Jussi Hakulinen, 56, päättää Yö-yhtyeen tarinan omalta osaltaan Yön viimeinen varietee -kiertueella ensi syksynä. Konsertit järjestetään 4.9. Tampereella, 24.9. Rovaniemellä ja 8.10. Helsingissä.
Jussi Hakulinen, 56, päättää Yö-yhtyeen tarinan omalta osaltaan Yön viimeinen varietee -kiertueella ensi syksynä. Konsertit järjestetään 4.9. Tampereella, 24.9. Rovaniemellä ja 8.10. Helsingissä.
Julkkikset

Jussi Hakulinen pelkää, että hänet muistetaan vain Yö-yhtyeeseen liittyneistä riidoista: ”Monet ovat varmasti saaneetkin minusta huonon kuvan”

Laulaja ja lauluntekijä Jussi Hakulinen päättää omalta osaltaan Yö-yhtyeen tarinan ja toivoo, että häneen liitetyt riidat voitaisiin jo unohtaa.
Teksti: Riikka Heinonen Kuvat: OM-arkisto

Jussi Hakulinen, lähdet ensi syksynä Yö-kiertueelle viimeisen kerran. Onko nyt joutsenlaulun aika?

Siinä mielessä kyllä, että tähän päättyy yksi tärkeä ajanjakso elämässäni. Se tuntuu helpottavalta ja jopa välttämättömältä, jos haluan vielä luoda jotain uutta. Ja kyllähän minä haluan!

Olen tehnyt musiikkia pikkupojasta läh­tien, kaikkiaan kuudella eri vuosikymmenellä. Toivottavasti luvassa on vielä monia uusia juttuja.

Lue lisää: Olli Lindholm huolehtii vartalostaan kuntoilemalla ja syömällä rennosti: ”Kun tulen yöllä keikalta kotiin, keitän aina pari nakkia”

Pelkäätkö, että sinut muistetaan Yö-yhtyeeseen liittyvistä riidoista?

Pelkään, ja monet ovat varmasti saaneetkin minusta huonon kuvan riitojen takia. Ryhdyin ajamaan Yön kappaleisiin liittyviä tekijänoi­keudellisia asioita ilman riittävää valmistautumista. On harmi, että riitelymme on vienyt julkisuudessa tilaa muilta, kiinnostavammilta asioilta.

Keikkailet tyttäresi Ellinooran kanssa. Mitä tyttäresi taitoa ihailet?

Ihailen Ellinooran musikaalisuutta ja tekemisen helppoutta. Hän on parannettu painos minusta. Ellinoora tulee jatkossa laulamaan bändissäni useita kappaleita. Toivon, että voin näyttää hänelle, mitä muusikolta vaaditaan rockbisneksessä, ja että hän oppisi välttämään ne virheet, joita minä olen tehnyt.

Miten nukut yösi?

Riippuu siitä, miten stressaantunut olen. Silloin kun tulen toimeen itseni kanssa, nukun yleensä hyvin. Rentoudun iltaisin käymällä ystäväni kanssa pitkän puhelinkeskustelun tai seuraamalla jalkapalloa, joka on ollut tärkeä osa elämääni pikkupojasta saakka.

Ennen jalkapallokisoja taustoitan tarkasti kaiken peleihin ja joukkueisiin liittyvän, jotta pääsen sisälle jalkapallon filosofiaan.

Miten vietät pääsiäistä?

Juhlapyhät eivät rytmitä elämääni millään tavoin. Pääsiäiseeni ei kuulu mitään perinteitä tai pää­siäisruokia. En välttämättä edes huomaa, että on pääsiäinen.

Mikä ilahdutti sinua viimeksi?

Tavallinen elämä. Elämässäni on ollut niin rankkoja vaiheita, että niiden jälkeen ihan tavallinen elämä tuntuu hienolta. Iloitsen siitäkin, että olen oppinut suhtautumaan julkisuuteen eri tavalla kuin ennen.

Aiemmin pelkäsin julkisuutta enkä pitänyt sitä millään tavalla positiivisena asiana. Nykyään nautin siitä, että voin puhua asioista. Minulla ei ole mitään salattavaa.

Olet parantunut syövästä. Pelkäätkö kuolemaa, Jussi Hakulinen?

Ei kuolemaa voi pelätä. Se on yhtä luonnollinen asia kuin syntyminen. Olen kohdannut sitä niin paljon, että se on tullut osaksi elämääni.

M. A. Numminen on sanonut, että kuolema voi viedä ihmisen ahdistuksen, mikäli ajattelee, että ikuisuus on kärsimystä. Kuolema voi silloin olla pelastus.

Jussi Hakulinen, mitä rakkaus tarkoittaa sinulle?

Se on yksi niistä harvoista asioista, joita kukaan ei voi minulta viedä. Rak­kaus ei koskaan katoa elämästäni.

X