Minka Kuustonen
Julkkikset

Kihlattunsa Aku Sipolan kanssa vauvaa odottava Minka Kuustonen: ”En halunnut kävellä unelmani ohi”

Kolmenkympin kriisi sai näyttelijä Minka Kuustosen oivaltamaan, että nuoruuden vapaa ja villi elämänvaihe on nähty ja hän on valmis perustamaan perheen. Kuun lopussa syntyvä vauva on saanut Minkan katsomaan itseään uusin silmin jo nyt.
Teksti: Tyyne Pennanen Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Minka Kuusonen, 32, jäi äitiyslomalle joulun alla, ja sen jälkeen hän on tehnyt kotonaan inventaariota. Hän on vienyt vanhoja tavaroita kirpputorille ja raivannut tilaa uudelle. Kehto on jo hankittu ja muutkin vauvantarvikkeet tilattu. Kaikki alkaa olla valmista h-hetkeä varten. Laskettu aika on tämän kuun lopussa.

– Minusta on ihanaa, että työ ei enää ole minulle ykkösasia. Uusi elämäntilanne on vähentänyt suorituskeskeisyyttäni. Olen opetellut antamaan itselleni virheet anteeksi.

– Olen ennen pelännyt mokaamista, mutta haluan näyttää lapselleni, ettei virheiden tekeminen ole maailmanloppu.

Minka Kuustonen

Kolmenkympin kriisi toi Minkan perhehaaveen pintaan

Kolmenkympin kriisi ujuttautui Minkan mieleen ovelasti työn kautta pari vuotta sitten keväällä. Hän oli silloin kuvaamassa Wendy and the Refugee Neverland -elokuvaa, jossa hän näytteli kolmikymppistä Krisua, elämänsä ja uransa kanssa kipuilevaa naista.

Minka alkoikin käydä läpi omaa kolmenkympin kriisiään. Hän päätti hyväksyä sen, ettei voi miellyttää kaikkia ja että oli korkea aika alkaa ilmaista vahvemmin omia tunteitaan. Toinen oivallus oli se, että hän huomasi olevansa valmis äidiksi.

– Olisin voinut jatkaa nuoren aikuisen vapaata ja villiä elämää loputtomiin, mutta minusta alkoi tuntua siltä, että se elämäntyyli on nähty. Olen aina halunnut perheen, enkä halunnut kävellä unelmani ohi. En halunnut ottaa sitä riskiä, että lykkään haavettani vuosia eteenpäin ja että raskaaksi tuleminen ei sitten ehkä enää onnistukaan.

Myös kihlattu, näyttelijä Aku Sipola, oli valmis uuteen elämänvaiheeseen.

– Lapsi on yhteinen toiveemme, ja odotamme häntä kovasti, Minka sanoo.

Luit lyhennelmän Annan jutusta, jossa Minka kertoo myös, miksi hän ajattelee, että hänen sukupuoli-identiteettinsä on rajaton. Entä miten hänen oma lapsuudenperheensä on vaikuttanut siihen, mitä hän ajattelee tasa-arvosta ja omasta perhe-elämästään? Mitä Minka ajattelee pian lähestyvästä synnytyksestään? Lue juttu Annasta 6/2018. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X