Heidi Pakarinen
Julkkikset

Kihlatustaan Heikki Koskelosta eronnut Heidi Pakarinen: ”Suhteessamme tapahtui liikaa asioita, jotka koettelivat luottamustani”

Laulaja Heidi Pakarinen teki elokuussa vaikean päätöksen, kun hän purki vuoden kestäneen kihlauksensa muusikko Heikki Koskelon kanssa. - Tärkeintä on kuunnella omaa sydäntään.
Teksti: Eveliina Lauhio Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Laulaja Heidi Pakarisen, 41, syksy on alkanut itsetutkiskelulla: mitä hän haluaa parisuhteeltaan voidakseen hyvin, mitä hän voi ottaa juuri päättyneestä suhteestaan opikseen. Heidi purki vuoden kestäneen kihlauksensa laulaja Heikki Koskelon kanssa muutamia viikkoja sitten elokuussa.

Heidin unelmana on vielä löytää parisuhde, joka johtaa alttarille ja jossa voi luottaa siihen, että toinen pysyy aina rinnalla.

– Minun täytyy opetella olemaan vähemmän sinisilmäinen, hän sanoo. Heidi kertoo Tässä iässä -haastattelussamme suhteestaan elämänsä tärkeisiin ihmisiin sekä kehoonsa ja mieleensä

Luottamuspula johti Heidin eropäätökseen

”Kohtasin Heikin ensimmäisen kerran Tangomarkkinoilla 2011, mutta elämääni hän tuli reilut puolitoista vuotta siten. En todellakaan odottanut rakkauden syttyvän niin nopeasti, ja minun oli aluksi vaikeaa uskaltautua uuteen suhteeseen ja luottaa.

Olin kuullut Heikistä asioita, jotka mietityttivät minua. Ajattelin, että hän on naistenmies ja että minun arvomaailmani on hyvin erilainen kuin hänen. Olin myös sitä mieltä, että minun on luotettava uuteen ihmiseen, tähän hetkeen, ja halusin näin antaa uudelle suhteelle mahdollisuuden.

Alun epäröinnin jälkeen heittäydyin seurustelemaan onnellisin mielin. Ajattelin, että tämä onnistuu ja että meidän on hyvä elää yhdessä. Elämä ei mennytkään niin kuin olin kuvitellut. Suhteessamme tapahtui liian paljon asioita, jotka koettelivat luottamustani ja uskoani. Kun toiseen ei voi enää luottaa, parisuhteelta katoaa pohja. Erosimme vain vuosi kihlauksen jälkeen.”

Heikki Koskelo ja Heidi Pakarinen

Heikki Koskelo ja Heidi Pakarinen olivat kihloissa vuoden ennen eroaan. Kuva Pekka Nieminen/Otavamedia

Ilo ja hymy palasivat Heidin elämään

”Eropäätökseni ei syntynyt hetkessä. Minun oli punnittava suhdetta ja asiaa monelta kantilta. Tajusin, että hymy oli kadonnut kasvoiltani, luontainen ilo olemuksestani. Tunsin, että minun on kuunneltava itseäni ja sydämeni ääntä. Olen ollut aina peruspositiivinen ihminen. Jos en pysty enää iloitsemaan, olen kadottamassa itseni.

Ero Heikistä vahvisti uskoani siihen, että kaikkein tärkeintä on kuunnella omaa sydäntään. Jos suhde jonkun ihmisen kanssa ei tunnu hyvältä, on uskallettava lähteä. En halua enää koskaan olla huonovointinen tai yksinäinen parisuhteessa.

Ilo ja hymy ovat palanneet takaisin elämääni. Siitä tiedän, että minä tein oikean päätöksen.

En pelkää heittäytyä uuteen suhteeseen sitten, kun sen aika on. Haluan kuitenkin tuntea vahvan rakkauden ja intohimon, vetovoimaa ja sielunkumppanuutta. Vasta sitten uskaltaudun suhteeseen. Hepsankeikkoja en katsele. Uskon, että tällä elämänkokemuksella olen viisaampi tekemään valintoja. Uskon, että osaan jatkossa välttää sellaisia suhteita, jotka voivat johtaa ikävyyksiin.”

Juttu on katkelma Annan numeron 38 kansijutusta. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X