Roope Salminen on tyytyväinen siihen, että Suomessa ei ole tapana pokkuroida juontajien edessä.
Julkkikset

Juontajasuosikki Roope Salminen hämmästyi saamastaan kohtelusta Meksikossa: ”Siitä tuli tosi epämukava olo itselle”

Roope Salminen nähdään tammikuussa alkavan Myyrä-ohjelman juontajana. Ohjelma kuvattiin Meksikossa, mistä koitui Roopelle päänvaivaa – mutta millaista?
Teksti: Piritta Palokangas Kuvat: Kristiina Kurronen / Otavamedia

Viime syksynä juontaja Roope Salminen teki työuransa tähän asti pisimmän kuvausreissun, kun hän kuvasi Myyrä-viihdeohjelmaa Meksikossa. Kuukauden reissulla ei voinut olla törmäämättä kulttuurieroihin.

– Se tapa, jolla minua kohdeltiin Meksikossa oli isoin yllätys. Meksikossa ei tiedetä, että televisiojuontajat ovat Suomessa aivan tavallisia tyyppejä, ei mitään miljonäärejä.

Mutta, kun iso kuvausryhmä toiselta puolen maapalloa saapui Meksikoon, oli vastassa kuningasluokan palvelu.

– He luulivat, että olen joku superstara. En saanut avata edes autojen ovia itse.

Aamuisin Roopen huoneen oveen kolkutti oma palvelija, chaperone.

”Herra, olen valinnut teille tänään tämän asukokonaisuuden, mutta jos teille tulee kylmä, minulla on myös takki”, Roope muistelee chaperonensa huomaavaisuutta.

– Ja jos satoi, hän piti päälläni sateenvarjoa.

Suomalaisjuontajaa ylenpalttinen huomaavaisuus vaivaannutti, ja hän saikin sen loppumaan ystävystymällä miehen kanssa.

– Siitä (liiallisesta huomaavaisuudesta) tuli tosi epämukava olo itselle. Ei sellaista meillä Suomessa ole, enkä toivokaan, että tuollainen kulttuuri tulisi Suomeen. Onneksi tuota pokkurointia kesti vain ensimmäisen viikon ja lopun aikaa olimme kuin työkaverit.

Lue myös: Putous-juontaja Roope Salminen elää hektistä arkea: ”Yritän oppia virheistäni ja kohdella muita ihmisiä päivä päivältä paremmin”

Puuro mustikoilla riittää Roopelle

Roopella oli Meksikossa myös oma kuski.

– Ensimmäisenä päivänä kuskimme kuljetti meitä ympäriinsä koko päivän ja toi meidät sitten takaisin hotellille. Monta tuntia myöhemmin menin syömään hotellin ravintolaan ja huomasin, että auto oli vieläkin hotellin pihalla parkissa. Kuski odotti siellä siltä varalta, jos haluaisin lähteä käymään jossain!

– Menin ulos ja sanoin ’Hei dude, lähde jo kotiin!’ Tiesin, että hänellä oli kahden tunnin ajomatka kotiinsa.

Roope on erittäin tyytyväinen suomalaiseen tapaan kohdella juontajia.

– Tänään mulle haettiin puuroa mustikoilla ennen haastatteluja. Se on isoin ele, mitä mulle on aikoihin tehty Suomessa, Roope nauraa.

”Juonittelu menee paljon pidemmälle kuin missään muussa ohjelmassa”

Tammikuussa MTV:llä alkavan, Meksikossa kuvatun Myyrä-ohjelman idea on, että 11 kilpailijaa ratkoo erilaisia tehtäviä yhteisen rahapotin kasvattamisen eteen, mutta yksi porukasta on tuotannon myyrä, joka yrittää sabotoida muiden työtä. Lopulta vain yksi voittaa rahat.

Muut kymmenen kilpailijaa ovat tavallisia suomalaisia, mutta aiemmista tosi-tv-tuotannoista tuttuja kasvoja joukosta ei löydy.

– Ohjelmaan ei haluttu mukaan yhtään sellaista, joka olisi aiemmin ollut mukana jossain tv-ohjelmassa.

Jos tykkää Selviytyjät-tyylisestä juonittelusta, sitä on luvassa tässäkin ohjelmassa.

– Tämä alkaa 10 vastaan 1 -tilanteesta, mutta loppujen lopuksi vain yksi voi voittaa. Juonittelu menee paljon pidemmälle kuin missään muussa ohjelmassa Suomessa on aikaisemmin nähty, hän lupaa.

– Tilanne oli skitsofreeninen, koska tehtävät vaativat yhteistyötä, mutta ei tiedä, kehen voi luottaa. Tiedetään vain se, että joku yrittää sabotoida koko ajan tehtäviä.

Lue myös: Tämän takia emme tule näkemään Roope Salmista Putous-näyttelijänä: ”Hahmokisa pelottaa minua todella paljon”

X