Julkkikset

Jutta Gustafsberg suhteestaan Jari ”Bull” Mentulaan: ”Jari huomaa murheeni, vaikka en sanoisi mitään”

Jutta Gustafsberg ja Jari ”Bull” Mentula ovat niin hyviä ystäviä, että he voivat kertoa toisilleen kaiken. Ja kun jommallakummalla on vaikeuksia parisuhteessa, toinen kuuntelee ja antaa neuvoja.
Teksti: Christina Boman Kuvat: Sara Pihlaja / Otavamedia

Jutta Gustafsberg, 42, ja Jari ”Bull” Mentula, 40, eivät ole kesällä monta päivää toisistaan erossa. FitFarm -liikunta- ja valmennuskonseptien pyörittämisen lisäksi yrittäjäystävykset ovat tekemisissä myös vapaa-aikanaan.

Heinäkuussa avioituva Bull on uskonut häidensä järjestelyt Jutan vastuulle. Bull ei ole halunnut antaa seremoniamestarin tehtävää kenellekään muulle.

Jutta iloitsee ystävänsä onnesta mutta on omasta parisuhdetilanteestaan vaitonainen. Hän perui noin puolitoista vuotta sitten häät Ari ”Godzilla” Kokkosen kanssa eikä ole ilmoittanut uusista häistä sen jälkeen.

Oletteko ensisijaisesti ystäviä vai bisneskumppaneita?

J: Olemme rakkaita ystäviä. Työ on kuitenkin meille niin tärkeä elämäntapa, että sitä on mahdotonta erottaa ystävyydestä tai vapaa-ajasta.

B: Ensisijaisesti ystäviä. Puhelimessa pälpätämme enimmäkseen henkilökohtaisia kuulumisiamme.

Kuinka avoimesti puhutte toisillenne?

B: Kerron Jutalle kaiken: omituisimmatkin ajatukseni ja noloimmat sattumukset. Jutta tuntee minut niin hyvin, että hän tietäisi heti, jos puhuisin potaskaa. Osaamme tulkita toistemme äänenpainotkin. Kuulen puhelimessa ensimmäisestä sanasta, millä tuulella Jutta on.

J: Otan kohteliaisuutena sen, että Jari uskoutuu minulle. Jarilla on pieni lähipiiri ja vain harvoja ihmisiä, joille hän haluaa näyttää avoimesti tunteensa. Olen nähnyt hänen itkevän mutta myös iloitsevan onnistumisista. Minäkin voin olla täysin oma itseni Jarin seurassa. Hänelle voin kertoa kaiken.

Annatteko toisillenne parisuhdeneuvoja?

B: Kyllä, ja suorapuheisesti! Minun ja Maruzellan suhde ei ole ollut aina helppo. Suhteemme on ollut karilla sen takia, että olen käyttäytynyt typerästi. Tällaisissa tilanteissa Jutta on se ihminen, joka puuttuu asiaan. Kun muut ystävät helposti hymistelevät, Jutta sanoo minulle suorat sanat.

J: Olen nähnyt sen poikkeuksellisen kemian, mikä Jarin ja Marun välillä on. On tuntunut hyvältä, että olen voinut olla Jarin olkapäänä vaikeissa tilanteissa. Jarin puolisosta on tullut vuosien varrella myös minulle hyvä ystävä. Toimin tänä kesänä Jarin ja Marun häissä seremoniamestarina.

Tukeeko Jari sinua, Jutta?

J: Kyllä. Jari tuntee minut niin hyvin, että hän huomaa heti murheeni, vaikka en edes sanoisi mitään. Tällaisissa tilanteissa, vaikka keskellä kiireistä työpäivää, Jari istuttaa minut alas ja sanoo, että jutellaan. Yleensä oloani helpottaa jo se, että minua kuunnellaan.

Oletteko olleet koskaan ihastuneita toisiinne?

B: Kyllähän minä ihastun Juttaan tasaisin väliajoin. Moni ymmärtää ihastumisen niin kapeasti, että pitäisi heti päästä toisen kanssa punkkaan. Ihmiseen voi ihastua monella eri tavalla.

Päämäärämme on kuitenkin ollut alusta alkaen saada firma toimimaan, joten onneksi emme ole alkaneet heilastella, koska rakkauskuviot olisivat voineet sotkea hyvän bisneksen. Töiden kannalta on etu, että meillä on omat siviilielämämme. Muuten viettäisimme kaiken aikamme yhdessä.

J: Onneksi emme, sillä parisuhde yhteisen työn ja ystävyyden päälle olisi jo liikaa! Nimenomaan toisen persoonaan voi ihastua. Minulle on ihan sama, onko ihmisellä munat vai ei, tärkeintä on sielujen yhteys.

Ovatko kumppaninne olleet mustasukkaisia läheisestä ystävyydestänne?

B: Ei.

J: Minäkään en koe, että kukaan miehistäni olisi ollut Jarista mustasukkainen. Jari on niin tärkeä osa elämääni, että kumppanillani ei ole muuta mahdollisuutta kuin hyväksyä hänet.

Katkelma Annan kansijutusta 27/2016.

Lue myös:

Jutta Gustafsberg: ”Kropassani ei ole mitään noloa peiteltävää”

Rantakuntoon kolmessa kuukaudessa Jutta Gustafsbergin neuvoilla

Bull Mentulan ja Maru Vaalikiven rakkaustarina: ”Suhteen alku ei ollut helppo”

X