Julkkikset

Kansanedustaja Bella Forsgrénin iltapuvusta löytyy persoonallista twistiä: ”Puku huokuu iloa, rauhaa ja ylpeyttä”

Kansanedustaja Bella Forsgrénille tämän vuoden Linnan juhlat ovat ensimmäiset. Iltapuvullaan Bella haluaa kertoa oman tarinansa. – Halusin nostaa pukuni kautta esille, että voi olla samaan aikaan sekä ylpeä juuristaan että suomalaisuudestaan, Bella kertoo.
6.12.2019 Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: Mirva Kakko

Kansanedustaja Bella Forsgrén osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa Linnan juhliin. Bella kertoo juhlivansa Anne-Mari Pahkalan iltapuvussa. Juhla-asun tarkoituksena on kertoa Bellan oma tarina.

– Minulle on tullut paljon viestiä politiikassa mukana ollessani, että ihanaa, kun uskallat puhua avoimesti kokemuksistasi ja kantaa itseäsi ylpeydellä. Osittain halusin nostaa pukuni kautta esille, että voi olla samaan aikaan sekä ylpeä juuristaan että suomalaisuudestaan. Ennen kaikkea olen ylpeä keskisuomalaisuudestani – olenhan männikkömetsien kasvatti, Bella sanoo.

Asussa on Bellan mukaan hänen itsensä näköistä twistiä – kultainen ja elegantti mekko huokuu Bellalle tärkeitä elementtejä kuten iloa, rauhaa ja ylpeyttä.

– Elementit liittyvät myös yhteiskunnalliseen keskusteluun. Voi olla ylpeä omista juuristaan ja samalla kunnioittaa toisia. Ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta huokuu parhaimmillaan ilo ja rauha myös silloin, kun ollaan eri mieltä.

Lultainen ja elegantti mekko huokuu Belalle tärkeitä elementtejä: iloa, rauhaa ja ylpeyttä.

Kultainen ja elegantti mekko huokuu Belalle tärkeitä elementtejä: iloa, rauhaa ja ylpeyttä.

Puku jättää näkyviin Bella Forsgrénin näyttävän tatuoinnin selässä.

Puku jättää näkyviin Bella Forsgrénin näyttävän tatuoinnin selässä.

Bella Forsgrén muistuttaa luottamuksesta

Tämän vuoden juhlien teema tieto ja yhteiskunta on Bellan mukaan erittäin ajankohtainen. Hän kertookin toivovansa rauhallisempaa sävyä julkiseen keskusteluun.

– Moni kilpailee median ja ihmisten huomiosta yrittämällä sanoa jotain mahdollisimman mieleenpainuvasti.

Kansanedustaja muistuttaa, että luottamus sekä toisiimme että instituutioihin on Suomen ja demokratian vahvuus. Siitä pitäisi myös pitää kiinni.

– Varoittavimmat esimerkit löytyvät rannikon toiselta puolelta. [Yhdysvaltain presidentti Donald] Trumpin Yhdysvalloissa on nähty, kuinka pitkälle faktoista piittaamaton poliittinen sirkus voi mennä. Huolestuttavia piirteitä löytyy myös Suomen julkisesta keskustelusta yhä enemmän, Bella lisää.

”Odotan tunnelmallista iltaa”

Ensikertalaisena Bella Forsgrén aikoo juhlistaa itsenäistä Suomea ilolla. Linnassa hän odottaa uusien ihmisten kohtaamista – ja toki myös tanssilattialla pyörähtämistä.

– Odotan tunnelmallista iltaa, jonka aikana voin yhdessä muiden kanssa juhlistaa itsenäistä Suomea.

Lue kaikki vuoden 2019 Linnan juhlista täältä!

Lue myös

Suosittelemme