Julkkikset

Kahdeksan julkkiksen muodonmuutos – huomasitko uusimmat ja muistatko räväkimmät?

Muistatko vielä, minkä väriset hiukset Sannilla tai Tuure Boeliuksella oli uransa alkuaikoina? Katso, minkälaisia muodonmuutoksia suomijulkkikset ovat tehneet.

Teksti:
Karoliina Kakko
Kuvat:
OM-arkisto

Muodonmuutos julkkistapaan: näissä ilmeissä Jouni, Kiira ja Lauri totuttiin näkemään ennen tyyliyllätystä.

Muistatko vielä, minkä väriset hiukset Sannilla tai Tuure Boeliuksella oli uransa alkuaikoina? Katso, minkälaisia muodonmuutoksia suomijulkkikset ovat tehneet.

Usein on totuttu ajattelemaan, että raju muodonmuutos on kriisin tai suuren elämänmuutoksen laukaisema. Aivan yhtä hyvä syy on kyllästyminen vanhaan tyyliin.

Oli taustalla mitä tahansa, myös julkisuuden henkilöiden tyylit muuttuvat vuosien saatossa. Kun suomijulkkis haluaa tehdä muodonmuutoksen, hän antaa parran kasvaa tai värjää hiukset.

Sannin rohkeat muodonmuutokset

Kun laulaja Sanni julkaisi ensimmäisen hittibiisinsä Prinsessoja ja astronautteja, hänellä oli pitkät vaaleat hiukset. Sannin suosion kasvaessa hiukset ovat saaneet värikkäämpiä sävyjä.

Moni varmasti muistaa Sannin vaaleansiniset hiukset Vain elämää -ohjelman neljännellä tuotantokaudelta. Pitkään siniset hiukset olivat Sannin tavaramerkki. Seuraavan kerran Sanni osallistui samaan ohjelman seitsemännelle tuotantokaudelle vaihteeksi tummansinisissä hiuksissa.

Sanni

Hiusvärin räväkässä muutoksessa vuonna 2018 väri vaihtui sinisestä kirkkaan punaiseen. Nyt Sanni on viihtynyt punaisissa hiuksissa vuosia – kenties jäädäkseen?

Sanni oli jo vuonna 2018 punapää ja sitä hän on nytkin. Muodonmuutos sinitukasta punapääksi.
Sanni oli jo vuonna 2018 punapää ja sitä hän on nytkin.

Alman värikkäät tyylivaihdokset

Kun laulaja Alma ensimmäisen kerran nähtiin julkisuudessa Idols-ohjelmassa vuonna 2013, hänellä oli vaaleanpunaiset hiukset. Viimeistään vuonna 2016 kaikki Suomessa tiesivät Alman nimeltä, kun hänen jättihittinsä Karma julkaistiin. Hiustenväri oli ehtinyt Idolsin jälkeen vaihtua neonkeltaiseen.

Alman hiukset pysyivät neonkeltaisina pitkään, kunnes viime vuonna ne saivat kirkkaan oranssin sävyn. Sen jälkeen suunta on ollut asteittain yhä enemmän punaisen suuntaan.

Alma voimanaiset

Jouni Hynysen muodonmuutos

Tulevalla Vain elämää -kaudella nähtävän muusikko Jouni Hynysen tyylissä on ollut reippaita muutoksia vuosien aikana. Jouni tunnettiin kauan pitkistä hiuksista ja lähes yhtä pitkästä parrastaan.

Vuonna 2018 hän kuitenkin kohautti kunnolla markkinoidessaan Muistikuvia-kirjaansa aivan eri ilmeessä kuin hänet on totuttu näkemään. Pitkien hiusten ja parran tilalle oli leikattu määrämittaisempaa karvaa. Jouni palasi sittemmin tuttuun ja turvalliseen tyyliinsä.

Tällaisena Jouni Hynynen on totuttu näkemään.
Jouni Hynynen hiukset parta muodonmuutos
Jeesusmaisesta kuontalostaan tuttu Jouni vaihtoi viitisen vuotta sitten pystympään geelisiileen. Kuva: Ville Juurikkala

Lauri Tähkä vaihtoi siloposket kunnon partaan

Lauri Tähkä nähtiin Elonkerjuu-yhtyeensä aikana yleensä leuka paljaana ja lennokkaassa hiustyylissä. Yhtyeen lopetettua Lauri siirtyi sooloartistiksi ja samalla hänen tyylinsä on muuttui huolitellummaksi. Suurin muutos tyylissä on kuitenkin parta, jonka Lauri on kasvattanut.

lauritahka2008
Elonkerjuu-aikojen Lauri Tähkä oli habitukseltaan usein parraton tuulitukka.
Lauri Tähkä
Vain elämää -Lauri opittiin tuntemaan huolitelluissa hiuksissa ja parrassa.

Tällä haavaa Lauri on tykästynyt irokeesinomaiseen leikkaukseen, mutta esiintyy somekuvissaan mielellään muhkeassa pipotyylissä ja boheemin ruokottomassa parrassa.

Robinin muodonmuutokset – hiukset uusiksi, mutta tavaramerkki pysyy

Laulaja Robin on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta olla julkisuudessa jo yli kymmenen vuotta. Vuosien aikana hänen hiustyylinsä on muuttunut aina trendien mukana, mutta hänen tyylinsä tavaramerkki – eriparikengät – on pysynyt. Englanninkieliseen uraan vaihdettuaan Robin kasvatti pitkät hiukset, jotka olivat usein kiinni ajanmukaisella nutturalla.

Nyt Robin viihtyy jälleen lyhyemmässä hiusmallissa.

Robin Packalen
Robin Packalen astui aikuisuuteen aika lailla tutuissa pituuksissa.
– En vain viihdy itseni kanssa niin hyvin kuin viihdyn muiden kanssa.
Vuonna 2022 tyyliin kuuluivat blondattu nuttura ja hartioita nuolevat latvat.
Tässä lookissa Robin edustaa tällä haavaa.

Kiira Korven klassinen tyyli muuttui radikaalisti

Kiira Korpi muodonmuutos

Entinen taitoluistelija Kiira Korpi on tullut tunnetuksi klassisista vaaleista hiuksistaan. Mitään dramaattisia muutoksia hän ei ole tyylinsä tehnyt, kunnes noin kuukausi sitten hän vaihtoi polkkatukkansa millimittaiseen siileen. Samoihin aikoihin Kiiran uusi runokirja herätti paljon keskustelua.

Evelinalle hiustyylin vaihtelu on jo tuttua puuhaa

Kiira Korpi ei ole ainut julkkis, joka on päätynyt siilitukkaan. Laulaja Eveliina luopui pitkistä hiuksistaan kevättalvella ja vielä lyhyemmän siilitukan hän hankki hieman sen jälkeen.

Uransa alkuaikoina Evelina tunnettiin pitkistä mustista hiuksistaan. Sen jälkeen hiusten pituus ja väri on vaihdellut tiuhaan tahtiin.

Tuure Boeliuksen muodonmuutos bruneteksi

Laulaja Tuure Boelius on tuttu myös Iholla-sarjasta. Hänellä on jo vuosien ajan nähty vaihtelevia hiustyylejä, mutta aina vaaleissa sävyissä. Sittemmin hiukset ovat saaneet lisää pituutta ja tumman värin.

Uusi Tuure on antanut myös viiksien kasvaa ja parransängen näkyä.

Tuure Boelius muodonmuutos
Tuure Boelius kertoo tarinan elämänsä kuvan takaa.
X