Julkkikset

Kaija Stormbom: ”Antista on kehkeytynyt rakastava ja huolehtiva isä”

– Tänään juhlistamme itsenäisyyttä pitkän kaavan mukaan, Kaija Stormbom ja Antti Lindtman lupaavat. Viime vuonna he kiiruhtivat Linnan juhlista suoraan kotiin, jossa heitä odotti kahden viikon ikäinen Sofie-vauva.
Teksti: Miia Siistonen Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Tänään SDP:n kansanedustaja Antti Lindtman ja Kaija Stormbom palaavat yöllä kotiin vasta jatkojen kautta. Heidän Sofie-tyttärensä on tätinsä hoivissa, samoin kuin vuosi sitten.

Kaijan puku on Katri Niskasen käsialaa. ”Sen kauniisti laskeutuva paljettikirjailtu kangas välkehtii vintage-henkisessä ruusukullan sävyssä”, suunnittelija kuvailee. Rosa on Kaijan ehdoton lempiväri.

Juhlien ympäristöteeman mukaisesti asu on toteutettu siten, että sitä voi jatkojalostaa myöhemmin muuhun käyttöön. Helmaa ja hihoja lyhentämällä puku muuttuu kesämekoksi ja yli jääneestä kankaasta voi ommella puseron tai hameen.

– Tämä on vaatekaappini herkkupala, Kaija kehuu.

Antti Lindman ja Kaija Storbom

Rosa on Kaija Storbomin ehdoton lempiväri. Kaunis puku on Katri Niskasen käsialaa.

Komerossa on nyt tilaa, sillä Kaija ja Antti aloittivat viime vuonna konmarituksen. Ylimääräiset vaatteet kannettiin Lähetyskirppikselle. Yhden asusteen Kaija kävi juuri lunastamassa takaisin. Hän hoksasi, että vanha roosanvärinen iltalaukku saattaisi sopia täydellisesti uuden mekon kanssa. Lopulta iltapuvun pariksi valittiin kuitenkin toinen, pyöreälinjainen laukku.

Lapsi tuntuu yhä ihmeeltä

Pariskunta vietti marraskuun lopulla seitsemättä hääpäiväänsä. He nostivat maljan kuohuvaa ja siunailivat onnekkuuttaan. Lapsen saaminen ei ollut aivan yksinkertaista, sillä Kaija on jo 55-vuotias.

– Yhä vieläkin katselemme usein nukkuvaa Sofieta ja ihmettelemme, onko tämä tosiaan totta.

Yksivuotias elää äidin mukaan ”haastavaa vaihetta”. Tyttö kävelee tukia pitkin, kiipeilee huonekalujen päälle ja repii tavarat pöydiltä ja kaapeista.

– Pitäisi olla silmät selässäkin! Minulta menee kaksi tuntia niiden tuhojen korjaamiseen, jotka Sofie saa aikaan kahdessa minuutissa.

Kaijalla on aikuinen tytär edellisestä liitostaan, 36-vuotiaalle Antille lapsi on ensimmäinen. Antti otti syksyllä kansanedustajan toimestaan viiden viikon isyysloman, jolloin hän kantoi päävastuun kotihommista.

– Antti on työnsä takia paljon poissa, mutta kotona ollessaan hän haluaa aina vaihtaa vaipan, syöttää, kylvettää ja nukuttaa tytön. Antista on kehkeytynyt rakastava ja huolehtiva isä, Kaija kehuu.

X