Jorma Uotinen
Jorma Uotinen
Julkkikset

Jorma Uotinen ex-puolisostaan Helena Lindgrenistä: ”Helena on minulle ikuinen elinkautisystävä”

Taiteilija Jorma Uotinen, 67, on rakastunut sekä miehiin että naisiin, mutta tärkein suhde on ollut avoliitto Helena Lindgrenin kanssa. – Erosimme vuonna 1998, mutta olemme yhä tekemisissä lähes päivittäin, hän sanoo.
Teksti: Sanna Wirtavuori Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Taiteilija Jorma Uotinen, 67, sanoo, että hän antoi jo nuorena itselleen luvan rakastua sekä miehiin että naisiin.

– Tärkein ihmissuhteeni on ollut lähes parikymmentä vuotta kestänyt avoliitto Helena Lindgrenin kanssa, Jorma sanoo.

– En ole koskaan potenut vauvakuumetta, eikä minulla ole lapsia, mutta Helenan poika Niklas on minulle hyvin rakas. Hän oli kaksivuotias, kun aloin seurustella Helenan kanssa, joten hän on ollut elämässäni merkittävän pitkään. Olemme matkustelleet paljon yhdessä, ja hän kuuluu yhä perheeseeni kuten Helenakin.

Ikuinen elinkautisystävä

– Erosimme 1998, mutta Helena on minulle ikuinen elinkautisystävä. Olemme yhä tekemisissä lähes päivittäin. Eron jälkeen olen viihtynyt yksin, enkä ole edes suunnitellut asuvani kenenkään kanssa.

Entä milloin olet viimeksi ollut rakastunut?

– Voi voi, siitä on aikaa, se tapahtui joskus vuosituhannen vaihteessa. Kuusikymppisille ei ole kovin suurta kysyntää, eikä tässä iässä ole oikein halua olla tyrkyllä.

– Mutta eihän sitä koskaan tiedä. Kun katsoin viime viikolla itseäni muutamaa vuotta vanhemman Ekku Peltomäen tuoretta hääkuvaa, mietin, että voisikohan vielä tulla joku, joka menee minunkin ruumiini ja sieluni läpi niin, ettei sille mitään voi.

Miten Jorma Uotinen suhtautuu ikääntymiseen? Entä millaiset jäljet isättömyys on häneen jättänyt? Lue koko Tässä iässä -juttu Annan numerosta 43/17. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

JORMA UOTINEN, 67

Työ: Taiteilijaprofessori, tanssija, laulaja, näyttelijä ja koreografi, Kuopio tanssii ja soi -festivaalin taiteellinen johtaja.

Koti: Helsingin Punavuoressa, asuu yksin.

Ajankohtaista: Ei huono – Porista Pariisiin, esityksiä Tampereella, Helsingissä ja Lappeenrannassa.

X