Ella Kanninen
Ella Kanninen on tehnyt valokuvaaja Ofer Amirin kanssa kaksi Italiaan sijoittuvaa keittokirjaa. Ella Italiassa -kirjasta otettiin viisi painosta. Uusi, Ella kotona Italiassa, ilmestyy elokuussa.
Ihmiset ja suhteet

Juontaja Ella Kanninen, 42: ”Hevosen selässä ajatukset muuttuvat valoisammiksi”

Italiassa asuva juontaja, toimittaja ja ruokakirjailija Ella Kanninen, 42, on viettänyt kesää perheensä kanssa Suomessa. Suomessa hän nauttii pyöräteistä ja kirjastolaitoksesta. – Italiassa hemmottelen itseäni ratsastamalla Toscanan maisemissa.
Teksti: Minna Nevalainen Kuvat: Arto Wiikari/Otavamedia ja Ella Kannisen kotialbumi

Juontaja Ella Kanninen, 42, kertoo arjestaan ja elämästään Annan Juuri nyt -juttusarjassa. Ella Kanninen viihtyy meikittä ja hemmottelee itseään ratsastamalla.

”Rakkain arkirutiinini on se, että sään salliessa juon kahvini ulkona auringossa sekä Italiassa että Suomessa. En ole mikään puuronkeittäjä enkä syö aamupalaa pitkän kaavan mukaan, mutta nautin kahvistani. Suomessa ollessani luen Hesarin heti aamusta. Pidän siitä, että täällä päivän lehti kannetaan kotiovelle asti.

Työviikkooni kuuluu paljon kuvausreissuja. Teen nyt kesällä kahta uutta tv-sarjaa. Toinen kertoo symboleista, ja olen matkustanut sitä varten niin Suomessa, Espanjassa kuin Ranskassakin. Toinen on matkaohjelma. Siinä kuljen normannien jalanjäljillä Etelä-Italiassa.

Olen juuri nyt innoissani siitä, että voin nähdä ystäviäni enemmän, koska asun kesän Suomessa. Minun ei tarvitse roikkua Skypessä, vaan voimme tavata niin, että perheet ovat mukana.

Hoidan ihmissuhteitani tällä hetkellä huonosti, koska olen ollut viime aikoina tosi työllistetty. Olen ollut keväästä asti reissun päällä, tehnyt kuvausmatkoja ja ollut kotoa poissa viikkoja. Nyt haluankin huomioida miestäni ja lapsiani kaikessa rauhassa.

”Valokuvaaja Ofer Amir on kuvannut Italia-kirjojeni upeat kuvat.”

”Huomioin miestäni olemalla läsnä”

Huomioin miestäni Valeriota pyrkimällä olemaan läsnä, kun olen kotona. Kun palaan työmatkoilta, annan hänelle omaa aikaa, jotta hän pääsee vaikka pyöräilemään. Käymme myös yhdessä syömässä tai perheen kanssa retkillä.

Teen mieheni ja poikieni, Leonardon ja Raffaelen, kanssa pyöräretkiä. Pyöräilemme Keskuspuistossa ja retkeilemme metsässä. Täällä pyöräily on helppoa, Italiassa kotimme lähellä ei ole pyöräteitä. Olen innoissani myös Suomen kirjastolaitoksesta. Kävimme juuri lainaamassa pinon kirjoja.

Luen aina suomeksi. Se rentouttaa paremmin kuin lukeminen muilla kielillä. Luen vähintään kahta kirjaa yhtä aikaa. Nyt ostin Miki Liukkosen 0-romaanin. Luen dekkareitakin. Ne auttavat palautumaan työstä. Nyt on meneillään Jussi Adler-Olsenin Vartija (suom. Katriina Huttunen). Yksi lempikirjoistani on Italo Calvinon Paroni puussa (suom. Pentti Saarikoski). En yleensä lue samaa kirjaa monta kertaa, mutta tämä on poikkeus.

Olen harrastanut ratsastusta lapsesta saakka. Se on ainoa liikuntalaji, jota harrastan säännöllisesti. Olin pitkään sunnuntairatsastaja, mutta vuonna 2010 hakeuduin maalaistallille. Olen siitä lähtien hypännyt esteitä ja osallistunut kilpailuihin. Kouluttauduin myös maastoratsastuksen ohjaajaksi.

”Paras rentoutumistapani Toscanassa on viettää aikaa hevosten kanssa.”

”En ole hyvä laittamaan ruokaa”

Laitan ruoaksi pojilleni esimerkiksi pastaa, munakasta, keittoja tai vihanneksia. Jos kaapeissa ei ole mitään, keitän pastan ja maustan sen parmesaanilla ja oliiviöljyllä. Kun minulla on enemmän aikaa, pyöräytän lihapullat tai teen suolaisia piirakoita. En ole hyvä laittamaan ruokaa, mutta emme silti syö eineksiä.

Käytän rahaa vastuuntuntoisesti. En tee heräteostoksia enkä osta mitään kallista. Opin jo kotoa, että laitan rahat ennemmin perheen yhteisiin elämyksiin kuin vaikkapa uuteen autoon. Meillä on kodit Italiassa ja Suomessa, niihin menee paljon rahaa. Poikien vaatteita ja kenkiä ostan kirppiksiltä ja saan kavereilta.

Rentoudun Suomessa käymällä hierojalla. Hän hieroo pieteetillä kaikki kolotuskohtani. Käyn myös jalkahoidossa. Italiassa hemmottelen itseäni ratsastamalla Toscanan maisemissa. Siellä mieleni todella lepää. Vaikka mikä ahdistaisi, ajatukset muuttuvat hevosen selässä valoisammiksi.

Hoidan kauneuttani käyttämällä luonnonmukaisia kasvonaamioita. Ne hoitavat rasittunutta ihoani. Käyn aika ajoin laitattamassa kulmat ja teettämässä elvyttävän kasvohoidon. Muuten olen aika luonnonlapsi. Kuljen lähes aina meikittä. Tänä kesänä, kun tein matkaohjelmaa, kaipasin ensimmäistä kertaa maskeeraajaa. Näin nelikymppisenä meikittömyys televisiossa vähän kauhistuttaa.”

Lue myös:

Juontaja-toimittaja Ella Kanninen: ”Ruokavaliossani on paljon parannettavaa”

Sikke Sumari: ”Hyvässä liitossa täytyy antaa vapautta ja läheisyyttä”

Juontaja, kokki & ex-huippumalli Pipsa Hurmerinta: ”Suurimman ulkonäkökriisini koin raskaana”

Tuija Pehkonen: ”Löysin rauhan terapiasta”

Koe hemmottelu- ja viiniloma Italiassa vain 3 päivässä

X