Julkkikset

Kalle Lindroth työn ja perheen yhdistämisestä: ”Intohimo on minua elämässä eteenpäin vievä voima”

Muusikkona, juontajana ja näyttelijänä työskentelevä Kalle Lindroth yrittää parhaillaan yhdistää työntäyteistä elämäänsä ja pikkulapsiperheen arkea. – Kun innostun jostain, ei ole mitään, mikä voisi siinä vaiheessa minua jarruttaa, Kalle sanoo.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: Otavamedia

Muusikko, näyttelijä ja juontaja Kalle Lindrothin, 28, elämä on ollut tänä vuonna hektistä.

– Oikeastaan tässä on pari vuotta painettu aika lujaa. Toisaalta elämässäni on kivoja asioita ja saan energiaa siitä, mitä teen, mutta nyt on tultu siihen pisteeseen, että on aika pitää breikkiä ja ottaa aikaa itselle – ja myös perheelle tietenkin, Kalle kertoo.

Kallesta tuli kesäkuussa isä, kun hänen ja hänen vaimonsa Hannan esikoispoika syntyi. Isyys on tuonut Kallen elämään uutta perspektiiviä.

– Kaikki tuntuu nyt jotenkin paremmalta. Musiikki kuulostaa paremmalta, ja kaikelle tekemiselle on tullut enemmän merkitystä. Haluan myös käyttää jokaisen hetken tehokkaasti – niin studiolla, keikalla kuin työmatkalla – koska haluan, että minulla on myös aikaa olla kotona.

Isäksi tulemiseen on liittynyt myös tärkeä oivallus.

– Olen aina ollut vastuullinen tyyppi, joten isyys ei ole ollut sillä tavalla valtava mullistus luonteelleni. Olen aika hyvä hallitsemaan isompia kokonaisuuksia ja pitämään pakan kasasssa. Mutta tietysti sitä jännittää, miten tällaisista asioista selviää. Suurin oivallukseni isäksi tulemisessa on ollut se, että mähän pystyn tähän ja kaiken lisäksi tämähän on aika siistiä.

Aurinkolomalle perheen kanssa

Alkuvuodesta Kalle aikoo pitää perheensä kanssa lomaa. Tavoitteena on lähteä jonnekin, missä on lämmintä ja aurinkoista. Sitä ennen pitää kuitenkin vielä hetken aikaa jaksaa arkea.

– Arjessa rentoutumiskeinoni on se, että pyrin pitämään rytmin mahdollisimman säännöllisenä. Pelaan sählyä, syön hyvin ja nukkuakin pitäisi jossain välissä. Olen ymmärtänyt, että elämässä pitää olla balanssia, eikä iso kela voi olla koko ajan päällä.

Kallen on vaikeaa sanoa kiinnostaville asioille ei, minkä vuoksi kiirettä on riittänyt.

– Kun innostun jostain, ei ole mitään, mikä voisi siinä vaiheessa minua jarruttaa. Suhdaudun intohimoisesti kaikkeen tekemiseen, josta innostun. Se on myös minua elämässä eteenpäin vievä voima.

Mökillä Kalle rauhoittuu – ja kirjoittaa Antti Tuiskulle kappaleita

Talven lomailun jälkeen on aika taas keskittyä musiikkiin.

– Uusi levy Ida Paulin kanssa tulee näillä näkymin ulos maaliskuussa ja kesällä painamme keikkoja. On todella kivaa, että meitä kuunnellaan ja olemme todella otettuja siitä, miten hyvin meidät on otettu vastaan.

Ennen kesää ja keikkoja Kallen voi nähdä televisioissa. Kalle on mukana Mökkireissu-ohjelmassa, jossa hän, Elias Kaskinen ja Roope Salminen lähteävät mökille Suomen ykkösartistien kanssa.

– Mökki on minulle paikka, jossa on tilaa omille ajatuksille, luovuudelle ja rauhoittumiselle. Teen mökillä myös töitä. Valtaosa Antti Tuiskulle kirjoittamistani kahden viimeisen levyn biiseistä on esimerkiksi kirjoitettu mökeillä ympäri Suomea.

Mökkireissu-ohjelma MTV3-kanavalla 17.11. alkaen klo 20

Lue myös

Suosittelemme