Julkkikset

Kaj Kunnaksen suuri suru – äiti kuoli vuoden alussa: ”Hän pääsi pois rauhallisesti ja ilman kipuja”

Viime ajat ovat olleet urheilutoimittaja Kaj Kunnakselle tunteiden vuoristorataa. ”Välillä tulee todella euforinen olo siitä, että olen ukki, ja sitten taas tyhjä tunne äidin poismenon myötä”, Kaj kertoo.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Urheilutoimittaja Kaj Kunnas kertoo edesmenneen äitinsä olleen Suomen kuudes naispuolinen eläinlääkäri.

Viime ajat ovat olleet urheilutoimittaja Kaj Kunnakselle tunteiden vuoristorataa. "Välillä tulee todella euforinen olo siitä, että olen ukki, ja sitten taas tyhjä tunne äidin poismenon myötä", Kaj kertoo.

Urheilutoimittaja Kaj Kunnas saapui Baba Lybeckin ohjaaman Kelet-dokumentin ensi-iltaan Doc Point -festivaaleille haikeissa tunnelmissa.

– Äitini nukkui tammikuun alussa pois, ja hautajaiset olivat eilen. Hän oli jo 97-vuotias ja pääsi pois rauhallisesti ja ilman kipuja. Tietysti se silti koskettaa, kun oma äiti lähtee, Kaj kertoo.

Kaj kertoi äitinsä olleen Suomen kuudes naispuolinen eläinlääkäri ja sota-aikana hevoslotta, joka parsi kasaan loukkaantuneita eläimiä.

– Äidille ura oli tosi tärkeä asia, jota hän ajatteli varmaan enemmän kuin mitään muuta. Hän oli hyvin määrätietoinen nainen, joka uskoi vahvasti itseensä. Arvostin häntä valtavasti.

Isoisän roolissa opettelemista

Surun lisäksi Kajn elämään on sisältynyt viime kuukausina myös suurta onnea ja kiitollisuutta, sillä hänestä tuli marraskuun lopussa isoisä. Kajn Kanadassa asuva Emmi-tytär sai silloin esikoispoikansa.

– Lapsenlapseni on nimeltään Benjamin ja luonteeltaan aikamoinen vilivilperi. Kävimme jo kerran katsomassa häntä Kanadassa, ja tuntui todella upealta saada pidellä häntä sylissä. Isoisänä oleminen on tärkeä tehtävä, johon en ole vielä ihan täysin tottunut, Kaj myöntää.

Lue myös: Kaj Kunnas aivoinfarktin ja vaimon rintasyövän jälkeen: ”Tajusimme, ettei eläkepäiviä välttämättä edes tule”

X