Julkkikset

Kieltäytyi viime vuonna kutsusta – Li Andersson Linnaan ekologisessa kierrätyspuvussa

Viime vuonna Li Andersson jätti Linnan juhlat väliin. Ensimmäiselle itsenäisyyspäivän vastaanotolleen Vasemmistoliiton tuore puheenjohtaja saapui kierrätysmateriaaleista valmistetussa iltapuvussa.
Teksti: Virpi Valtonen Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, 29, yllätti ihmiset vuosi sitten ilmoittamalla, että hän jättää Linnan juhlat väliin.

Tuolloin hän sanoi, että päätökseen ei liittynyt sen kummempaa dramatiikkaa. Li painotti, ettei kyseessä ollut kannanotto tai protesti kenenkään muun menemisten tai juhlien suhteen. Lin mukaan hän ei vain kokenut, että hänen paikkansa olisi juhlissa.

Tänä vuonna Vasemmistoliiton puheenjohtaja päätti toisin ja saapui Presidentinlinnan juhlavastaanotolle muiden kansanedustajien tavoin.

Iltapuku poistotekstiileistä

Vuosi sitten Li Andersson kertoi, että yksi syy Linnan juhlista pois jäämiseen oli keskustelun fokusoitumisen jo etukäteen juhla-asuihin ja ulkonäöllisiin seikkoihin.

Nyt, ensimmäisiin Linnan juhliinsa, Li saapui kierrätetyistä materiaaleista valmistetussa iltapuvussa, jossa on kauniisti laskeutuva silkkinen filamenttikuitukangas.

liandersson4

Puvun suunnittelussa otettiin erityisesti huomioon ajattomuus ja sen soveltuminen myös muuhun edustuskäyttöön. Päämateriaalina on käytetty TAUKO-vaatemallistojen raakamateriaaleja eli paikallisten tekstiilihuoltoyritysten poistotekstiilejä.

Puku on suunniteltu ja valmistettu TAUKOn Katajanokan studiolla kierrätetyistä tekstiileistä. TAUKO on suunnittelijoidensa Mila Moision ja Kaisa Rissasen perustama ekologiseen vaatesuunnitteluun ja tuotantoon keskittyvä vaatemerkki.

Lue lisää:

Li Andersson: ”Tajusin, että tarvitsemme parempia päättäjiä”

X