Julkkikset

Kohun keskellä elävä Vain elämää -tähti Jari Sillanpää: ”Mies saa olla pehmo ja pelätä”

Tapasimme laulaja Jari Sillanpään ennen huumekohua ja keskustelimme siitä, millaisena miehenä hän itseään pitää. – Vahvuutta on se, että näyttää pienuutensa, Jari sanoo.
15.9.2017 Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Jari Sillanpää, 52, on ollut viime päivät otsikoissa epäiltynä huumeiden käytöstä, mikä herätti kysymyksen siitä, näytetäänkö Jarin Vain elämää -päivää lainkaan televisiossa. Jakso esitetään kuitenkin normaalisti, ja odotettavissa on varmastikin suuria tunteita Jarille tuttuun tyyliin. Tapasimme hänet ennen huumekohua ja keskustelimme siitä, millaisena miehenä hän itseään pitää.

Jari vastasi Annan Kliseitä mieheydestä -juttusarjan väittämiin.

Mies tekee päätökset järjellä, ei tunteella.

Tämä ei pidä paikkaansa. Molemmilla!

Miehet eivät itke.

Sehän olisi hirveää, jos mies itkisi! No ei: totta kai miehet itkevät ja saavat itkeä. Paitsi surusta, myös pelosta. Mies saa olla pehmo ja pelätä. Ihminen on hullu, jos ei pelkää mitään.

Miehet eivät halua puhua tunteista.

Kaikille tunteista puhuminen ei ole helppoa. Itsellä se on kehittynyt ja helpottunut iän myötä. Mitä enemmän ikää tulee, sitä rennommin elämäänsä suhtautuu. Ei välitä enää niin paljon, mitä mieltä muut ovat sinusta.

Vaikka olen aina ollut tavallaan oman tieni kulkija, silti sitä on halunnut myös kuulua johonkin joukkoon, miesten joukkoon. Ehkä nuorempana pelkäsin sitä, tulenko hyväksytyksi, jos paljastan liikaa itsestäni.

Ystävieni kanssa olen kuitenkin aina ollut avoin. Toisaalta joskus tunteista puhuminen on ollut enemmän älyn kautta analysointia ja sen pohtimista, miksi reagoin jossain tilanteessa niin kuin reagoin. Aidosti tunteistaan puhuminen on eri asia.

Miehen pitää olla vahva.

Ei mielestäni tarvitse. Mutta moni voi ajatella näin. Omasta mielestäni se on vahvuutta, että näyttää pienuutensa ja luottaa siihen, ettei kukaan dissaa.

Mies voi rakastaa, vaikkei sanoisikaan sitä ääneen.

Totta kai voi. Teoilla voi osoittaa, että välittää.

Nykyään minun on helpompi sanoa joka päivä, että rakastan sinua. Oman itsensä hyväksymisen kautta tulee myös se, että uskaltaa sanoa muille, mitä heistä ajattelee.

Mies haluaa aina voittaa.

Totta, mutta toisaalta tämä ei ole sukupuolikysymys. Jos ihminen tuntee itsensä nurkkaan ajetuksi, hän haluaa päästä sieltä pois. Kukaan ei halua olla siellä. Sillä ole väliä, onko kyseessä mies vai nainen.

Mies rentoutuu vain kahdella tavalla: urheilemalla tai juomalla olutta.

Noh, moni mies juo myös viiniä. Itse rentoudun vain olemalla. On ihanaa antaa itselle silloin tällöin lupa löhötä ja olla sängyssä koko päivä. Katsoa leffaa, nukahtaa välillä, sitten taas katsoa leffaa ja syödä. Tätä ei pysty tekemään usein, mutta se on joskus todella ihanaa.

Vain elämää, PE 20.00, Nelonen

Kommentit (1)

Käyttäköön huumeita tai mitä tahansa, Jari on aivan ihana ihminen. Rakastan häntä joka tapauksessa.

1
1

Käyttäköön huumeita tai mitä tahansa, Jari on aivan ihana ihminen. Rakastan häntä joka tapauksessa.

1
1

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *