Julkkikset

Katri Helena on palannut keikkalavoille ja voi hyvin – aikoo kuitenkin jatkossa hidastaa tahtia: ”Isoimman urakkani olen jo tehnyt”

Katri Helena palasi kesällä yleisön eteen vuoden keikkatauon jälkeen, ja pian edessä on joulukonsertteja. Tauko tuli suosikkilaulajan mukaan tarpeeseen. Jatkossa työtahti tulee olemaan hitaampi kuin ennen. – Tein 55 vuotta niin paljon, että elimistöni sanoi, että nyt on paussin paikka. Täytyy sanoa, että tauko on tehnyt todella hyvää.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Om-Arkisto

Katri Helena voi tällä hetkellä hyvin ja valmistautuu joulukonsertteihinsa.

Katri Helena palasi kesällä yleisön eteen vuoden keikkatauon jälkeen, ja pian edessä on joulukonsertteja. Tauko tuli suosikkilaulajan mukaan tarpeeseen. Jatkossa työtahti tulee olemaan hitaampi kuin ennen. – Tein 55 vuotta niin paljon, että elimistöni sanoi, että nyt on paussin paikka. Täytyy sanoa, että tauko on tehnyt todella hyvää.

Laulajalegenda Katri Helena, 74, teki paluun lavoille Jukka Kuoppamäen juhlakonsertissa heinäkuun lopulla. Tuohon konserttiin loppui tähden vuoden kestänyt keikkatauko.

Vastikään sinivalkoinen ääni nähtiin Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa. Loppuvuonna tähdellä on tiedossa omia joulukonsertteja.

– Nyt kun olen niitä varten harjoitellut, on tullut sellainen ihana olo niin kuin aina ennenkin. Että en ole köyhä enkä kipeä, Katri Helena kertoo ja nauraa.

Keikkatauko tuli tarpeeseen

Katri Helenan keikkatauon syy oli hänen terveydentilansa heikkeneminen. Katri Helena keskeytti viime vuonna juhannuskeikkansa Alahärmän Power Parkissa huonon olon vuoksi. Seuraavassa kuussa hänellä diagnosoitiin kilpirauhasen vajaatoiminta ja hän ilmoitti peruvansa kaikki loppukesän konserttinsa heikentyneen terveydentilansa vuoksi. Sittemmin keikkoja peruuntui lisää, kun keikkatauko piteni.

Tämän vuoden maaliskuussa tilanne oli kuitenkin jo valoisampi: Katri Helena kertoi Annan haastattelussa voivansa paremmin ja lupasi, että tulee vielä tekemään paluun keikkalavoille.

Nyt laulaja kertoo vointinsa olevan hyvä. Keikkatauko tuli kuitenkin hänen mukaansa tarpeeseen.

– Tein 55 vuotta niin paljon, että elimistöni sanoi, että nyt on paussin paikka. Täytyy sanoa, että tauko on tehnyt todella hyvää.

Kiireetön arki miellytti

Vuoden keikkatauko on pisin tauko, jonka Katri Helena on urallaan pitänyt. Vaikka hän keikkaili ahkerasti ennen taukoa, ei tauolla oleminen ollut vaikeaa.

– Ei yhtään. Saan aina ajan kulumaan muutenkin. En ole riippuvainen töistä, hän vakuuttaa.

Tavallinen, kiireetön arki lämmitti keikkatauolla tähden mieltä.

– Minusta oli ihanaa olla kotona, tehdä töitä talossa sisällä ja ulkona. Oli ihanaa ajatella aamulla, ettei tarvitse lähteä minnekään.

Katri Helena
Katri Helena ei kokenut keikkatauolla olemista vaikeaksi.

Myös läheiset vievät ison siivun esiintyjän vapaa-ajasta.

– Olen aina yhteydessä tyttäriini ja heidän perheisiinsä sekä muihin minulle läheisiin ihmisiin. Se ei muuttunut taukoni aikana. Ehkä minulla oli äidilleni enemmän aikaa, vaikka hänenkin luonaan olen käynyt paljon muutenkin.

Aika hidastaa tahtia

Paluu keikkalavoille ei jännittänyt tähteä lainkaan. Kansansuosikki on kuitenkin päättänyt, ettei jatkossa keikkaile enää samaa tahtia kuin ennen.

– Tulen tekemään jatkossa huomattavasti vähemmän kuin ennen. Isoimman urakkani olen jo tehnyt. Teen harkitusti hyviä juttuja.

Tulevat joulukonsertit ja niihin valmistautuminen ovat jo vaikuttaneet laulajan mieleen.

– Minulla on neljä joulukonserttia, ne ovat täällä Etelä-Suomessa. Odotan jo joulun tunnelmaa. Se on kyllä jo tullut sisälleni, koska olen harjoitellut joululauluja ja tiedän, että joulukonserteissa tulee olemaan kivaa.

Lue myös:

Katri Helena perui syksyn keikkansa terveydentilansa takia – lähes 6 prosenttia suomalaisista saa hoitoa samaan sairauteen

Katri Helena Seurassa: ”Olen tuntenut himoa läheisiin miehiin”

X