Karita Mattila.
Julkkikset

Karita Mattila rohkeista seksitwiiteistään: ”Kyllä oopperadiivan pakettiin mahtuu muutakin kuin työ”

Karita Mattila kertoo löytäneensä henkilökohtaisen rauhan.
Teksti: Emilia Saloranta Kuvat: Tiia Ahjotuli

Parhaillaan Suomessa vierailevan Kentin prinssi Michaelin kunniaksi järjestettiin tiistaina gaalaillallinen Helsingissä. Arvovieraiden joukkoon oli kutsuttuna myös oopperalaulaja Karita Mattila, 61. Nainen on käymässä Suomessa, jossa hän vietti korona-aikaan pidemmän tovin.

– Minun elämäni on maailmalla onnellisena suomalaisena. Asuin aikaisemmin Lontoossa, mutta monen mutkan kautta Floridasta olen löytänyt henkilökohtaisen rauhan. Jenkeistä käsin on hyvä tehdä töitä Eurooppaan, jossa suurin osa töistäni yhä on.

Laulaja painottaa, että Euroopassa ja Suomessa ihmiset ovat hyvin tahdikkaita ja lähestyvät harvoin.

– Jos olen menossa laitettuna töihin, moni nyökkäilee tervehdykseksi, mutta muuten minua ei tunne kukaan. Minulla on vapaalla pipo syvällä päässä, mustat lasit ja kävelen tuulipuvussa, intohimoiseksi liikkujaksi tunnustautuva laulaja paljasti.

Rohkea somettaja

Karita painottaakin, että lavalla hän töissä, mutta vapaalla hänestä löytyy luonnollisesti muitakin puolia. Karita on kertonut Twitter-päivityksissä avoimesti myös sinkkunaisen seksielämästään ja yhden illan jutuista. Karita erosi pitkäaikaisesta kumppanistaan Tapio Kuneisesta vuonna 2019.

– Liityin sosiaaliseen mediaan vasta 2018. Päätin, että menen sinne omana itsenäni. Kyllä oopperadiivan pakettiin mahtuu paljon muutakin kuin työ.

Mistä kumpuaa rohkeus puhua seksuaalisuudesta avoimesti?

– Se on minulle niin luonnollinen asia, että en ole sitä kahta kertaa edes miettinyt. Olen kyllä huomannut, että päivitykset tuntuvat kiinnostavan. Hauskaa, että kiinnostaa.

X