Silloin kun olin pikkupoika, vanhemmillani oli menoja joka suuntaan. Vaikka he ovat olleet hirveän kiireisiä, minusta on aina pidetty todella hyvää huolta. Minulla on aina ollut turvallinen olo. En olisi voinut pyytää parempia vanhempia. Toki on ollut myös vastoinkäymisiä, kuten avioero. Vanhempani ovat kuitenkin aina ajatelleet niissäkin tilanteissa meidän lasten eli minun ja veljieni parasta.

Millainen poika Joel on ollut?

H: Harkitsevainen ja kunnollinen. Hänestä ei ole koskaan mitään ongelmaa. Hän on aina pärjännyt hyvin.

Mikä toisessa ärsyttää?

J: Olen paljon rauhallisempi kuin isä. Minulla ei ole niin kiire koko ajan enkä suutu niin helposti. Välillä vähän ärsyttää, jos isän perässä yrittää pysyä ja koko ajan on mukamas tulipalo jossain. Ei isällä ole niin kiire kuin hän esittää. Hän on vain niin vilkas, että hänen on oltava koko ajan menossa jonnekin. Välillä tekisi mieli sanoa, että ota nyt hitto vähän rennommin.

H: Välillä minua ärsyttää se, kun Jolle on niin hiton itsepäinen. Jollella voi välillä palaa hihat, ja sitten hän ei juttele mitään.

Mitä ihailet Joelissa?

H: Rauhallisuutta ja harkitsevaisuutta.

Mitä ihailet Hjalliksessa?

J: Päättäväisyyttä, rohkeutta ja riskinottokykyä. Aika paljon isä on elämänsä aikana saanut aikaiseksi. Niitä asioita pitää arvostaa.

Mikä isä-poika-suhteessanne on arvokkainta?

J: Tieto siitä, että minulla on lähellä aina joku tukemassa, neuvomassa ja jeesaamassa, jos jotain tarvitsee. Aina voi soittaa, jos on joku huoli. Se on todella arvokasta. On aivan mahtavaa, että olen niin läheinen sekä isäni että äitini kanssa.

H: Läheisyys. Se, että olemme toistemme kanssa tekemisissä ja viihdymme toistemme kanssa.

Mistä haluat kiittää Hjallista?

J: Kaikesta, mitä isä on eteeni tehnyt. Olen ollut todella onnekas.

Mistä haluat kiittää Joelia?

H: Siitä, että minulla ei ole koskaan mitään ongelmia hänen kanssaan. Hän on hoitanut asiat hyvin.

Harkimot 22.10. alkaen sunnuntaisin TV5:llä klo 21.00.

X