Johannes Holopainen
Johannes Holopainen
Julkkikset

Johannes Holopaisen äiti on hänen elämänsä tärkein ihminen: ”Mutsi on paras”

Näyttelijä Johannes Holopainen, 32, jännittää paraikaa, voittaako hän ensimmäisen Kultaisen Venlansa parhaana miesnäyttelijänä.
Teksti: Minna Juti Kuvat: OM-arkisto

Mikä viimeaikaisista roolihahmoistasi on ollut itsellesi tärkein?

Roolit ovat kuin rakkaita ystäviä, joita en pane järjestykseen. Uusimmassa elokuvassani Helene sain tutustua henkilöön nimeltä Einar Reuter ja opin häneltä paljon. Samaistuin hänen rakkauteensa luontoa, ihmisiä ja taidetta kohtaan.

Halusin ymmärtää ja kunnioittaa Einaria luopumatta taiteellisista vapauksista näyttelijänä.

Einarin roolia varten hiuksesi blondattiin ja hankit treenillä ja ruokavaliolla kymmenen kiloa lisäpainoa. Miltä se tuntui, Johannes Holopainen?

Keho on kuin roolivaate. Ulkoiset jutut auttavat rakentamaan sisäistä maailmaa. Voiman ja jäntevän olemuksen kehittäminen auttoi omaksumaan Einarin eränkävijän askeleen. Vaaleisiin hiuksiin ja permanenttiin totuin nopeasti, mutta oli kiva palata taas tummatukkaiseksi.

Mitä sinulla on työn alla juuri nyt?

Kaikki synnit -tv-sarjan kakkoskautta kuvataan parasta aikaa. Lauri Räihän rooli sarjan ensimmäisellä kaudella toi minulle Kultainen Venla -ehdokkuuden parhaasta miespääosasta.

Kevään aikana kuvataan myös toinen tv-sarja, mutta siitä en voi vielä puhua. Elisa Viihteellä tulee pian ensi-iltaan Kalifornian kommando -sarja, jossa esitän räppäriä.

Kuka on elämäsi tärkein ihminen, Johannes Holopainen?

Äitini Irja on ihana. Hän on moninkertainen suomenmestarijalkapalloilija 1980-luvulta ja pelaa yhä. Mutsi on paras.

Millainen on paras mahdollinen vapaapäiväsi?

Kun mitään ei ole sovittu, on hyvä ilma ja voi lähteä ystävän kanssa jonnekin uuteen paikkaan seikkailemaan, esimerkiksi luontoon: surffailua, kiipeilyä tai patikointia. Illalla syömään ja ehkä vielä leffaan.

Kenelle sanoit viimeksi, että minä rakastan sinua?

Pikkusiskolleni Heidille, kun hänellä oli syntymäpäivä.

Mistä haaveilet, Johannes Holopainen?

Lentämisestä ja seikkailemisesta, kohti tuntematonta menemisestä, rajojen hävittämisestä, uuden kokemisesta ja oppimisesta, uteliaisuuden ruokkimisesta.

Olet Laivaston monnit -tanssibändin laulusolisti. Mikä on suosikkibiisisi juuri nyt?

On ihana laulaa suomalaisia valsseja ja tangoja. Viimeaikoina olen kuunnellut jazzia.

Johannes Holopainen on mukana Antti J. Jokisen ohjaamassa elokuvassa Helene. Sen ensi-ilta on 17.1. Samana päivänä jaetaan Kultainen Venla -palkinnot.

Lue lisää:

Kansainvälisellä uralla loistava pienen lapsen äiti Laura Birn: ”Minun ei ole tarvinnut valita työn ja perheen välillä”

X