Julkkikset

TTK-suosikkiopettaja Kia Lehmuskoski haluaa asettua aloilleen tulevaisuudessa – tällä hetkellä fokus on urassa: ”Vaatii ymmärrystä lähimmäisiltä”

Tanssii tähtien kanssa -kisan harjoitukset pitävät tanssija Kia Lehmuskosken kiireisinä. Kia kertoo elävänsä nyt elämänvaihetta, jossa hän haluaa keskittyä omaan uraansa.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Om-Arkisto

Avopuoliso ja perhe ovat kannustaneet Kiaa TTK-kisan aikana.

Tanssii tähtien kanssa -kisan harjoitukset pitävät tanssija Kia Lehmuskosken kiireisinä. Kia kertoo elävänsä nyt elämänvaihetta, jossa hän haluaa keskittyä omaan uraansa.

Tanssija Kia Lehmuskoskelle syksy on kiireistä aikaa. Tällä hetkellä hän kilpailee yhdessä ex-jääkiekkoilija Niklas Hagmanin kanssa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

– Normaalisti meillä on 5–6 tunnin treenit. Pidämme välissä taukoja ja kuuntelemme jaksamistamme. Jos on hirveästi draivia ja energiaa, treenaamme pidempiä pätkiä. Väsyneempinä pidämme taas taukoa ja sitten koetamme uudestaan, Kia kuvailee arkeaan.

Ahkera harjoittelu on tuottanut tulosta, sillä Kia ja Niklas ovat pärjänneet kisassa tähän asti hyvin. Voittajasuosikiksi tituleerattu tanssipari ei halua silti ottaa turhia paineita kisasta.

– Yritän opettajana toki luoda uutta ja nostaa rimaa. Haluan pitää tasomme yllä, mutta en ota siitä kuitenkaan stressiä, Kia kertoo.

”Vaatii ymmärrystä lähimmäisiltä”

Omalta perheeltä saatu tuki on intensiivisesti työskentelevälle Kialle tärkeää. Kia kertookin, että sekä hänen avopuolisonsa että perheensä kannustavat ja seuraavat Tanssii tähtien kanssa -kisaa innolla.

– Tämä on myös läheisilleni melko stressaavaa, koska minulla ei ole hirveästi aikaa heille ohjelman aikana. Harjoitukset vievät todella paljon tunteja päivästä ja siihen päälle vielä muut opetustyöt. Se vaatii ymmärrystä lähimmäisiltä.

Kuvassa tanssija Kia Lehmuskoski.
Kia Lehmuskoski aloitti TTK-kisassa vuonna 2012, kun hänen entinen tanssivalmentajansa Helena Ahti-Hallberg pyysi häntä osallistumaan ohjelman koekuvauksiin.

Fokus urassa

Kiireistä aikataulustaan huolimatta Kia kertoo nauttivansa siitä, että saa tehdä paljon töitä. Alkuvuonna tanssija kertoi Anna-lehdelle haaveilevansa töiden lisäksi myös lasten saamisesta ja avioitumisesta. Kia muutti yhteen poikaystävänsä kanssa lähes kaksi vuotta sitten.

– Huomaan, että olen ollut tällä kertaa vähän varovaisempi kuin aiemmin. Edellinen suhteeni oli tosi pitkä, ja olimme tehneet kaikki tulevaisuuden suunnitelmat, jotka sitten menivätkin mönkään. Alan olla jo sen ikäinen, että pian on lasten ja naimisiinmenon aika, mutta olen halunnut olla ensin tosi varma kaikesta, Kia kuvaili tilannettaan tammikuussa.

Vaikka perheen perustaminen on edelleen yksi Kian toiveista, ei haave ole tällä hetkellä ajankohtainen. Juuri nyt Kia haluaa keskittyä täysillä uraansa.

– Jonain päivänä olisi kiva asettua aloilleen, hän kuitenkin toteaa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kia Lehmuskoski / Dancer (@kialehmuskoski) jakama julkaisu

Sattumalta mukaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan

Kia on toiminut Tanssii tähtien kanssa -kilpailun opettajana vuodesta 2012. Hän on valmentanut aikaisempina kausina muun muassa rap-artisti VilleGallea, räppäri Junoa sekä näyttelijä Hannes Suomista.

Lue myös: Hannes Suominen tanssi TTK-tuomarien sydämiin täyden kympin arvoisesti – me listasimme 10 faktaa, joita et välttämättä tiennyt hänestä

Kia itse päätyi aikoinaan ohjelmaan mukaan, kun hänen entinen tanssinopettajansa, TTK-tuomarina tunnettu Helena Ahti-Hallberg, ehdotti sitä. Tarjous tuli sopivaan saumaan, sillä Kia oli lopettanut samana keväänä kilpailemisen tanssiparinsa Jurijs Trosenkon kanssa.

–  Siitä se lähti, vähän vahingon kautta, Kia toteaa.

X