Julkkikset

Kirsi Salo: 15 vuotta nuorempi mies käveli elämääni

Kirsi Salo, 49, ei voi kuvitellakaan seurustelevansa ikäisensä miehen kanssa. Onnen on tuonut parisuhde 15 vuotta nuoremman kumppanin kanssa. Nykyisessä suhteessaan Kirsi on opetellut luopumaan ympärilleen rakentamastaan suojamuurista.

Teksti:
Eveliina Lauhio
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Kirsi Salo, 49, ei voi kuvitellakaan seurustelevansa ikäisensä miehen kanssa. Onnen on tuonut parisuhde 15 vuotta nuoremman kumppanin kanssa. Nykyisessä suhteessaan Kirsi on opetellut luopumaan ympärilleen rakentamastaan suojamuurista.

Kirsi Salo, 49, luonnehtii itseään vanhaksi tietäjäksi nuoren tytön vartalossa. Elämänkokemus ja tantrafilosofia ovat parantaneet itsetuntemusta. Luonnonmukainen ruokavalio taas on jopa nuorentanut kehoa.

Virtaa elämään tuo myös uusi kumppani, joka on Kirsiä 15 vuotta nuorempi.

– Pelkään näyttää itseäni kokonaan ja antautua toisen rakastamaksi. Nyt eteeni on annettu kumppani, jonka kanssa voin työstää tätä pelkoani, Kirsi Salo kertoo Tässä iässä -haastattelussaan.

Ruoaksi nokkosia ja voikukanlehtiä

”Täytän ensi talvena 50 vuotta. Nykyisin arvostan tyttömäisyyttäni, jota aiemmin yritin peitellä. Nuorekkaan ulkonäköni ansiosta minun ei tarvitse laittautua. En värjää hiuksiani, enkä yleensä käytä meikkiä. Näytän hyvältä luonnonkauniina.

Lapsena ajattelin viisikymppisten olevan mummoja. Se kuulostaa iältä, jolloin elintapasairaudet puhkeavat ja ryhti muuttuu kumaraksi. Tunnen itseni kuitenkin nuoreksi ja elinvoimaiseksi naiseksi.

Olen paremmassa kunnossa kuin moneen vuoteen. Olen timmi ja terve ja voin kaikin puolin hyvin. Hoikka vartaloni on superterveellisen ruokavalioni ansiota. Syöminen tarkoittaa minulle yhteyttä luontoon. Syön mahdollisimman puhtaita ja ravitsevia kasviksia. Lihan syönnin olen jättänyt kokonaan ja maitotuotteita käytän vain vähän.

Aamuisin haen nokkosia ja voikukanlehtiä takapihaltani. Lisään niitä mustikoista, hampusta ja banaanista tekemäni aamusmoothien sekaan.”

Ruokavalio nuorensi vartaloa

”Terveellinen syöminen ei tarkoita minulle herkuista kieltäytymistä, päinvastoin. Herkuttelu on minulle kehon ravitsemista terveellisillä ruoilla. Makeanhimoon nappaan hedelmän tai raakasuklaata. Kunnioitan ja rakastan itseäni niin paljon, etten halua laittaa sisälleni ravintoköyhää moskaa.

Ruokavalioni muutos alkoi henkisestä kehityksestäni. Kun mieleni puhdistui, myös kehoni rupesi puhdistumaan. Jotkut kehoni osat ovat jopa nuorentuneet. Muotoni ovat alkaneet asettua oikeille paikoille, esimerkiksi peppuni on nykyisin pyöreämpi kuin ennen, vaikka vartaloni on muuten pysynyt hoikkana. Kroppani nuortuminen lienee selitettävissä ruokavaliollani. Terveellisen syömiseni takia hormonitoimintani pysyy tasapainossa ja saan riittävästi tärkeitä ravinteita. Se johtaa näköjään siihen, että lihakset pysyvät hyvässä kunnossa ilman treenaamistakin ja rasvakudosta kertyy oikeisiin paikkoihin.”

Nuori mies tuli elämään

”Olen onnellisesti parisuhteessa. Mieheni tuli luokseni niin kuin ihmiset nykyään elämääni tulevat: yllättäen. Minun ei tarvinnut etsiä häntä mistään, sillä kumppanini käveli yhtenä päivänä ovesta sisään osallistuessaan järjestämääni tilaisuuteen.

Olen seurustellut usein aikaisemminkin itseäni nuorempien miesten kanssa, ja nykyinen kumppanini on minua yli 15 vuotta nuorempi. Minun on mahdotonta kuvitella itseäni parisuhteeseen oman ikäiseni miehen kanssa. Minusta tuntuu, että näyttäisin aivan pikkutytöltä viisikymppisen miehen vierellä. Hiljattain, kun olin vielä sinkku, etsin seuraa netin deittipalstalta. Kokeiluni jäi lyhyeen, sillä ikäiseni miehet tuntuvat papparaisilta.

Minun ja kumppanini ikäero ei tule parisuhteessamme esille juuri mitenkään. Koen olevani hänen kanssaan niin henkisesti kuin fyysisestikin samalla tasolla, ja ymmärrämme toisiamme erinomaisesti. Tietenkin pidempi elämänkokemukseni mahdollistaa sen, että pystyn näkemään joitakin asioita esimerkiksi työelämässä laajemmasta perspektiivistä kuin minua nuorempi mieheni. Ikäeromme ei ole aiheuttanut mitään ikävää välillemme.”

Syvä yhteys kumppanin kanssa

”Opettelen nykyisessä parisuhteessani päästämään irti muurista, jonka suojaan olen itseni kätkenyt koko elämäni ajan. Olen aina pitänyt itseäni avoimena ja helposti lähestyttävänä ihmisenä. Vasta viime aikoina olen pitkän itsetutkiskelun tuloksena ymmärtänyt, että olen rakentanut ympärilleni vankan suojamuurin.

Muurini kertoo pelosta. Minun on paljon helpompi antaa rakkautta kuin ottaa sitä vastaan. Pelkään näyttää itseäni kokonaan ja antautua toisen rakastamaksi.

Nyt eteeni on annettu kumppani, jonka kanssa voin työstää tätä pelkoani. Minulla on todella syvä keskusteluyhteys mieheni kanssa. Sen sijaan, että riitelisimme, pystymme suhtautumaan toisiimme myötätuntoisesti, päästämään toisen ihmisen hyvin lähelle.

Jos toinen on surullinen, vihainen tai minkä tahansa tunnetilan vallassa, analysoimme yhdessä, miksi tältä tuntuu. Osaan hillitä tunteeni. Suuttumisen sijaan keskityn kuuntelemaan itseäni ja kumppaniani. Haluan oppia joka päivä enemmän itsestäni ja toisista ihmisistä.”

Katkelma Annan nro 23 kansijutusta.

Lue myös:  Kuusi askelta jumalattareksi – tantraohjaaja Kirsi Salon vinkit

X