Julkkikset

Kiti Kokkonen jakoi vanhan yo-kuvansa somessa: ”Jos voisin mennä ajassa taaksepäin, menisin ehkä ammattikouluun”

Näyttelijä Kiti Kokkonen muisteli Instagram-julkaisussaan menneitä kouluvuosiaan.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Sampo Korhonen

"Nuorena ei tarvitse tietää, mitä haluaa", Kiti Kokkonen muistuttaa.

Näyttelijä Kiti Kokkonen muisteli Instagram-julkaisussaan menneitä kouluvuosiaan.

Kiti Kokkonen julkaisi lähes 30 vuoden takaisen ylioppilaskuvansa Instagramissa. Samalla näyttelijä muisteli lukioaikojaan.

– Jos voisin mennä ajassa taaksepäin, menisin ehkä ammattikouluun. Omalla kohdalla lukio oli kolmen vuoden välivuosi ja koulumenestys oli välttävä ja paikoitellen huonokin, Kiti pohtii kirjoituksessaan.

Lukiosta Kiti sai käteen C:n paperit.

– Muutamina vappuina oon pitänyt hetken lakkia, mutta siitä on tullut vähän sellainen huijarifiilis, koska opiskelut meni niin penkin alle, Kiti jatkaa.

Näyttelijä kertoo pitävänsä oppimista ja uteliaisuutta arvossa, mutta muistuttaa, ettei kaikilla nuorilla ole tulevaisuutensa suhteen vielä selvät sävelet lukioikäisenä.

– Itselle kutsumukset kirkastui vasta aikuisiällä ja älysin, että ihan kaikilla on omat polkunsa. Ja hyvä niin. Nuorena ei tarvitse tietää, että mitä haluaa, ja mielikin voi muuttua elämän varrella monta kertaa, Kiti summaa.

Kitin päivitys on kerännyt valtavan määrän tykkäyksiä. Moni myös kommentoi postausta kertomalla omista kokemuksistaan.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön kitikokkonen (@kitikokkonen) jakama julkaisu

Lue myös: ”Kertakaikkisen hirveä otsatukka”: Kiti Kokkosen raidoitus päättyi hiuskatastrofiin – katso näyttelijän jakama kuva

Kiti Kokkonen on rakentanut monipuolisen ja mittavan uran

Kiti Kokkonen on kulkenut omia polkujaan ja rakentanut siten itselleen menestyksekkään uran. Käänteitä ja haasteitakin on riittänyt. Vuonna 2020 Kiti kertoi Annan haastattelussa, kuinka hyppäsi mainosalalta täyttämään isänsä Ere Kokkosen suuret saappaat Suomen Komediateatterin taiteellisena johtajana.

– En ymmärtänyt aluksi yhtään, mihin saappaisiin yritin astua. Olin ollut mukana monissa näytelmissä ja revyissä, joten minulla oli niistä jonkinlaista kokemusta – ei kuitenkaan lähellekään sellaista tietämystä kuin nyt.

Kiti tajusi, että teatterin toiminta jatkuu vain, jos produktiot onnistuvat kerta toisensa jälkeen. Huteja voi tulla, mutta ei monia peräjälkeen.

– Taiteellisena johtajana myös minä kannan vastuun siitä, että työntekijät saavat palkkansa.

Ammatillisesti vuodet ovat olleet antoisia.

– Tämä ei ole mikään oma leikkikenttäni, mutta työ on mahdollistanut minulle monia asioita. Olen päässyt kirjoittamaan ja näyttelemään, ohjannut Minna Kivelälle yhden monologin ja lavastanut yhden Hevisaurus-musikaalin mutta myynyt myös lippuja ja tehnyt mainoksia. En väheksy mitään töitä, teen mitä milloinkin tarvitaan, Kiti kertoi Annan haastattelussa.

X