Uusi päivä -tv-sarjassa Kai Vaine näyttelee naisia hurmaavaa, petollista pelimiestä Niklasta. "Meissä ei ole juurikaan samaa", Kai sanoo.
Julkkikset

Kai Vaine rakastui näyttelijäkollegaansa: ”Olen viimein löytänyt etsimäni”

Selviytyjät Suomi -ohjelmassa kilpaileva näyttelijä Kai Vaine, 39, on elämässään taitekohdassa. Uusi seurustelusuhde on saanut pohtimaan valintoja, joita vielä on tehtävä. Olo on onnellinen ja peloton.
Teksti: Piia Sainio Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia, Yle

Näyttelijä Kai Vaineen, 39, elämässä on alkamassa uusi aikakausi.

– Minulla on ollut jo jonkin aikaa vahva tunne siitä, että tulen tekemään asioita, jotka muuttavat minua ihmisenä, hän kertoo istuessaan nojatuolissa helsinkiläisen Clarion-hotellin 16. kerroksen baarissa.

Kesällä Kai täyttää neljäkymmentä. Syksyllä päättyy Uusi päivä -tv-sarja, jossa sekä Kai että hänen uusi naisystävänsä Sanni Haahdenmaa ovat olleet vuosia mukana. Muutoksen tunne liittyy siis ehkä ikään, ehkä ajan kulumiseen, mutta myös siihen, mitä kaikkea on jo ehtinyt kokea.

– Elämä on rauhoittunut, koska tiedän, mitä en ainakaan halua. Valitsen tekemiseni sen mukaan, mistä tulee hyvä fiilis. Mieletön hakeminen on jäänyt, Kai pohtii.

Ikä asettaa myös tiettyjä reunaehtoja.

– Jos pidempiaikaisia suunnitelmia haluaa tehdä työ- tai perhe-elämässä, niitä pitää nyt alkaa miettiä.

Erosi kihlatustaan syksyllä

Päätös erosta syntyi jo viime syksynä, vaikka Kai ja tanssija Laura Allonen kertoivatkin siitä julkisuudessa vasta tammikuussa. Edelleenkin ex-kihlaparilla on Helsingin Jätkäsaaressa yhteinen asunto, joka tosin on nyt myynnissä.

– Lauran kanssa olemme erittäin hyvissä väleissä. Meillä on yhteinen koira, josta huolehdimme vuorotellen, Kai kertoo.

Hän ei näe mitään syytä sille, miksei voisi olla ystävä entisen avovaimonsa kanssa. Suhde kesti yli kolme vuotta.

– Kun on ollut jonkun kanssa todella läheinen, olisi mielestäni outoa käyttäytyä niin kuin hän olisi yhtäkkiä poissa. Eroomme ei liity draamaa. Kummankin vain oli parempi jatkaa omaan suuntaansa.

Kain mukaan draamaa Lauran ja hänen välille ei ole aiheuttanut edes se, että Sanni on nyt kuvioissa.

– Mutta uusi suhde on vielä niin aluillaan, että en mielelläni puhu siitä enempää.

Sitä Kai ei kuitenkaan pysty peittelemään, miten onnellinen hän on. Katse on levollinen, kun hän nojautuu eteenpäin. Sormet silittävät pöydän lasista pintaa.

– Tuntuu siltä, että olen viimein löytänyt sen, mitä olen etsinyt. Vaikka kohtalorakkauteen uskonkin, onnellakin on aina oma osansa siinä, että tapaa oikean ihmisen juuri oikealla hetkellä. Nyt on tämän aika.

– Kun kaikki on kohdillaan, tulee tosi peloton olo. Olen minäkin joskus pelännyt menettämistä ja mennä soheltanut mieluummin kuin ajatellut, mutta nyt ei pelota mikään.

Kain naisystävä Sanni Haahdenmaa näyttelee myös Uusi päivä -sarjassa.

Kai ei halunnut olla liian hyvässä kunnossa Selviytyjissä

Aikaa ajatella Kailla oli viime kesänä, kun hän oli Selviytyjät Suomi -tosi-tv-sarjan kuvauksissa Filippiineillä. Tällä hetkellä sarja pyörii telkkarissa, ja kotisohvalta katsottuna kilpailu näyttää fyysisesti rankalta. Paniko sekin miettimään ikää ja sitä, mihin tässä vielä pystyy?

– Ei, päinvastoin. Se kokemus oli tosi voimaannuttava. Sain uskoa siihen, että pystyn vaikka mihin, Kai sanoo.

– Minulla on kova kilpailuvietti, mutta siinä kisassa sillä ei pitkälle pötkitä. Se on nimenomaan psykologinen peli.

Siksi Kai ei erityisemmin treenannut ennen kuvauksiin lähtöä. Hänen strategiaansa kuului se, ettei hän saa olla fyysisesti liian hyvässä kunnossa ja siten uhka muille kilpailijoille.

Paratiisisaarella vaikeinta oli vapaapäivien vietto. Energiaa ei riittänyt oikein mihinkään, koska kaloreita sai päivittäin vain 400–500 ja öisin oli vaikea saada nukuttua.

– Yöt olivat loputtoman pitkiä. Kuudelta tuli pimeää, eikä sen jälkeen voinut tehdä muuta kuin maata bambumajan laverilla. Välillä havahduin siihen, että rotta juoksi otsani yli.

Jos perusmukavuuksia ei lasketa, Kai ei kaivannut saarella mitään erityistä. Sen sijaan hän nautti siitä, ettei siellä ollut kännyköitä eikä nettiyhteyttä. Kotiin palattuaan Kai on lipunut samanlaiseksi digin käyttäjäksi kuin ennenkin.

– Jonkin aikaa käytin vähemmän, mutta…

Mitä nyt? Yhtäkkiä Kai kumartuu, kohottaa vasenta rannettaan suun lähelle ja sanoo:

– Mä soitan sulle kohta.

Ranteessa on kellon näköinen laite.

– Tämä on älykello, jolla voin vastata puheluihin tai tsekata viestit. Leluhan tämä on, Kai selittää huvittuneena.

Silti uusi laite saa kännykän tuntumaan kovin vanhanaikaiselta. Kuin oltaisiin astumassa uuteen aikaan.

X