Riitta Väisänen suorat hiukset ilman kiharoita
Riitta Väisänen suorat hiukset ilman kiharoita
Julkkikset

Julkkisten huikeat muodonmuutokset! Tunnistaisitko Riitta Väisäsen ilman kiharoita?

Stailasimme boheemeina luonnonlapsina tunnetut naiset kevään juhlaeleganssiin. Tavoitteena oli viimeistelty meikki- ja hiustyyli, joka korostaa jokaisen omia piirteitä.
Teksti: Ida Jokikunnas Kuvat: Paula kukkonen ja Sampo Korhonen/Otavamedia

Näyttelijä, tuottaja Olga Temonen, 40

Olga on totuttu näkemään lähes meikittömänä tai tummassa juhlameikissä. Hänelle tehtiin luonnollinen juhlatyyli näiden kahden välimaastosta. Tarkoitus on näyttää viimeistellyltä mutta ei puunatulta.

”Meikkivoide ja ripsiväri riittävät arjessa hyvin”

”Minulla ei ole kynnystä astua ovesta ulos ilman meikkiä. Arjessa meikkaan, jos tiedossa on palavereja tai muita menoja, mutta esimerkiksi kaupassakäynnin ja lasten menot voin hoidella ilman meikkiä. Kulmille en jaksa tehdä koskaan mitään, ja nyt kun minulla on otsatukka, eivät ne kauheasti näykään. Meikkivoide ja ripsiväri arjessa riittävät hyvin, hiuksille ei tarvitse tehdä myöskään juuri mitään.

Äitini hokema on ollut ’jos on aina kaunis, ei ole koskaan kaunis’. Samaistun tähän ajatukseen. Pidän siitä, että tiettyihin tilanteisiin voin laittautua ja panostaa enemmän. Mieheni Tuukka tykkää kovasti siitä, kun olen laittautunut, mutta saattaa välillä ihastella meikkiäni, vaikka sitä ei kasvoillani olisikaan.

Juhlameikissä pidän siitä, että silmät meikataan tummiksi ja huulilla puolestaan on jokin luonnollinen sävy. Hiuksia laitan mielelläni eri tavoin. Mietin aina juhlakokonaisuuden niin, että jos meikki on voimakkaampi, hiukset ovat luonnollisemmat, ja toisinpäin. Värikkäät huulipunat tuntuvat minusta hiukan vierailta, ja ne tulee syötyä hetkessä pois.

Pidän tästä tyylimuutoksesta kovasti, se on luonnollinen ja raikas, ja iho näyttää upealta.”

Tyylivinkit

Vinkki 1: Luonnollinen ja aavistuksen viileä ruskean sävy on takuuvalinta luomille kaikille ihon ja silmien sävyille. Voidemainen luomiväri on helppo häivytellä sormin, ja mattainen sävy avaa katsetta kauniisti.

Vinkki 2: Silkkiproteiinia sisältävä muotoilusuihke tekee hiusten muotoilusta helppoa. Hiuksista tulee käsinkosketeltavat ja silkkisen pehmeät. Samalla ne saavat kiillon, joka on suorien hiusten ehdoton kruunu.

Olgan kasvoille ja hiuksiin tuotiin luonnollista hehkua

Olga on totuttu näkemään lähes meikittömänä tai tummassa juhlameikissä. Hänelle tehtiin luonnollinen juhlatyyli näiden kahden välimaastosta. Tarkoitus on näyttää viimeistellyltä mutta ei puunatulta.

1. Luonnollisesti kuultava iho on kevään ja kesän isoin kauneustrendi. Korosta ihon kuultoa korostussävyllä kohdista, joihin valo osuu. Kontrastit lisäävät kuullon tehoa, joten levitä luomille mattaista luomiväriä kauttaaltaan ja rajaa silmien sisärajat ylä- ja alapuolelta – se antaa katseelle intensiivisyyttä.

2. Raikkaan juhlameikin rinnalle sopivat loisteliaasti kiiltävät ja terveen näköiset hiukset. Käytä kiiltoa ja pehmeyttä lisääviä hoito- ja muotoilutuotteita ja suorista hiukset kauttaaltaan. Unohda tupeeraukset ja anna hiusten olla vapaat ja luonnollisesti liikkuvat. Sileä, viimeistelty tyyli luo juhlan tunnun luonnollisen kauniisti.

Juontaja, esiintyjä Riitta Väisänen, 63

Riitta Väisänen

Riitta tunnetaan isoista hiuksista ja huolettomasta meikkityylistä. Muutoksessa haluttiin korostaa Riitan kauniita piirteitä vetämällä hiukset pois kasvoilta ja suoriksi.

”En jaksa taistella ripsivärin puhdistamisen kanssa”

”Arkisin, kun lähden ihmisten ilmoille, käytän kyllä meikkiä, mutta laitan lähinnä vain rajaukset silmiin ja hiukan meikkivoidetta. Ripsiväriä en käytä, sillä en jaksa taistella sen puhdistamisen kanssa.

Juhliin meikkaan enemmän. Omimmat jutut juhlatyylissäni ovat ehkä tummat silmät banaanivarjostuksella sekä ’klöntti’ vaaleaa huulikiiltoa huulilla. Kasvoni tuntuvat imevän meikkiä, joten liian kevyt juhlameikki on helposti parin tunnin päästä ihan päivämeikin näköinen.

Hiukseni ovat pehmeät ja menevät herkästi takkuun. Kun itse laitan hiukset, teen lämpöpatukoilla kiharat. Silloin hiuksista tulee erotellummat eivätkä ne takkuunnu niin herkästi.

Etukäteen pelotti hiukan tämä tyyli, joka on hyvin erilainen kuin mihin olen tottunut, mutta pidinkin lopputuloksesta. Hassua, että hiuksia ei tupeerattu, ja silti tyyli sopi minulle.”

Tyylivinkit

Vinkki 1: Pitkäkestoinen huulilakka on kesän kätevin puna. Värin intensiivisyys riippuu siitä, kuinka monta kerrosta lakkaa huulille levittää. Huulilakan kanssa voit myös unohtaa huulipunatahrat.

Vinkki 2: Muotoilusuihkeella saa napakkaa pitoa ja suojaa. Sen avulla karheat luonnonkiharat hiukset saa helposti ja kestävästi silkkisen suoriksi. Tuote sopii myös kiharruksen alle kestävyyttä tuomaan.

Suorat hiukset korostavat Riitan piirteitä

Riitta tunnetaan isoista hiuksista ja huolettomasta meikkityylistä. Muutoksessa haluttiin korostaa Riitan kauniita piirteitä vetämällä hiukset pois kasvoilta ja suoriksi. Samaa sävymaailmaa noudattava meikki tekee kokonaisuudesta tyylikkään ja rauhallisen.

1. Valitse luomille, huulille ja poskille toisiaan lähellä olevat sävyt. Se tekee juhlatyylistä selkeän ja harkitun. Viimeistele valokynällä tai peitetuotteella huulten ja kulmien rajat. Siistit linjat luovat tyylille halutun eleganssin.

2. Karhea ja helposti takkuuntuva kiharapilvi talttuu, kun käytössä on napakka muotoilutuote ja hiukset suoristetaan raudalla huolellisesti juuresta asti. Näin hius ei ala pörröttää tyvestä illan mittaan. Sävyttävä tyvisuihke pelastaa kesällä, jos kampaajakäyntien väli pitenee. Sen avulla selkeitä jakauksia ei tarvitse vältellä.

Laulaja, joogaohjaaja Mariko Pajalahti, 39

Mariko Pajalahti

Mariko tunnetaan räväköistä meikki- ja hiustyyleistä tai vaihtoehtoisesti luonnollisesta, meikittömästä ilmeestään. Pehmeyttä korostava juhlatyyli tuo piirteet esiin uudella tavalla.

”On ollut pakko tottua olemaan ilman meikkiä”

”Olen ääripäiden tyyppi kauneusasioissa: tykkään olla tosi luonnollisena mutta en myöskään pelkää vahvoja värejä ja tyylejä silloin, kun laittaudun. Arkena olen usein ihan ilman meikkiä ja hiukset laittamatta. Olen kärsinyt atooppisesta ihosta ja ihoallergioista, joten on ollut vain pakko tottua olemaan ilman meikkiä.

Laittautuessani rakastan voimakkaita sävyjä kuten vahvaa pinkkiä. Glitteriä saa myös olla kunnolla. Meikkaaminen ja tyylillä leikittely saavat olla hauskaa – persoonallisuus on siistiä.

Minulla on tosi vaaleat piirteet. Kun kulmat ja ripset meikkaa, ilme muuttuu heti. Pidän tästä pehmeästä tyylistä ja ryhdistä, mitä se kasvoihin silti toi. Kiharat tekivät kivaa kepeyttä tyyliin.”

Tyylivinkit

Vinkki 1: Tuuheuttava hajusteeton kuivashampoo poistaa tehokkaasti hiusten ja hiuspohjan rasvaisuutta, antaa volyymia kampaukselle ja ryhtiä ohuille hiuksille. Tuote sopii hyvin hajuherkille eikä kilpaile oman lempihajuvetesi kanssa.

Vinkki 2: Puuterimainen valoväri on loistava viimeistelytuote, jota käytetään kasvojen piirteiden korostukseen. Se on täydellinen kevään juhlameikkiin. Helppokäyttöinen valoväri sopii myös silmämeikkiin, ja sillä voi raikastaa meikin päivän aikana.

Marikolle sopii romanttisen pehmeä tyyli

Mariko tunnetaan räväköistä meikki- ja hiustyyleistä tai vaihtoehtoisesti luonnollisesta, meikittömästä ilmeestään. Pehmeyttä korostava juhlatyyli tuo piirteet esiin uudella tavalla.

1. Klassisen naisellinen juhlameikki syntyy varjostamalla ja korostamalla kasvoja ja silmiä. Levitä mattaisia ruskean sävyjä luomien raskaimpaan kohtaan nostamaan katsetta sekä kasvojen ulkosyrjiin korostamaan luustoa. Lisää valovärejä kasvojen korkeimpiin kohtiin ja varjokohtiin, joita haluat nostaa esiin. Levitä niitä silmän liikkuvalle luomelle, sisänurkkaan ja kulmaluulle tuomaan meikkiin raikkautta.

2. Jos pitkät hiukset kaipaavat jotain uutta, mutta et halua lyhentää niitä, muotoile ne pehmeille kiharoille ja taittele lyhyempi polkka pinneillä. Muista antaa kiharoiden jäähtyä kunnolla ennen muuta käsittelyä, jotta niistä tulee kestävät. Kuivashampoo tuo volyymia ja tekstuuria kampaukseen ja auttaa pinnejä pysymään napakasti paikoillaan koko juhlan ajan.

Kenen muutos oli mielestäsi onnistunein?

Katso tilanne vastaamatta

X