Julkkikset

Kansanedustaja Susanna Kosken puku sai innoituksensa viljapelloilta: ”Koen edustavani aika konservatiivistakin maailmaa”

Kansanedustaja Susanna Kosken yllä Linnan juhlissa nähdään tänä vuonna Viljatar-niminen asukokonaisuus, joka on näkyvä kannanotto ympäristöasioihin.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Kansanedustaja Susanna Koski asteli Linnan juhliin luonto- ja ympäristöteemasta innoituksensa saaneessa kauniissa kullanvärisessä puvussa.

Kansanedustaja Susanna Kosken yllä Linnan juhlissa nähdään tänä vuonna Viljatar-niminen asukokonaisuus, joka on näkyvä kannanotto ympäristöasioihin.

Kansanedustaja Susanna Koski asteli Linnan juhliin luonto- ja ympäristöteemasta innoituksensa saaneessa kauniissa kullanvärisessä puvussa, joka on vaatesuunnittelija Marita Huurinaisen suunnittelema. Pukuun kuuluu näyttävä viljan tähkistä tehty pääkoriste, joka on maskeeraaja-kampaaja Petra Kuntsin valmistama.

– Pukukokonaisuuteni nimi on Viljatar, ja se on väritykseltään kuin kypsä viljasato. Ajatus pukuun lähti juurista ja juurevuudesta, ja pääkoriste viitoitti tänä vuonna paljon koko asukokonaisuuden suunnittelua. Puku tuntuu omaltani, sillä koen edustavani aika konservatiivistakin maailmaa ja olevani eduskuntatyöni vuoksi paljon maatalouden kanssa tekemisissä, Susanna kertoo.

Susanna Koski
Susanna Koski kääntyi pukuvalinnassaan luottosuunnittelijansa Marita Huurinaisen puoleen.

Puvun viesti on Susannan mukaan, että Suomen maataloutta on tärkeä kehittää ympäristöystävällisempään suuntaan ja neutraloida kasvihuonepäästöt toimimalla hiilinieluna ja sitomalla hiiltä ilmakehästä maaperään.

– Haluan viestittää, että Suomella on mahdollisuus olla maataloudessa edelläkävijä maailmalla, haastaa nykyisiä ruoantuotantotapoja ja viljellä sellaista ravintoa, joka edistää hiilen sitomista maaperään, Susanna sanoo.

Luottosuunnittelija puvusti Susanna Kosken

Susanna kääntyi pukuvalinnassaan luottosuunnittelijansa Marita Huurinaisen puoleen. Marita on pukenut hänet kahdesti aiemminkin Linnaan.

– Maritan kanssa on ollut todella onnistunutta yhteistyötä aiemminkin, ja hänen työnsä on eettisesti kestävää ja luonnonläheistä. Ideoimme puvun yhdessä, ja se syntyi hyvin helposti ja vaivattomasti. Vaikka puvussa on laahustakin, taitava ompelija on saanut siitä käytännöllisen, eikä se jää jalkoihin, Susanna iloitsee.

Susanna Koski Linnan juhlat 2018

Jalokiviseppäliike Alexander Tillanderilta hankitut, pukuun sopivat korvakorut ovat koruseppämestari Jouni Salon käsialaa.

– Korujen kivi on peridootti. Tänä vuonna koruja ei tosin suunniteltu nimenomaisesti tätä tilaisuutta tai pukua varten, kuten aiempina vuosina, Susanna kertoo.

Lautasella suomalaista ruokaa

Omassa arjessaan Susanna pyrkii ottamaan ympäristöarvot huomioon valitsemalla lautaselleen lähellä tuotettuja elintarvikkeita.

– Pyrin ostamaan suomalaista ruokaa. Suomessa on maailman laadukkaimmin kasvatettua ja tuotettua ruokaa, joka on ympäristön kannalta tosi vastuullista.

Itsenäisyyspäivän juhlilta Susanna toivoo etenkin keskustelutuokioita juhlan iäkkäimpien kunniavieraiden kanssa.

– Viime vuonna harmittelin sitä, että minulla ei ollut puhelinta mukanani, kun paikalla oli kaikkia urheilijatähtiä, joiden kanssa olisi voinut ottaa yhteiskuvia. Mutta sitten aloin miettiä, että ehkä kaikkein tärkeintä olisikin keskustella veteraanien kanssa, sillä he käyvät joukkona vähiin.  Haluaisin tavata etenkin omalta kotiseudultani tulevia veteraaneja, Susanna toivoo.

X